tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μηλαράκια ζουμερά και αγαπημένα , μπερδεύονται γλυκά με την καστανή ζάχαρη και την αρωματική κανέλα , και τυλίγονται μέσα σε ρολό σφολιάτας , ροδοψήνονται και είναι έτοιμα να χορτάσουν και το πιο “δύσκολο” παιδάκι που δε θέλει να ακούει για φρούτα. Βασίζεται στην κορυφαία , παραδοσιακή συνταγή του στρούντελ. Πολλοί , αυτό το ρολό που φτιάχνουμε σήμερα το ονομάζουν “στρούντελ” , ωστόσο για μένα το αυθεντικό “στρούντελ” είναι απαραίτητα φτιαγμένο με χειροποίητο φύλλο και ενίοτε σερβιρισμένο με κρέμα βανίλας…Επιφυλάσσομαι για τη συνταγή του στο μέλλον...Προς το παρόν θα φτιάξουμε αυτή την απλή και “ταπεινή” μηλόπιτα , θα την πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα και θα την απολαύσουμε με ένα φλυτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι…

mhlopita sfoliata1
Υλικά :

Και να που φτάσαμε στο τέλος άλλης μιας χρονιάς με όλα όσα μας χάρισε , με όλες τις στιγμές που ζήσαμε , άλλες πιο δυνατές , άλλες πιο πικρές , άλλες πιο όμορφες , άλλες τεράστιες κι άλλες πιο καθημερινές…Ζήσαμε αγωνίες , έτρεξαν από τα μάτια μας δάκρυα χαράς , λύπης , απόγνωσης κάποιες φορές , γελάσαμε πολύ δυνατά , χαρήκαμε αναπάντεχα ή πήραμε βαθιές ανάσες για να τα καταφέρουμε “στα δύσκολα”! Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι όσο βλέπω τα χρόνια να περνούν τόσο πιο πολλά έχω να θυμάμαι γυρίζοντας τη σκέψη μου στα περασμένα…αλλά όλο και πιο λίγα έχω να ζητήσω για το μέλλον….Θέλω όπου γυρίζω το βλέμμα μου να βλέπω παιδιά να γελούν ξέγνοιαστα , θέλω να έχουμε την υγειά μας και την αξιοπρέπειά μας…Καλή χρονιά σε όλους…

basilopita 2116

Yλικά :

Το σμέουρο είναι αυτό το καταπληκτικό , μικρό φρουτάκι με το ρόδινο χρώμα , την υπόξινη γεύση και την όψη που θυμίζει αρκετά τις φράουλες. Οι άγγλοι και οι αμερικάνοι το λένε raspberry , οι γάλλοι το λένε framboise , εγώ πάλι το λέω ευεργεσία για τον οργανισμό , το λέω ένα μικρό θαύμα της φύσης. Έχει μεγάλη αντιοξειδωτική αξία και αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Το χρησιμοποιώ πάρα πολύ…σε γλυκά , σαλάτες ή φρουτοσαλάτες…κυρίως όμως το χρησιμοποιώ για να φτιάξω μια υπέροχη , ρουμπινένια , κατακόκκινη μαρμελάδα η οποία κερδίζει καθέναν πριν ακόμα τη δοκκιμάσει , μόνο και μόνο με το υπέροχο χρώμα της. Φροντίζω να μην την κάνω πολύ γλυκιά , έτσι ώτε να αναδεικνύεται η μοναδική , υπόξινη γεύση του φρούτου…

Δείτε τη:

marmelada smeoyra1
Υλικά:

Λαδοραβανί
Αυτό το υπέροχο παραδοσιακό γλυκό το συναντάμε στην περιοχή μας πολύ συχνά. Ομολογώ πως στην οικογένειά μου δεν συνηθιζόταν αλλά όπου κι αν πήγαινα το συναντούσα μπροστά μου κι έτσι δεν το στερήθηκα ποτέ. Μου αρέσει αυτό το γλυκό, έτσι λαδένιο , στεγνό και ξεροψημένο που είναι , γαρνιρισμένο με ολόκληρα αμύγδαλα και μπόλικο άρωμα βανίλιας (κάποιοι το συνηθίζουν με ξύσμα λεμονιού) και το έβαλα στόχο να βρω τη συνταγή για να το απολαμβάνω όσο συχνά θέλω. Μια εξαιρετική μου φίλη και συμπολίτισσα , η Γιάννα και μια εξίσου εξαιρετική διαδικτυακή μου φίλη , pastry chef η Μαρκέλα Παππά μου εμπιστέυτηκαν τη συνταγή τους η οποία ήταν σχεδόν ίδια…

ladoravani1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ