tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Όταν η ζωή σου δίνει ροδάκινα , κοίτα να τα απολαύσεις φρέσκα και ζουμερά και τα υπόλοιπα κάνε τα τάρτα με κρέμα και ροδάκινα…Χαριτολογώ βεβαίως , βεβαίως αλλά η τάρτα αυτή είναι καταπληκτική και αξίζει για χάρη της να θυσιάσουμε μερικά ροδάκινα και τα φτιάξουμε γλυκό. Και το αναφέρω αυτό γιατί θεωρώ ότι τα φρούτα πρέπει κατά κύριο λόγο να τα καταναλώνουμε φρέσκα και δροσερά επωφελούμενοι όλα όσα μπορεί να χαρίσει ο πλούσιος καρπός τους…Μα η γλύκα και η νοστιμιά αυτής της τάρτας με ξεπερνά. Η βουτυρένια βάση της είναι μοναδική και η κρέμα που αγκαλιάζει τα ροδάκινα είναι βελούδινη και μοσχοβολά βανίλια…Αγαπημένη τάρτα που όποιος δε τη δοκιμάσει..απλά “θα χάσει”…

tarta krema rodakino1

Υλικά για τη βάση:

Σε μια διαδικτυακή αναζήτηση γύρω από την Άννα Πάβλοβα , τη ρωσίδα χορεύτρια που έδωσε το όνομά της στο περίφημο γλύκισμα διάβασα τα εξής χαρακτηριστικά λόγια: “στριφογυρνούσε στη σκηνή σαν οπτασία, τυλιγμένη με τούλια και δαντέλες…” Ανάλαφρη , αέρινη , σαν ένα σύννεφο , σα να μην υπόκειται στους νόμους της βαρύτητας , σαν τα πόδια της Ρωσίδας  μπαλαρίνας Άννας Πάβλοβα στη  οποία χρωστάει και το όνομά της , αυτή η γλυκιά οπτασία είναι ένα όνειρο. Ένα γλύκισμα με βάση τη μαρέγκα και πλαισιωμένη με αφράτη σαντιγύ , φρούτα κι αρώματα…Η παραδοσιακή πάβλοβα αποτελείται από μαρέγκα , σαντιγύ και φράουλες…Σήμερα θα την πλαισιώσουμε με υπέροχη lemon curd και σαντιγύ και θα την περιλούσουμε με μια ολόδροση σάλτσα από μύρτιλα…

pavlova1

Υλικά:

Φράουλες κι άλλες φράουλες , μόνο φράουλες!…Πρόκειται για μια αγάπη από τις λίγες που κρατάει χρόνια μιας και τη φράουλα την αγαπώ από παιδί  και πάντα είχα την αίσθηση πως ομορφαίνει τη ζωή μας όπως ακριβώς και τα λουλούδια. Τη θεωρούσα πάντα ταυτόσημη με την Άνοιξη , την ομορφιά , την πολυτέλεια και τη νοστιμιά. Κάθε μπουκιά προκαλεί ευεξία και κάθε εγχείρημα με το λατρεμένο καρπό φαντάζει έργο τέχνης..Υπερβολική; Δε νομίζω αφού η φράουλα έχει κατακτήσει επάξια τον τίτλο του πιο όμορφου και πολυσυζητημένου φρούτου την καρδιά μας και μας χαρίζει απλόχερα την ωφέλεια , τη γεύση κα τη ομορφιά της. Η σημερινή ρουστίκ τάτρτα μας με φράουλες είναι απλά η επιβεβαιωση όλων των παραπάνω.

galette fraoylas1

Υλικά για τη βάση:

Ένα συνηθισμένο σενάριο είναι να περισσεύουν κουλούρια ή μελομακάρονα και να τα μετατρέπουμε σε βάση για τσηζ κέικ , να περισσεύουν κουραμπιέδες και να τους κάνουμε trifle λεμονιού , να περισσεύει κέικ και να το μετατρέπουμε σε καριόκες ή τρουφάκια , να περισσεύει τσουρέκι και να το μετατρέπουμε σε εκμέκ…Εγώ λοιπόν σας προτρέπω να μην περιμένετε πότε θα προκύψει αυτό το περιβόητο περίσσευμα για να δοκιμάσετε το εκμέκ με βάση από τσουρέκι γιατί θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Διαλέξτε ένα αφράτο , πολύ αρωματικό τσουρέκι και φτιάξτε το…Πρόκειται για εξαιρετικό γλύκισμα που η γεύση του και η υφή του είναι ασυναγώνιστες και αξίζει να το φτιάξουμε ξανά και ξανά.

ekmek tsoyreki1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ