- Details
- Hits: 12512
Τώρα για το κυδώνι τι να πω; πώς να το προλογίσω; Είναι ένας φημισμένος καρπός με χρυσοκίτρινο χρώμα , περίεργη χνουδωτή σάρκα και πολύ ιδιαίτερη γεύση…το άρωμά του τόσο χαρακτηριστικό και τόσο διακριτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική και να κάνει θαύματα…
Λέγεται ότι ο Σόλων θέσπισε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι νεόνυμφοι έπρεπε να τρώνε κυδώνι για "βίον ευτυχή" αλλά και ότι ο Πάρις πρόσφερε καρπό κυδωνιού στη θεά Αφροδίτη…Εγώ σήμερα πάντως τα κυδώνια μου θα τα αρωματίσω , θα τα ψήσω και θα σας τα προσφέρω με ιδιαίτερη χαρά!
Δείτε τα :
Υλικά :
- Details
- Hits: 9554
Δεν υπάρχει site ή blog που να ασχολείται με τη μαγειρική τέχνη και να μη φιλοξενεί στις σελίδες του την περιβόητη και δημοφιλέστατη συνταγή της πορτοκαλόπιτας . Το ξέρω ότι λίγο πολύ , με κάποιες παραλλαγές όλοι κατέχουν τον τρόπο παρασκευής τους αλλά θέλω να συμπεριλάβω τη συνταγή αυτή στα περιεγχόμενά μου, οπωσδήποτε γιατί πρόκειται πια για μια κλασική, παραδοσιακή συνταγή , αυτό που λέμε alltime classic. Είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα , πολύ νόστιμο , πολύ αφράτο , πολύ αρωματικό και απολαυστικό. Το μόνο που πρόσθεσα , σα μια προσωπική πινελιά είναι το σιρόπι σοκολάτας στο σερβίρισμα αφού ο συνδυασμός πορτοκάλι-σοκολάτα είναι τουλάχιστον εκρηκτικός….
Δείτε το:
Υλικά :
- Details
- Hits: 4713
Όλα τα καλά μαζεμένα σε μια υπέροχη, γλυκιά πίτα! Αν σας αρέσουν οι "χωριάτικες", παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις που είναι στενά δεμένες με τα προϊόντα της γης , δοκιμάστε την! Το ανθότυρο δίνει την ιδιαιτερότητα σ' αυτό το γλυκό και του χαρίζει ρουστικ αίσθηση ενώ το αχλάδι το συμπληρώνει διακριτικά και αρωματικά …Τη συνταγή ανακάλυψα σε ένα παλιό περιοδικό με αφιέρωμα σε τάρτες και πίτες…
Ας τη δούμε :
- Details
- Hits: 4257
Αυτό το γλύκισμα το επινόησα από τη μεγάλη μου αγάπη για τα καραμελωμένα μήλα με κανέλα σε συνδυασμό με μια άλλη μεγάλη αγάπη , την πάστα φλώρα.... Τα καραμελωμένα μήλα με κονιάκ , σταφίδες και μαύρη ζάχαρη είναι η αδυναμία μου. Σκέφτηκα λοιπόν να τα βάλω μέσα σε μια πίτα - τάρτα - πάστα φλώρα αντικαθιστώντας έτσι τη μαρμελάδα και πλατιάζοντας τις λωρίδες που τη σκεπάζουν για να καλύψω τα μήλα ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και μετά το ψήσιμο….