- Details
- Hits: 157
Η ξενική ονομασία αυτού του πιάτου, είναι αλήθεια πως είναι ευφάνταστη και μεγαλοπρεπής . Φανερώνει νοστιμιά και άρωμα βουτύρου, παραπέμπει στη γαλλική κουζίνα, υπόσχεται αφράτο αλλά και ροδοψημένο παχουλό ψωμάκι και αυτομάτως το ονειρεύεται ο καθένας με σιρόπι καραμέλας ή κάτι παρόμοιο να ρέει νωχελικά προς τα κάτω…Ωστόσο οι αγαπημένες σε όλους μας αυγοφέτες οι οποίες έχουν σαν πρώτη ύλη το τσουρέκι κι όχι ένα απλό ψωμί νομίζω πως μπορούν να σταθούν άνετα στα πιο καλοστρωμένα πρωινά τραπέζια. Γι’ αυτό σου προτείνω να φυλάς λίγες φέτες τσουρεκιού στην κατάψυξη, έτοιμες για κάθε χρήση…
Υλικά:
- Details
- Hits: 134
Μην περιμένεις ευφάνταστες φωτογραφίες σε αυτό το άρθρο, ούτε επαγγελματικές λήψεις διότι πολύ απλά τα καραμελορολάκια μου εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ με το που βγήκαν από το φούρνο. Διότι αν δεν φας μπριοσάκι αμέσως, έτσι αφράτο και βουτυρένιο με τη γέμιση να ρέει νωχελικά πριν κρυώσει , δεν έχεις γνωρίσει τι σημαίνει συγκίνηση του ουρανίσκου. Από την άλλη, έκανα ένα γρήγορο και βιαστικό πείραμα στο εξοχικό, όπου δεν είχα τα κατάλληλα μέσα και το σωστό μέγεθος σκεύους για το ψήσιμο κι έτσι άπλωσαν περισσότερο από το κανονικό και δεν είχαν το σωστό σχήμα…Αλλά ποιος νοιάζεται για το σχήμα όταν η γεύση σε συγκλονίζει; Ωστόσο μιας και μου αρέσει η καλαισθησία, θα προσπαθήσω σε μια επόμενη φορά που θα το φτιάξω, να εξασφαλίσω πιο σωστές φωτογραφίες…
Υλικά (για τη ζύμη):
- Details
- Hits: 161
Η πρώτη μου επαφή με τα hot cross buns ήταν πριν περιπου 25 χρόνια όταν η μεγάλη μου κόρη τραγουδούσε το ομώνυμο αγγλικό τραγουδάκι που είχε μάθει στο φροντηστήριο. Δεν πέρασε καιρός κι άρχισα να το ψάχνω…Ανακάλυψα λοιπόν την όμορφη παράδοση των Βρετανών οι οποίοι φτιάχνουν αυτά τα αφράτα, ημίγλυκα ψωμάκια τα οποία περιέχουν απαταίτητα σταφίδες, ζαχαρωμένες, ψιλοκομμένες φλούδες φρούτων (σαν τα δικά μας φρουΐ γλασέ) αλλά και μπόλικη κανέλα και μοσχοκάρυδο. Το χαρακτηριστικό τους είναι η λευκή πάστα με την οποία περνούν την επιφανεια πριν το ψήσιμο και σχηματίζεται ένας σταυρός για το καθένα με τον οποίο υπενθυμίζεται η προσφορά του Χριστού πάνω στο Σταυρό. Με αυτά λοιπόν τα συμπαθητικά, πανέμορφα κι αφράτα ψωμάκια σηματοδοτείται το τέλος της νηστείας κι η αρχή της γιορτής του δικού τους Πάσχα. Σερβίρονται κομμένα στη μέση με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα κι είναι υπέροχα!
Υλικά:
- Details
- Hits: 366
Το λεμόνι το μαγικό, το αρωματικό κάνει θαύματα και τώρα την άνοιξη, που το μεθυστικό άρωμα του ανθού του μας συνεπαίρνει, εκτιμάμε ακόμα περισσότερο τον υπέροχο καρπό του και όλα όσα μπορούμε να φτιάξουμε με αυτόν! Σε πρώτη φάση έφτιαξα μια δόση lemon curd που οριακά είμαι ικανή να την εξαφανίσω, μόνη της με το κουταλάκι αλλά αυτή τη φορά, ζύμωσα αμέσως και μια βάση γλυκιάς τάρτας, οπότε το γλυκό “ήρθε κι έδεσε”. Μια δροσερή κρέμα με τυρί στη μέση κι όλα ευωδιάσαν μέσα στην κουζίνα μου σα να υποδέχτηκα την Άνοιξη αυτοπροσώπως…
Υλικά για τη βάση: