tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πάει αρκετός καιρός που δε δοκίμασα κάτι νέο στην κουζίνα μου και που δεν έγραψα για να το μοιραστώ με όσους με παρακολουθούν και παίρνουν καμμιά ιδέα…Ήρθε όμως το πανέρι με τις φράουλες , ήρθε και η καλή κουβέντα μιας συμπολίτιτσσας που μου παραπονέθηκε για την απουσία μου (Μαρία εσύ ξέρεις , σ’ ευχαριστώ) , ήρθε κι αυτή η έμπνευση-φλασιά που με ξεσήκωσε. Έκανα ένα πείραμα που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και με ενθουσίασε τόσο πολύ ώστε παραμέρισα όλες τις υποχρεώσεις , όλη την ακεφιά και την απροθυμία του τελευταίου καιρού κι έπεσα με τα μούτρα στο κομπίουτερ για να καταγράψω ό,τι γεύτηκα…Η φωτογραφική έμπνευση ομολογώ πως μου έλειψε αλλά το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό , το ορκίζομαι…

tarta crumble fraoyla1

Υλικά για την τάρτα-crumble:

Να φτιάξουμε τσουρέκια που να είναι αφράτα , πεντανόστιμα , γεμιστά , χωρίς αυγά και βούτυρο που να είναι ΚΑΙ νηστίσιμα γίνεται; Όποιος απαντήσει ότι δε γίνεται θα έχει βιαστεί γιατί πολύ απλά δεν έχει δοκιμάσει τα συγκεκριμένα τσουρέκια. Ο τρόπος τους απλός και ευχάριστος , το αποτέλεσμα σίγουρο και η γεύση τους εκπληκτική. Όσο για τη γέμιση , διαλέγουμε και παίρνουμε , κατά προτίμηση. Εγώ με τη συγκεκριμένη δόση φτιάχνω 4 μεγαλούτσικα στριφτάρια και τα γεμίζω με 4 διαφορετικούς τρόπους για να μην ξέρουμε ποιό να πρωτοδιαλέξουμε…Και τα τέσσερα είναι υπέροχα!

tsoyrekia nhstisima1

Υλικά για το προζύμι:

Εδώ και πολύ καιρό είχα προγραμματίσει να δοκιμάσω κάποια συνταγή που ανακάλυψα σε ένα παλιό βιβλιαράκι “Gourmet” της Ελευθεροτυπίας , τεύχος Απριλίου του 2008. Τα υλικά και η ιδέα με δελέασαν πολύ. Ονομαζόταν “παστιέρα Ναπολιτάνα” και πρόκειται για ένα παραδοσιακό Ιταλικό γλύκισμα που συνηθίζεται το Πάσχα. Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι η συγκεκριμένη πρόταση απέχει αρκετά από την αυθεντική Ιταλική συνταγή αφού η αυθεντική περιέχει βρασμένο σιτάρι , κόντιτα φρούτων και τυρί ρικότα. Εγώ ωστόσο , βασισμένη στην έμπνευση που πήρα , έφερα τη συνταγή στα μέτρα μου , έκανα τις δικές μου μετατροπές και έφτιαξα μια υπέροχη γλυκιά τάρτα με ανθότυρο , σταφίδες και μια αρωματική κρέμα που με έκανε πραγματικά περήφανη.

la pastiera napoletana1

Υλικά για τη βάση:

Τι τις ήθελα τις συναναστροφές με τις Ηπειρώτισσες; Αυτές να φτιάχνουν τα τοπικά , παραδοσιακά αριστουργήματα κι εγώ να τρέχω ξοπίσω λαχανιασμένη να προλάβω τις δοκιμές…όχι  ότι τα προλαβαίνω  όλα αλλά τουλάχιστον προσπαθώ. Αυτή η παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Δημιουργός της η πολύ καλή μου φίλη Ελευθερία Μπούτζα από το Παλαιοχώρι Συρράκου (κι άλλες της συνταγές κυριολεκτικά κοσμούν το site μου και την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό). Εκτός από το χειροποίητο φύλλο και την αγαπημένη γέμιση με κίτρινο κολoκύθι εκείνο που κάνει τη διαφορά με αυτή την πίτα είναι το μέλωμά της στο τέλος με αγνό , ατόφιο , αδιάλυτο μέλι το οποίο κάθως είναι καυτή η πίτα ρέει νωχελικά και τρυπώνει ανάμεσα στις αναδιπλώσεις της μεταρέποντάς τη σε ένα γευστικό αριστούργημα.

hpeirotikh kolokythopita3

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ