tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Όχι , σε αυτό το άρθρο δε θα γράψω για την Άνοιξη , δε θα περιγράψω τις χάρες της και τα δώρα που μας χάρίζει…ούτε για τις λατρεμένες φράουλες θα μιλήσω που μας χαρίζονται απλόχερα κάθε τέτοια εποχή και εμείς φροντίζουμε να τις απλαμβάνουμε με κάθε τρόπο , αντλώντας αισιοδοξία από το χρώμα τους και ευχαρίστηση από το άρωμα και τη γεύση τους…Σήμερα ωστόσο  , θα δανειστώ τις φράουλες και θα μιλήσω για ένα υπέροχο , απολαυστικό , σούπερ δυναμωτικό και πολύ υγιεινό πρωινό που δίνει ενέργεια , μπόλικες βιταμίνες , πρωτεΐνες και φυτικές ίνες…Bέβαια δε θα δυσκολευτεί κανείς να το καταναλώσει , γιατί το crumble με τις φράουλες , τις νιφάδες βρώμης και το τριμμένο αμύγδαλο είναι απλά υπέροχο…

crumble fraoyla1

Υλικά :

Καταλαβαίνετε τώρα…αυτό με τις συνταγές είναι κάτι σα συλλεκτική μανία. Όσο πιο πολύ μπαίνει κανείς  στο “χώρο" , τόσο πιο πολλά μαθαίνει , τόσο πιο πολύ θέλει να πειραματίζεται . Μια συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια δεν είναι ποτέ αρκετή…Κι όταν μάλιστα  έρχεται η φίλη σου και σου εμπιστεύεται την αγαπημένη συνταγή της θείας Μάρως , είναι ποτέ δυνατόν να την περιφρονήσεις και να κλείσεις τα αυτιά σου;. Μάλλον όχι…Δεν περιφρόνησα κι εγώ τη συνταγή αυτή , ούτε τη θεία Μάρω…Το αποτέλεσμα ήταν αυτά  τα εξαιρετικά , τραγανά και πολύ γευστικά κουλούρια τα οποία κατέχουν μια σημαντική θέση στη λίστα των Πασχαλινών μου συνταγών…

pasxalokoyloyra fytinh1
Υλικά:

Η πάστα φλόρα είναι κατά τη γνώμη μου μια από τις κλασικές αξίες στην “κουζίνα”…Μας παραπέμπει σε γιαγιάδες , σε πιατέλες με γλυκό στη “σερβάντα” , σε πορσελάνινα πιατέλα του γλυκού με ευφάνταστες παραστάσεις , σε δίσκους με δισκόπανο , σε όμορφα , ζεστά απογεύματα με ελληνικό καφέ και δροσερό νερό….Είναι ένα γλυκό που αγαπιέται όλες τις ώρες , όλες τις μέρες , όλες τις εποχές του χρόνου. Φυσικά και δε θα μπορούσε να λείψει από τις περιόδους της νηστείας. Για να πω την αλήθεια μου , όσες νηστίσιμες συνταγές για πάστα φλώρα είχα δοκιμάσει , έτριβαν και με δυσκόλευαν στο σερβίρισμα…”Σκαλίζοντας” τη σελίδα της εκλεκτής μου φίλης Ελευθερίας Μπουτζα όμως ανακάλυψα μια υπέροχη συνταγή που καθιερώθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη!

pasta flora mhstisimh1
Υλικά:

Πόσο μου αρέσει το αχλάδι! Αν μπορούσα να το χαρακτήριζα , θα του έδινα τον χαρακτηρισμό “ευγενές φρούτο” . Γιατί νομίζω πως είναι ένας από τους πιο “φίνους" καρπούς με διακριτική γεύση  και βελούδινη , ζουμερή υφή . Όσο για το χρώμα του , θεωρώ πως το δικό του πράσινο είναι το πιο απαλό και το πιο “γλυκό”. Σήμερα το έκλεισα μέσα σε μια τραγανή , τριφτή ζύμη με αλεύρι και λίγες νιφάδες βρώμης. Το βούτυρο το απογείωσε ενώ το πάντρεμά του με το μοσοκάρυδο , επιβάλλεται…Το συγκεκριμένο crumble το θεωρώ αξεπέραστο πρωινό συνοδευμένο με λίγο άπαχο γιαούρτι , ενώ αν θέλουμε να το ..επισημοποιήσουμε το σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια. Είναι εξαιρετικό!

crumble axladioy17
Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ