Τηγανίτες με σόδα αναψυκτικό
- Hits: 369
Πιο καλό από ό,τι φανταζόμουν και μάλιστα πιο εύκολα και πιο γρήγορα από όσο φανταζόμουν. Το μαγικό υλικό δεν είναι άλλο από τη σόδα , το αναψυκτικό που κάνει το μίγμα αφράτο και χαρίζει στους τηγανίτες ένα ανάλαφρο, αέρινο σώμα. Τηγανίζονται για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά και “το θαύμα” είναι έτοιμο, στο πιάτο μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Επιπλέον επέλεξα το άρωμα του πορτοκαλιού, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, όπου η γιαγιά μου τους αρωμάτιζε έτσι και μαζί με τα καρύδια, το μέλι και την κανέλα χαρίζουν την πιο υπέροχη και νοσταλγική γεύση!
Υλικά:
380 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν
2 κ.σ. ζάχαρη
Μια τσιμπιά αλάτι
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
330 ml σόδα αναψυκτικό
Λάδι για το τηγάνισμα
Χονδροτριμμένο καρύδι, μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύς χυλός.
Βάζουμε τότε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι κι όταν ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε μέσα κουταλιές της σούπας από το χυλό. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τους γυρίζουμε κι από την άλλη χρησιμοποιώντας δυο πιρούνια. Οι τηγανίτες είναι έτοιμοι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα και τοποθετούμε τους τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικο καρύδι, μέλι και κανέλα!
Καλή απόλαυση!