tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τηγανίτες με σόδα αναψυκτικό

Πιο καλό από ό,τι φανταζόμουν και μάλιστα πιο εύκολα και πιο γρήγορα από όσο φανταζόμουν. Το μαγικό υλικό δεν είναι άλλο από τη σόδα , το αναψυκτικό που κάνει το μίγμα αφράτο και χαρίζει στους τηγανίτες ένα ανάλαφρο, αέρινο σώμα. Τηγανίζονται για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά και “το θαύμα” είναι έτοιμο, στο πιάτο μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Επιπλέον επέλεξα το άρωμα του πορτοκαλιού, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, όπου η γιαγιά μου τους αρωμάτιζε έτσι και μαζί με τα καρύδια, το μέλι και την κανέλα χαρίζουν την πιο υπέροχη και νοσταλγική γεύση!

thagnites soda1

Υλικά:

380 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

2 κ.σ. ζάχαρη

Μια τσιμπιά αλάτι

Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

330 ml σόδα αναψυκτικό

Λάδι για το τηγάνισμα

Χονδροτριμμένο καρύδι, μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

thagnites soda2thagnites soda3thagnites soda4thagnites soda5thagnites soda6thagnites soda7thagnites soda8thagnites soda9thagnites soda10thagnites soda11thagnites soda12thagnites soda13

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύς χυλός.

Βάζουμε τότε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι κι όταν ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε μέσα κουταλιές της σούπας από το χυλό. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τους γυρίζουμε κι από την άλλη χρησιμοποιώντας δυο πιρούνια. Οι τηγανίτες είναι έτοιμοι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα και τοποθετούμε τους τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικο καρύδι, μέλι και κανέλα!

Καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...