tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Άργησα , πολύ άργησα να το φτιάξω αυτό το υπέροχο , μοναδικό , ανεπανάληπτο γλυκό! Υπήρχε στις σημειώσεις μου εδώ και χρόνια , ένα γλυκό που όπου κι αν πας στην κυριολεξία “πέφτεις πάνω του”. Πολλοί το έχουν φτιάξει , πολλοί το έχουν παραλλάξει , το έχουν ονοματίσει κάπως διαφορετικά μα όπως και να’χει , αυτό το απλό σιροπιαστό κέικ με την τρούφα να θυμίζει μυρμηγκοφωλιά και την πλούσια μοναδική επικάλυψη κακάο να το μεταφέρει σε άλλο επίπεδο είναι και θα είναι ταυτισμένο με τη Γκόλφω Νικολού από την Πρέβεζα που το μοιράστηκε μαζί μας εδώ και πολλά χρόνια μέσα από τις διαδικτυακές “συνταγές της παρέας”. Η επιτυχία του είναι απόλυτη και δεδομένη και το αποτέλεσμα απλά σαγηνευτικό…Αν δεν το έχεις δοκιμάσεις ακόμα , απλά βιάσου…

myrmhgkato1

Υλικά:

Όχι δε συμφωνώ καθόλου με αυτό  το τρελό πάρτυ που γίνεται το Νοέμβριο μήνα με την κολοκύθα…Όπου κι αν πας , όπου κι αν γύρεις το βλέμμα , όπου κι αν ψάξεις για γλυκές ή αλμυρές προτάσεις συνταγών θα σκοντάψεις πάνω σε μια μεγάλη και στρουμπουλή κολοκύθα. Άσε τις δημοσιεύσεις και τα ποσταρίσματα στα social media που περιστρέφονται γύρω της μετά μανίας. Τώρα κάποιος που διαβάζει το άρθρο μου θα αναρωτιέται γιατί δε συμφωνώ κι αφού δε συμφωνώ γιατί να φτιάχνω ένα γλυκό που περιέχει κολοκύθα. 

Δε συμφωνώ λοιπόν με το πάρτυ που γίνεται ΜΟΝΟ το Νοέμβριο αφού την κολοκύθα τη λατρεύω και θα ήθελα να τη συναντώ μπροστά μου όλο το χρόνο…γίνεται; Το γλυκό αυτό είναι εξόχως υπέροχο και δεν υπερβάλω καθόλου! Όποιος δεν το δοκιμάσει , απλά θα χάσει!

pumpkinroll1

Υλικά για το παντεσπάνι:

Την παραδοσιακή αυτή αμερικάνικη τάρτα με πουρέ κολοκύθας τη γνωρίζουμε όλοι από την περίφημη γιορτή των ευχαριστιστιών , γνωστή ως thanksgiving. Πρόκειται για την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου όπου οι οικογένειες κάνουν απολογισμό της χρονιάς που σε λίγο φεύγει κι ευχαριστούν το Θεό για ό,τι τους χάρισε…Ουσιαστικά είναι η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς! Το τραπέζι τους περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων , απαραίτητα γαλοπούλα και αυτή την υπέροχη τάρτα με καλοκύθα. Εγώ προσωπικά την έφτιαξα μόνο και μόνο από ενδιαφέρον για τα έθιμα στις γειτονιές του κόσμου. Όμως τη λάτρεψα!!! Από  το χρώμα της και τις φθινοπωρινές της νότες , από τη διαδικασία παρασκευής του πουρέ μέχρι και τη στιγμή που δοκίμασα την υπέροχη γεύση της κι απόλαυσα την ιδιαίτερη , βελούδινη υφή της. Είναι πολύ ξεχωριστή και θα τη φτιάξω πολλές , πολλές φορές με κάθε ευκαιρία.

pumkin pie1

Υλικά (για ταρτιέρα 24εκ.): 

Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα δεν πέτυχαν…Ήταν πολύ νόστιμα μα σφιχτά και όχι τόσο αφράτα όσο τα ήθελα , αλλά δεν παραιτήθηκα γιατί κάτι μου έλεγε πως αξίζουν μια και δυο προσπάθειες ακόμα μέχρι να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τη δεύτερη φορά , αφού μείωσα την ποσότητα του αλευριού και βελτίωσα τη ζύμη φτιάχνοντας ένα γρήγορο προζύμι , το θαύμα έγινε : αφράτα , μαλακά και ολόγλυκα μικρά ψωμάκια με γενναία δόση από τραγανά κομμάτια σπασμένης κουβερτούρας και διακριτικό άρωμα βανίλιας…

Ψωμάκια που τα τσακίζεις επί τόπου πριν προλάβεις να σερβίρεις τον καφέ , πριν προλάβει να κρυώσει το τσάι που έχεις στην κούπα , ψωμάκια που δίνεις στο παιδί για κολατσιό και το ευχαριστιέσαι κι εσύ κι εκείνο , ψωμάκια που αν δε φτιάξεις , απλά θα χάσεις….

sokolatopswmakia1

Υλικά για το γρήγορο προζύμι:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ