tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Η καρυδόπιτα για μένα είναι το κορυφαίο , κλασικό , παραδοσιακό και πλέον “αρχοντικό” γλυκό…μου φέρνει στο μυαλό την εικόνα της παλιάς σερβάντας και πάνω να δεσπόζει μια πληθωρική πιατέλα με τετράγωνα , σιροπιασμένα , αρωματικά κομμάτια καρυδόπιτας…Πιο σύγχρονη εκδοχή βέβαια θέλει την καρυδόπιτα σερβιρισμένη με μια μπάλα παγωτό και λίγο σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας...Όταν ήμουν μικρή δε θυμάμαι να τρελαινόμουν και πολύ γι’ αυτό το γλυκό και όταν μάλιστα πηγαίναμε σε μια γιορτή και μας κερνούσαν καρυδόπιτα έλεγα μέσα μου : “πάλι αυτή;” Με τον καιρό όμως κατάλαβα πως μερικά πράγματα έχουν αξία ανεκτίμητη κι είναι διαχρονικά!

karydopita1
Υλικά :

Αυτή η πίτα δεν ξέρω γιατί λέγεται έτσι , εκείνο που ξέρω είναι ότι είναι υπέροχη! Μάλλον έχει να κάνει με τα φύλλα τα οποία τα τσαλακώνουμε σα να ήταν “πατσαβούρια” , όχι βέβαια γιατί βαριόμαστε ή είμαστε αδέξιοι στα χέρια αλλά επειδή θέλουμε να σχηματίσουμε πτυχές ανάμεσα στα φύλλα , για να τρυπώσει ανάμεσα το βουτυράκι , να τα ψήσει και να τα κάνει τραγανά και υπέροχα και στη συνέχεια να συμπληρώσουμε την “καλλιτεχνία” μας με ένα ζαχαρούχο γάλα , μπόλικη άχνη και κανέλα…τόσο απλά…Πρόκειται για ένα γλύκισμα που ετοιμάζεται πανεύκολα και γρήγορα και αρέσει σε όλους!

Δείτε το :

glykia patsaboyropita1
Υλικά :

Αυτή την εξαιρετική συνταγή για σταφιδόψωμα την κάνω χρόνια γιατί είναι απλή , πετυχημένη , σχεδόν διασκεδαστική! Όσο για το αποτέλεσμα; Εξίσου εξαιρετικό. Τα σταφιδόψωμα τα αγαπάμε όλοι, μικροί και μεγάλοι και τα προτιμάμε σαν κολατσιό αφράτα και νόστιμα , κλασικά κι αγαπημένα καθώς είναι. Η αυθεντική συνταγή προτείνει μέσα και άρωμα από μαχλέπι και κακουλέ . Σ’ αυτή την περίπτωση , δε διαφέρουν σχεδόν καθόλου από τα τσουρέκια . Εγώ πολύ συχνά , παραλείπω τα δύο αυτά αρωματικά (τα οποία είνια έξοχα) και προσθέτω μπόλικη κανέλα…Ούτως ή άλλως γίνονται ανάρπαστα…
Ας τα φτιάξουμε:

stafidocoma1
Υλικά:

Μιλάμε για ένα κλασικό γλυκό με καρύδα , αφράτο , σιροπιαστό , αγαπημένο…δεν υπάρχει γιορτή ή γεγονός που να μη συνοδεύεται από το άρωμά της , την πλούσια γεύση της και το απολαυστικό σιρόπι να την κάνει ακόμα πιο δελεαστική…Λουσμένη με άφθονη καρύδα στην επιφάνειά της και δροσερή μοιάζει ακαταμάχητη…Η ζύμη της περιέχει σιμιγδάλι! Δεν ξέρω ποιό από τα δυό να προτείνω…εγώ προσωπικά τη φτιάχνω πότε με ψιλό , πότε με χοντρό σιμιγδάλι και μας αρέσει εξίσου…Ωστόσο , η επιλογή αυτή φαντάζει λεπτομέρεια μπροστά στην απόλαυση που προσφέρει ένα παγωμένο κομμάτι σιροπιαστής καρύδας , ειδκά αν αυτό συνοδεύται από μια μπάλα παγωτό με άρωμα λεμόνι…

karyda1


Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ