- Details
- Hits: 972
Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές γι’ αυτό το αγαπημένο, κλασικό, γλύκισμα και είναι όλες διαλεχτές κι επιτυχημένες, άλλες με κουβερτούρα, άλλες με γεμιστά μπισκότα ή ποικιλία ξηρών καρπών, άλλες με σοκολάτα και βούτυρο λιωμένα σε μπαίν μαρί... το αποτέλεσμα;
Ένα μαγικό ρολό καφέ χρώματος, κομμένο σε χορταστικές φέτες, σερβιρισμένο όμορφα κι απλά με ένα ποτήρι δροσερό νερό και κανείς δε θα πει :“ευχαριστώ δε θα πάρω” γιατί πολύ απλά, το αγαπούν όλοι.
Όμως αυτή την παραδοσιακή , μαμαδίστικη σχεδόν απλοϊκή συνταγή με το άρωμα του μπράντι να ξεχωρίζει δεν την αλλάζω με καμμιά…
Υλικά:
- Details
- Hits: 731
Ονειρεμένες μπαλίτσες απόλαυσης είναι οι συγκεκριμένες κι εδώ θα αναφέρω μια φράση κλισέ , γιατί δε βρίσκω κάτι πιο κατάλληλο που να εκφράζει την γλυκιά ζημιά που προκαλούν: “Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα” τρουφάκι λοιπόν αφού το μίγμα είναι ακαταμάχητο και εκτός από την πλούσια γκανάς σοκολάτας περιέχει και την υπέροχη , τη μοναδική γλυκιά κρέμα κάστανου. Από εκεί και πέρα , το καρύδι , η σοκολατένια επικάλυψη , το διακριτικό άρωμα της κανέλας και το κακάο ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα και συνθέτουν το τέλειο κέρασμα.
Υλικά:
- Details
- Hits: 781
Νομίζω πως ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου για μηλόπιτα: “μην επαναπύεσαι , δεν τελειώσαμε , ακολουθεί κι άλλη συνταγή” είπα! Να λοιπόν που ήρθε και μάλιστα ήρθε για να μείνει γιατί είναι εξαιρετική. Μια συνταγή για μηλόπιτα σε αφράτο ρολό παντεσπανιού της καλής μου φίλης Ελευθερίας Μπούτζα με την οποία συμπορευόμαστε εδώ και χρόνια στο μαγικό κόσμο των social media αλλά και του foodblogging. Την είδα , με δελέασε , τη δοκίμασα , πέτυχε , τη μοιράζομαι μαζί σας…
Μη χάσεις αυτή τη συνταγή , θα χάσεις…
Υλικά για τη γέμιση:
- Details
- Hits: 3385
Όσες συνταγές για μηλόπιτα κι αν έχω ποτέ δεν είναι αρκετές…Είναι αυτή η λατρεία που έχω για τα μήλα όπου το πάντρεμά τους με την κανέλα κι η γεύση που με παραπέμπει στο αγαπημένο μου φθινόπωρο με ξετρελαίνει. Πολλές , πάμπολλες συνταγές για μηλόπιτες κυκλοφορούν , πολλές έχουμε κληρονομήσει από μαμάδες και γιαγιάδες κι η καθεμιά έχει τη χάρη και την ιδιαιτερότητα της. Η σημερινή μου πρόταση , είναι η δική μου αγαπημένη “τριφτή μηλόπιτα” που την φτιάχνω εδώ και χρόνια με ζύμη βουτυρένια και την αγαπάμε πολύ.
Υλικά: