Τάρτα με μήλα και κρέμα βανίλιας (τριφτή)
- Hits: 398
Σε έπεισα κι όλας από τον τον τίτλο ή θέλεις κι επιπλέον εξηγήσεις και λεπτομέρειες για να πειστείς να δοκιμάσεις αυτή την εξαιρετική μηλοτάρτα; Είναι πανεύκολη, δε χρειάζεται καν μίξερ, έχει μια βάση εύπλαστη και υπέροχη, έχει μια βελούδινη κρέμα που λιώνει στο στόμα και μπερδεύται γλυκά με τα αρωματικά μήλα και όλα αυτά μαζί χαρίζουν μια μοναδική απόλαυση σε κάθε μπουκιά.
Η επιφάνεια της είναι μοναδική, με τρίμματα από τη βάση της τάρτας και καλοψημένα, αρωματικά αμύγδαλα. Βάλε μπόλικη κανέλα και άχνη και απόλαυσε μοναδικές στιγμές με το τσάι ή τον καφέ σου….
Υλικά:
2 -3 μήλα ανάλογα με το μέγεθος
Λίγες σταγόνες λεμονιού
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Για την κρέμα:
500 γρ. γάλα
2 αυγά
30 γρ. Κορν φλάουρ
30 γρ. Αλεύρι
1 βανίλια
100 γρ. Ζάχαρη
10 γρ. Βούτυρο
Για τη βάση:
350 γρ. Αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν
2 αυγά
100 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Ηλιέλαιο
50 γρ. πολύ μαλακό βούτυρο
Για την επιφάνεια:
Μια χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
Κανέλα και άχνη
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τα μήλα: Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτά, μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού και την καστανή ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά για περίπου 3-5 λεπτά. Αποσύρουμε κι ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα κι ανάβουμε το μάτι. Παράλληλα σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Στο μεταξύ , καθώς έχει ζεσταθεί το γάλα , παίρνουμε κουταλιές από αυτό και τις προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών. Όταν έχουμε ενσωματώσει σχεδόν το μισό γάλα αδειάζουμε το μίγμα του μπωλ στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίχνουμε τότε μέσα και το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί κι αυτό στην κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τα μήλα. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τότε την βάση: Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το σύρμα και προσθέτουμε λάδι και βούτυρο. Χτυπάμε άλλο λίγο. Προσθέτουμε τότε το αλεύρι και το μπέϊκιν και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη ζύμη. Αφαιρούμε τότε ένα κομμάτι 150 γραμμαρίων από τη ζύμη και το βάζουμε την κατάψυξη.
Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε ταρτιέρα 25 εκ. Με τα χέρια μας φροντίζοντας να ανεβεί αρκετά και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε εκεί την κρέμα με τα μήλα και από πάνω τρίβουμε με τον χοντρό τρίφτη σε όλη την επιφάνεια το παγωμένο ζυμαράκι που βάλαμε στην κατάψυξη. Σκορπίζουμε από πάνω και τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Περιμένουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!