- Details
- Hits: 363
Ομολογώ πως με αυτό το κομμάτι της παράδοσης και μ’ αυτή τη συνταγή δεν είχε ασχοληθεί ποτέ. Έβλεπα αναρτήσεις φίλων, έβλεπα βιντεάκια και προτάσεις με τα περίφημα λαζαράκια που αναπαριστούν τον αναστημένο Λάζαρο και ουσιαστικά είναι ένα νηστίσιμο σταφιδόψωμο με ξεχωριστό σχήμα που το κάνει συμπαθητικό και τρελαίνει τα πιτσιρίκια. Το γλυκό μου “βασανάκι” λοιπόν, ο εγγονός μου που πλέον αισίως πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, διδάχτηκε από τη δάσκάλα του την παράδοση αυτή…σε μένα δεν έμενε παρά να σηκώσω τα μανίκια και να πλάσω μαζί του λαζαράκια…
Για τη συνταγή δεν είχα πρόβλημα, ανέτρεξα αμέσως στα αρχεία της ομάδας της φίλης Ελευθερίας Μπούτζα!
Υλικά:
- Details
- Hits: 837
Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές γι’ αυτό το αγαπημένο, κλασικό, γλύκισμα και είναι όλες διαλεχτές κι επιτυχημένες, άλλες με κουβερτούρα, άλλες με γεμιστά μπισκότα ή ποικιλία ξηρών καρπών, άλλες με σοκολάτα και βούτυρο λιωμένα σε μπαίν μαρί... το αποτέλεσμα;
Ένα μαγικό ρολό καφέ χρώματος, κομμένο σε χορταστικές φέτες, σερβιρισμένο όμορφα κι απλά με ένα ποτήρι δροσερό νερό και κανείς δε θα πει :“ευχαριστώ δε θα πάρω” γιατί πολύ απλά, το αγαπούν όλοι.
Όμως αυτή την παραδοσιακή , μαμαδίστικη σχεδόν απλοϊκή συνταγή με το άρωμα του μπράντι να ξεχωρίζει δεν την αλλάζω με καμμιά…
Υλικά:
- Details
- Hits: 581
Ονειρεμένες μπαλίτσες απόλαυσης είναι οι συγκεκριμένες κι εδώ θα αναφέρω μια φράση κλισέ , γιατί δε βρίσκω κάτι πιο κατάλληλο που να εκφράζει την γλυκιά ζημιά που προκαλούν: “Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα” τρουφάκι λοιπόν αφού το μίγμα είναι ακαταμάχητο και εκτός από την πλούσια γκανάς σοκολάτας περιέχει και την υπέροχη , τη μοναδική γλυκιά κρέμα κάστανου. Από εκεί και πέρα , το καρύδι , η σοκολατένια επικάλυψη , το διακριτικό άρωμα της κανέλας και το κακάο ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα και συνθέτουν το τέλειο κέρασμα.
Υλικά:
- Details
- Hits: 595
Νομίζω πως ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου για μηλόπιτα: “μην επαναπύεσαι , δεν τελειώσαμε , ακολουθεί κι άλλη συνταγή” είπα! Να λοιπόν που ήρθε και μάλιστα ήρθε για να μείνει γιατί είναι εξαιρετική. Μια συνταγή για μηλόπιτα σε αφράτο ρολό παντεσπανιού της καλής μου φίλης Ελευθερίας Μπούτζα με την οποία συμπορευόμαστε εδώ και χρόνια στο μαγικό κόσμο των social media αλλά και του foodblogging. Την είδα , με δελέασε , τη δοκίμασα , πέτυχε , τη μοιράζομαι μαζί σας…
Μη χάσεις αυτή τη συνταγή , θα χάσεις…
Υλικά για τη γέμιση: