tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Όταν αναφερόμαστε  στο κουμ κουάτ , αυτό το πανέμορφο φυτό με τους μικρούς , αρωματικούς καρπούς και τα καταπράσινα φύλλα , το μυαλό μας πηγαίνει στην Κέρκυρα . Έχουμε πιει το περίφημο λικέρ και έχουμε δοκιμάσει το απίθανο γλυκό του κουταλιού που κατακλύζει το στόμα με μια ασύγκριτη γλύκα αλλά και τα αιθέρια έλαιά του… Εμένα όμως μου θυμίζει μια υπέροχη , καμαρωτή γλάστρα στη βεράντα του σπιτιού των παιδικών μου χρόνων ! Το μικρό , “ζημιάρικο” χεράκι μου , δεν άφηνε στο καημένο το φυτό ούτε για μια μέρα πάνω τους καρπούς του…Ο λόγος;…Μα μου άρεσε πάρα πολύ να  τους γεύομαι έτσι ωμούς και σπιρτόζικους όπως ήταν…Τις προάλλες μια γνωστή με “φίλεψε" μισό κιλό κουμ κουάτ και φυσικά δεν έχασα καθόλου χρόνο…να μην πω ψέματα…μια χουφτίτσα από αυτά είχαν την ίδια τύχη με τα κουμ κουάτ των παιδικών μου χρόνων!

koym koyat1
Υλικά:

Αρώματα νοσταλγικά , αγαπημένα που μας ταξιδεύουν σε άλλους τόπους και άλλες εποχές…Το γλυκάκι αυτό , το αγαπώ για τη βελούδινη υφή του , την απαλή σαν αεράκι γεύση του και το διακριτικό του άρωμα με το ανθόνερο και το ξύσμα λεμονιού να αγκαλιάζονται γλυκά ενώ το λίγο βουτυράκι να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του... όσο ακριβώς πρέπει . Το καταΐφι είναι ροδοψημένο, τραγανό , σιροπιασμένο και γεμιστό με μια δροσερή κρέμα τυριού…Δεν ξέρω αν σας έπεισα να το δοκιμάσετε , εκείνο που ξέρω είναι ότι το γλυκό αυτό είναι αγαπημένο , αρχοντικό και δελεαστικό…ιδανικό σαν επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα!
Δείτε το :

sa kioynefe1
Υλικά (για ένα πυρέξ 35x25):

Μα πόσο γρήγορα τρέχει ο καιρός…σαν το νερό κυλούν οι μέρες και οι μήνες . Εναλλάσσονται οι εποχές κι εμείς προσπαθούμε να τις ζούμε και να τις απολαμβάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε . Περιμένουμε αυτές τις μικρές στιγμές , τις όμορφες , τις γιορτινές για να διασκεδάσουμε λιγάκι παραπάνω , να σμίξουμε με δυο συγγενείς και φίλους , να πιούμε και ένα ποτηράκι παραπάνω…Και να λοιπόν που φτάσαμε και πάλι στην τελευταία μέρα του χρόνου…να λοιπόν που τα παιδιά μας μεγάλωσαν κατά ένα χρόνο…να που κι εμείς…ωριμάσαμε κατά ένα χρόνο! Ήρθε και πάλι η στιγμή να φτιάξουμε την περίφημη βασιλόπιτα που θα κόψουμε μόλις το ρολόι χτυπήσει 12 και όλοι μαζί θα ευχηθούμε : “Καλή χρονιά κι ευλογημένη με υγεία και αγάπη”!

basilopita1
Υλικά :

Η συνταγή που χρησιμοποιώ κάθε χρόνο είναι παλιά , κλασική και παραδοσιακή . Έτσι κι αλλιώς το μελομακάρονο  είναι ένα με την παράδοση! Αν δε μυρίσει το σπίτι μπαχαρικά κι αν δεν κολλήσουν τα χέρια μας από το μελωμένο σιρόπι , αν δε γεμίσει το στόμα από το καταπληκτικό και μοναδικό ψιλοτριμμένο καρύδι…Χριστούγεννα δεν είναι…Όμως επειδή η μαγειρική και η αναζήτηση νέων προτάσεων πάνε μαζί ήθελα να δοκιμάσω και κάποια συνταγή διαφορετική , κάτι πέρα απ’ αυτό που φτιάχνω χρόνια τώρα…Απευθύνθηκα λοιπόν στον κατάλληλο (πολυαγαπημένο) άνθρωπο ... Η πρόταση ήταν λίγο “extrem” , ομολογώ , καθώς περιέχει λίγο λιωμένο βούτυρο μέσα , αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε…Τα μελομακάρονα έγιναν υπέροχα , κρουστά και μελωμένα που προστέθηκαν στη λίστα με τα αγαπημένα χωρίς δεύτερη κουβέντα….

melomakarona aretis1

Υλικά για το σιρόπι :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ