tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Το τονίζω αυτό : Σήμερα θα φτιάξουμε κέικ όχι ρεβανί , το οποίο ρεβανί βέβαια  λατρεύω αλλά αυτό το γλυκό είναι κάτι διαφορετικό : χωρίς σιμιγδάλι και πολύ μπέικιν , ένα  ανάλαφρο και αφράτο κέικ που χάνεται στο στόμα και αφήνει μια δροσερή , ελαφρώς γλυκιά αίσθηση και βέβαια  με το αξεπέραστο άρωμα της καρύδας . Είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο που μπορεί μαζί με μια μπάλα παγωτό να κλείσει ένα γεύμα χωρίς να μας λιγώσει και να μας βαρύνει…
Δείτε το :

keik karyda12
Υλικά :

Κεράσι γλυκό του κουταλιού.

Αν δεν έχει γλυκό κεράσι το ντουλάπι μου το θεωρώ κενό και φτωχό . Κατά τη γνώμη μου είναι το απόλυτο , παραδοσιακό , αρχοντικό γλυκό του κουταλιού . Αν κλείσω τα μάτια φέρνω τόσες πολλές εικόνες στο μυαλό μου και μια νοσταλγία με κυριεύει...το καφενείο του χωριού μας , το σπίτι της γιαγιάς μου με τα παραδοσιακά , μικρά πιατελάκια καλοσερβιρισμένα στο δίσκο με το κεντητό κοφτό δισκόπανο , τα τεράστια βάζα στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς και ένα σωρό άλλες… είναι τόσο νόστιμο , τόσο αρωματικό , τόσο απολαυστικό! Συνοδεύει άριστα τον ελληνικό , απογευματινό καφέ αλλά είναι κι ένα υπέροχο γαρνίρισμα στο παγωτό βανίλια . Είναι ταυτόσημο με τις πρώτες καλοκαιρινές στιγμές και το σχήμα του σε συνδυασμό με το υπέροχο χρώμα του αναντίλεκτα φτιάχνουν τη διάθεση...
Δείτε το :

kerasi4
Υλικά :

Όσο υπάρχουν κεράσια στην αγορά θα παίρνω και θα ξαναπαίρνω…είναι ένα φρούτο τόσο απολαυστικό , ωφέλιμο , καλοκαιρινό…μόνο και μόνο από το χρώμα και το σχήμα του μας προδιαθέτει θετικά και ευχάριστα! Φτιάχνω γλυκά  ψυγείου , το απολαμβάνουμε σκέτο , δροσερό και ζουμερό , φτιάχνω το κλασικό γλυκό του κουταλιού που συνοδεύει το παγωτό βανίλια με τον καλύτερο τρόπο , φτιάχνω κι αυτή την κερασόπιτα με μια βάση τάρτας αφρατούλα και νοστιμούλα και μια κρέμα , υπέροχη και βελούδινη (που θυμίζει πολύ τη μπουγάτσα). Ανάμεσά της σκορίζω τα κεράσια και ιδού το θαύμα :

kerasopita1
Υλικά :

Το γλύκισμα αυτό έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά : είναι προκλητικά νόστιμο αλλά και προκλητικά εύκολο στην παρασκευή του…όταν το διάβασα…”κόλλησα” αμέσως…σαν η διαίσθησή μου να μου έλεγε : "ανακάλυψες μια σπουδαία συνταγή” … και δεν έπεσα έξω . Το ίδιο απόγευμα αγόρασα τα υλικά και προχώρησα στην εκτέλεση….δε θα πω πολλά , καθώς τα πολλά λόγια είναι φτώχια….μέσα σε μια ώρα , συμπεριλαμβανομένου και του ψησίματος , η “αμβροσία” ήταν στο πιάτο μας….

Δείτε το :

IMG 7012
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ