tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Είναι το χρώμα , είναι το άρωμα , είναι η γεύση , είναι η ομορφιά , είναι η Άνοιξη…όλα τα έχει αυτό το μαγικό , ζουμερό , μικρό θαύμα της φύσης. Είναι η φράουλα και την αγαπάμε πολύ….Γι’ αυτό θα εκμεταλλευτούμε αυτή την εποχή που η φύση μας τη χαρίζει απλόχερα και θα την κλείσουμε σε ένα βάζο ελαφρά “δεμένη” για να μη χάσει το υπέροχο χρώμα της και βυθισμένη στο ρουμπινί σιρόπι της που ξυπνά όλες τις αισθήσεις…Η ομορφιά της απλότητας βρίσκεται σε αυτό το γλυκό…σκέτο , σερβιρισμένο μαζί με ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή συνοδεία ενός παγωτού βανίλια γαρνιρισμένο με δυο-τρεις φράουλες , λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο και το σιρόπι τους να κυλά ηδονικά….
Υλικά:

fraoyla1
Υλικά :

Αυτό το γλύκισμα , κατά τη γνώμη μου είναι το πιο πολυφτιαγμένο , το πιο “must" επιδόρπιο των δεκαετιών ΄70-΄80. Σχεδόν κάθε γιορτινό , επίσημο ή ανεπίσημο γεύμα έκλεινε μ’ αυτό , σχεδόν κάθε εστιατόριο το σέρβιρε σαν επιδόρπιο , σχεδόν κάθε νοικοκυρά ήξερε να το φτιάχνει αλλά και να το προσφέρει…Γνωστή εταιρία μάλιστα το καθιέρωσε με τα έτοιμα "προς παρασκευή” φακελάκια με το μίγμα σε σκόνη , το νάυλον φακελάκι και την έτοιμη καραμέλα…Ποιό σπίτι , πείτε μου , δεν είχε τουλάχιστον μια δωδεκάδα από τα περίφημα , ατομικά αλουμίνια φορμάκια και μετά τα “επώνυμα" πλαστικά με το αποσπώμενο κούμπωμα για εύκολο ξεφορμάρισμα…Κι όμως , παρόλη την εκλαϊκευση του γλυκού αυτού…όχι μόνο δεν “ξεθώριασε” η αίγλη του, αλλά το λατρεύουμε , γιατί η ανάλαφρη , καραμελένια γεύση του ήρθε για να μείνει…

karamele1
Υλικά :

Το γλυκό του κουταλιού , αυτό τό απολαυστικό , σιροπιαστό κέρασμα με φρούτα ή άλλους καρπούς της γης αποτελεί ένα υπέροχο , παραδοσιακό γλυκό που μας παραπέμπει στην ελληνική παράδοση και στα χρόνια των γιαγιάδων μας…Νομίζω πως ξεκίνησε από την  ανάγκη των ανθρώπων να διατηρήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό τους καρπούς εκείνους που εποχιακά έκαναν την εμφάνισή τους…παράλληλα ήταν ένα γλυκό διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή , τις εποχές που δεν υπήρχαν δυνατότηες για άλλα κεράσματα όπως σήμερα ενώ τελικά ταυτίστηκε με τη νοικοκυρωσύνη και την αρχοντιά…Το νεράντζι είναι ένα αρωματικό φρούτο που κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του χειμώνα και αποτελεί ένα από τα κορυφαία του είδους…Θα το ξεπικρίσουμε , θα το δέσουμε με ζάχαρη και θα κλείσουμε μέσα στο βάζο όλο το άρωμα του υπέροχου αυτού φρούτου!

nerantzi1
Υλικά :

Με αυτόν τον καρπό δηλώνω γοητευμένη. Τολμώ να πω ότι είναι το αγαπημένο μου φυτό και έχω την τύχη να έχω ένα δικό μου δεντράκι που το φύτεψα πριν λίγα χρόνια. Όσο το βλέπω να μεγαλώνει νιώθω τεράστια ικανοποίηση και όταν βλέπω του ανθάκια να “δένουν” σε καρπό νιώθω πραγματικά ευγνώμων…Γραντζουνίζω συνέχεια με το νύχι μου τη σάρκα τους όσο βρίσκονται ακόμα πάνω στο δέντρο για να μυρίζω το μεθυστικό άρωμα που αναδύουν και με περισσή χαρά κόβω τους καρπούς όταν ωριμάσουν τους οποίους σχεδόν ευλαβικά φτιάχνω γλυκό του κουταλιού. Την αγάπη για το δέσιμο αυτού του γλυκού μου έχει μεταδόσει η πεθερά μου , καθώς και όλη τη γνώση για την παρασκευή του…

pergamonto1
Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ