tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Χαλβάς σιμιγδαλιού με ινδοκάρυδο

Πριν λίγο καιρό είχα επισκεφτεί μια ξακουστή  ψαροταβέρνα που βρίσκεται στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην υπέροχη Μαραθούπολη την οποία γνωρίζω από παιδί, αφού εκεί πέρασα τα πρώτα καλοκαίρια της ζωής μου…εκεί, σε εκείνη την περίφημη βραχώδη παραλία , όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, έμαθα μπάνιο, εκεί έκανα τις πρώτες μου βουτιές, εκεί αγάπησα τη θάλασσα και τη ζωή…πάντα λοιπόν, μ αρέσει να γυρίζω πίσω, να επιστρέφω σ αυτόν τον αγαπημένο τόπο και να παίρνω βαθιές ανάσες…Το υπέροχο μενού που απολαύσαμε έκλεισε με το εξαιρετικό αυτό επιδόρπιο και η πρώτη μου δουλειά  ήταν να το φτιάξω κι εγώ αμέσως μόλις επέστρεψα στη βάση μου και να σας το παρουσιάσω…

halvas indokarydo1

Υλικά:

3/4 της κούπας λάδι

1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι

1 κούπα χονδρό σιμιγδάλι

2 1/4 κούπας ζάχαρη

3 3/4 κούπας νερό

1 κούπα αποξηραμένο ινδοκάρυδο

Φλούδα από ένα πορτοκάλι (μόνο το πορτοκαλί μέρος με τον αποφλοιωτή)

halvas indokarydo2halvas indokarydo3halvas indokarydo4halvas indokarydo5halvas indokarydo6halvas indokarydo7halvas indokarydo8halvas indokarydo9halvas indokarydo10halvas indokarydo12halvas indokarydo13halvas indokarydo11halvas indokarydo14halvas indokarydo15halvas indokarydo16halvas indokarydo17halvas indokarydo18halvas indokarydo19

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 3 λεπτά μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις φυλάμε για τη διακόσμηση του γλυκού αφού χαρίζουν επιπλέον άρωμα. Παράλληλα σε πολύ μεγάλη κατσαρόλα(για να αποφύγουμε το δυνατό πιτσίλισμα)  ρίχνουμε το λάδι και τα δυο σιμιγδάλια και περιμένουμε να κάψει καλά το λάδι και να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, φροντίζοντας να ανακατεύομε διαρκώς. Όταν πάρει ένα γλυκό, καστανό χρώμα με πολλή προσοχή αδειάζουμε το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας αδιάκοπα και ζωηρά για αρκετή ώρα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το σιρόπι και να σχηματιστεί μια συμπαγής, στεγνή  μάζα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και πλάθεται εύκολα. Αποσύρουμε τότε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε άλλο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στο μίγμα και τότε το αδειάζουμε σε μια φόρμα. Πιέζουμε δυνατά με τις παλάμες μας ώστε να πατηθεί το μίγμα χωρίς να έχει κενά και πάρει το σχήμα της φόρμας και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο ακόμα, στολίζουμε και με τις φλούδες πορτοκαλιού, περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΚΑλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...