- Details
- Hits: 474
Σε έπεισα κι όλας από τον τον τίτλο ή θέλεις κι επιπλέον εξηγήσεις και λεπτομέρειες για να πειστείς να δοκιμάσεις αυτή την εξαιρετική μηλοτάρτα; Είναι πανεύκολη, δε χρειάζεται καν μίξερ, έχει μια βάση εύπλαστη και υπέροχη, έχει μια βελούδινη κρέμα που λιώνει στο στόμα και μπερδεύται γλυκά με τα αρωματικά μήλα και όλα αυτά μαζί χαρίζουν μια μοναδική απόλαυση σε κάθε μπουκιά.
Η επιφάνεια της είναι μοναδική, με τρίμματα από τη βάση της τάρτας και καλοψημένα, αρωματικά αμύγδαλα. Βάλε μπόλικη κανέλα και άχνη και απόλαυσε μοναδικές στιγμές με το τσάι ή τον καφέ σου….
Υλικά:
- Details
- Hits: 412
Πιο καλό από ό,τι φανταζόμουν και μάλιστα πιο εύκολα και πιο γρήγορα από όσο φανταζόμουν. Το μαγικό υλικό δεν είναι άλλο από τη σόδα , το αναψυκτικό που κάνει το μίγμα αφράτο και χαρίζει στους τηγανίτες ένα ανάλαφρο, αέρινο σώμα. Τηγανίζονται για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά και “το θαύμα” είναι έτοιμο, στο πιάτο μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Επιπλέον επέλεξα το άρωμα του πορτοκαλιού, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, όπου η γιαγιά μου τους αρωμάτιζε έτσι και μαζί με τα καρύδια, το μέλι και την κανέλα χαρίζουν την πιο υπέροχη και νοσταλγική γεύση!
Υλικά:
- Details
- Hits: 400
Για να είμαστε ειλικρινείς τα ροξάκια τα θυμόμαστε και τα φτιάχνουμε μόνο μια φορά το χρόνο , στις γιορτές των Χριστουγέννων κι αυτό το θεωρώ άδικο γιατί είναι ένα υπέροχο παραδοσιακό κέρασμα που κάλλιστα θα μπορούσαμε να το φτιάχνουμε και να το απολαμβάνουμε πολύ πιο συχνά. Φέτος δοκίμασα αυτά τα νηστίσιμα ροξάκια κι ενθουσιάστηκα…ίσως από εδώ και στο εξής να τα φτιάχνω κι εγώ πιο συχνά γιατί πραγματικά το αξίζουν. Είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και αρωματικά.
Υλικά:
- Details
- Hits: 323
Πριν λίγο καιρό είχα επισκεφτεί μια ξακουστή ψαροταβέρνα που βρίσκεται στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην υπέροχη Μαραθούπολη την οποία γνωρίζω από παιδί, αφού εκεί πέρασα τα πρώτα καλοκαίρια της ζωής μου…εκεί, σε εκείνη την περίφημη βραχώδη παραλία , όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, έμαθα μπάνιο, εκεί έκανα τις πρώτες μου βουτιές, εκεί αγάπησα τη θάλασσα και τη ζωή…πάντα λοιπόν, μ αρέσει να γυρίζω πίσω, να επιστρέφω σ αυτόν τον αγαπημένο τόπο και να παίρνω βαθιές ανάσες…Το υπέροχο μενού που απολαύσαμε έκλεισε με το εξαιρετικό αυτό επιδόρπιο και η πρώτη μου δουλειά ήταν να το φτιάξω κι εγώ αμέσως μόλις επέστρεψα στη βάση μου και να σας το παρουσιάσω…
Υλικά: