- Details
- Hits: 5524
Γλυκιά και υπέροχη , με κρέμα που λιώνει απαλά στο στόμα και πασπαλισμένη με μια γενναία δόση άχνης και κανέλας , αποτελεί ένα αγαπημένο γλύκισμα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Την κρέμα την συναντάμε με πολλές παραλλαγές , άλλοτε με σιμιγδάλι , άλλοτε με κορν φλάουρ , άλλοτε με συνδυασμό περισσότερων υλικών και όλες οι έκδοχές έχουν τη χάρη τους . Εγώ σήμερα θα φτιάξω την πρώτη μπουγάτσα που έμαθα πριν χρόνια και φυσικά οι πειραματισμοί…έπονται.
- Details
- Hits: 3660
Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά , ξέρουν ότι η καταγωγή μου έιναι από την Αρκαδία…Τον τόπο αυτό εγώ τον έχω συνδυάσει με "λατρεμένους" , φιλόξενους και αγνούς ανθρώπους αλλά και με τη μεγάλη αγάπη για τη γη και τους καρπούς της. Η Αρκαδία παράγει πατάτες εξαιρετικής ποιότητας , καρύδια , κεράσια και βίσσυνα , αχλάδια , μήλα (τα περίφημα ντελίσιους) και φιρίκα….Αυτά τα τελευταία είναι τόσο απολαυστικά να τα γεύεσαι φρέσκα με την τραγανή και ζουμερή υφή τους αλλά γίνονται και υπέροχο γλυκό του κουταλιού. Η θεία μου έφτιαχνε αυτό το γλυκάκι και δεν το έβαζα όταν ήμουν μικρή με όλες τις σοκολάτες και τις καραμέλες του κόσμου . Νόστιμο και μελωμένο με μπόλικο , ασπρισμένο αμύγδαλο , φυσικά έμαθα να το φτιάχνω από πολύ νωρίς……
- Details
- Hits: 11436
Τώρα για το κυδώνι τι να πω; πώς να το προλογίσω; Είναι ένας φημισμένος καρπός με χρυσοκίτρινο χρώμα , περίεργη χνουδωτή σάρκα και πολύ ιδιαίτερη γεύση…το άρωμά του τόσο χαρακτηριστικό και τόσο διακριτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική και να κάνει θαύματα…
Λέγεται ότι ο Σόλων θέσπισε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι νεόνυμφοι έπρεπε να τρώνε κυδώνι για "βίον ευτυχή" αλλά και ότι ο Πάρις πρόσφερε καρπό κυδωνιού στη θεά Αφροδίτη…Εγώ σήμερα πάντως τα κυδώνια μου θα τα αρωματίσω , θα τα ψήσω και θα σας τα προσφέρω με ιδιαίτερη χαρά!
Δείτε τα :
Υλικά :
- Details
- Hits: 9241
Δεν υπάρχει site ή blog που να ασχολείται με τη μαγειρική τέχνη και να μη φιλοξενεί στις σελίδες του την περιβόητη και δημοφιλέστατη συνταγή της πορτοκαλόπιτας . Το ξέρω ότι λίγο πολύ , με κάποιες παραλλαγές όλοι κατέχουν τον τρόπο παρασκευής τους αλλά θέλω να συμπεριλάβω τη συνταγή αυτή στα περιεγχόμενά μου, οπωσδήποτε γιατί πρόκειται πια για μια κλασική, παραδοσιακή συνταγή , αυτό που λέμε alltime classic. Είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα , πολύ νόστιμο , πολύ αφράτο , πολύ αρωματικό και απολαυστικό. Το μόνο που πρόσθεσα , σα μια προσωπική πινελιά είναι το σιρόπι σοκολάτας στο σερβίρισμα αφού ο συνδυασμός πορτοκάλι-σοκολάτα είναι τουλάχιστον εκρηκτικός….
Δείτε το:
Υλικά :