tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ξεφυλλίζοντας ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών του έτους 2009 βρήκα μια συνταγή που μου κίνησε το ενδιαφέρον ! Ούτε φωτογραφία δεν είχε αλλά κάτι μ’ έκανε να την προσέξω και να θελήσω να τη δοκιμάσω…Ήταν το τριμμένο φουντούκι στη ζύμη , ήταν και η μαρμελάδα βατόμουρο που πρότεινε , ήταν και η αφοπλιστική απλότητα της εκτέλεσης…. Έτσι ακριβώς όπως τη διάβασα την έφτιαξα την πρώτη φορά . Το αποτέλεσμα , άψογο…Και μετά ήρθαν οι πειραματισμοί…Κατέληξα λοιπόν σ’ αυτή την εκδοχή η οποία έγινε η αγαπημένη μου και  είναι πργαματικά  υπέροχη και ιδιαίτερη!
Δείτε την :

pasta flora foyntoyki1
Υλικά :

Θα μπορούσα να αρχίσω να γράφω για τις αναμνήσεις μου , τις εικόνες και τις γευστικές μου μνήμες , ακόμα και για το καλό σερβίτσιο “πάστας" της γιαγιάς  που μέσα η πάστα φλόρα φάνταζε σαν κόσμημα…όμως όχι! Σήμερα θα αναφερθώ στον προβληματισμό μου : πώς γράφεται επιτέλους αυτό το γλυκό ; πάστα φλΟρα ή πάστα φλΩρα; Αυτό το ερώτημα με βασάνιζε από μικρή και η σκέψη μου πηγαινε πάντα σε κάποια κυρία Φλώρα η οποία προφανώς θα έφτιαχνε εξαιρετικά το συγκεκριμένο γλυκό. Ωστόσο η απάντηση βρίσκεται στη γειτονική μας χώρα , την Ιταλία όπου το φημισμένο αυτό γλυκό είναι η περίφημη pasta frola. Οπότε συμπερασματικά η ελληνική ονομασία είναι αποτέλεσμα αναγραμματισμού και σωστότερη θεωρώ την εκδοχή με όμικρον! Κατά τ' άλλα , λατρεύω αυτό το γλυκό και ομολογώ πως είναι το πιο πολυφτιαγμένο γλυκό στην κουζίνα μου. Λατρεύω την υπέροχη γεύση της και το συνδυασμό βουτυρένιου μπισκότου-μαρμελάδας. Ακόμα λατρεύω τη χειροτεχνία και το κέντημα που κάνουμε στην επιφάνειά της από τα κλασικά , σταυρωτά κορδονάκια μέχρι τα φυλλαράκια , τις καρδούλες και ό,τι άλλο επιβάλλει η έμπνευση της στιγμής!

pasta flora15

Υλικά :

Το τονίζω αυτό : Σήμερα θα φτιάξουμε κέικ όχι ρεβανί , το οποίο ρεβανί βέβαια  λατρεύω αλλά αυτό το γλυκό είναι κάτι διαφορετικό : χωρίς σιμιγδάλι και πολύ μπέικιν , ένα  ανάλαφρο και αφράτο κέικ που χάνεται στο στόμα και αφήνει μια δροσερή , ελαφρώς γλυκιά αίσθηση και βέβαια  με το αξεπέραστο άρωμα της καρύδας . Είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο που μπορεί μαζί με μια μπάλα παγωτό να κλείσει ένα γεύμα χωρίς να μας λιγώσει και να μας βαρύνει…
Δείτε το :

keik karyda12
Υλικά :

Αν δεν έχει γλυκό κεράσι το ντουλάπι μου το θεωρώ κενό και φτωχό . Κατά τη γνώμη μου είναι το απόλυτο , παραδοσιακό , αρχοντικό γλυκό του κουταλιού . Αν κλείσω τα μάτια φέρνω τόσες πολλές εικόνες στο μυαλό μου και μια νοσταλγία με κυριεύει. Tο καφενείο του χωριού μας , το σπίτι της γιαγιάς μου με τα παραδοσιακά , μικρά πιατελάκια καλοσερβιρισμένα στο δίσκο με το κεντητό κοφτό δισκόπανο , τα τεράστια βάζα στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς και ένα σωρό άλλες νοσταλγικές, όμορφες εικόνες . Είναι τόσο νόστιμο , τόσο αρωματικό , τόσο απολαυστικό! Συνοδεύει άριστα τον ελληνικό , απογευματινό καφέ αλλά είναι κι ένα υπέροχο γαρνίρισμα στο παγωτό βανίλια . Είναι ταυτόσημο με τις πρώτες καλοκαιρινές στιγμές και το σχήμα του σε συνδυασμό με το υπέροχο χρώμα του αναντίλεκτα φτιάχνουν τη διάθεση...

Δείτε το :

kerasi4
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ