- Details
- Hits: 8242
Η συγκεκριμένη τούρτα , πασίγνωστη και υπέροχη , έχει την καταγωγή της στη Γερμανία και το όνομά της σχετίζεται με το περίφημο λικέρ κεράσι (Schwarzwälder Kirsch) με το οποίο ποτίζεται το παντεσπάνι . Η συνταγή περιλαμβάνει κι άλλες ιδιαιτερότητες όπως μια κρέμα κορν φλάουρ δεμένη με σιρόπι αγριοκέρασου …Παραλλαγές ; πάρα πολλές ! νόστιμες , απλοποιημένες , λιπαρές , πιο ανάλαφρες , με τρεις δίσκους , με βύσσινα , με αγριοκέρασα , με λικέρ , με ρούμι , με μαρμελάδα…κλπ…. Με συστολή , αλλά και με προσπάθεια να είναι μια τούρτα εύγευστη μα ελαφριά , σας παρουσιάζω τη δική μου εκδοχή:
- Details
- Hits: 30973
Η τούρτα αυτή είναι υπερπαραγωγή : Περιέχει δίσκους παντεσπάνι κακάο , πλούσιες στρώσεις υπέροχης κρέμας πορτοκαλιού , επικάλυψη αφράτης κρέμας κακάο και επιπλέον στην επιφάνεια μια στρώση σοκολατένιας γκανάζ. Είναι η τούρτα που φτιάχνουμε όταν θέλουμε να δώσουμε έναν τόνο υπεροχής στις περιστάσεις και να απολαύσουμε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές με ένα κομμάτι γλυκό που τα έχει όλα: όμορφη εμφάνιση , πλούσια γεύση κι αγαπημένα αρώματα σοκλάτας και πορτοκαλιού. Η διαδικασία παρασκευής της είναι απολαυστική κι αν ακολουθήσει κανείς πιστά τα βήματα η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Καλή απόλαυση
Δείτε την :
- Details
- Hits: 10505
Η ιστορία αυτής της τούρτας αρχίζει κάπου στα 1830 , στη Βιέννη όταν ο Πρίγκηπας Μέττερνιχ ανέθεσε στον σεφ του παλατιού να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο για τους καλεσμένους του. Αυτός με τη σειρά του επειδή ήταν άρρωστος ανέθεσε το εγχείρημα στον δευτεροετή φοιτητή , βοηθό του που έφερε το όνομα Sacher…έφτιαξε λοιπόν αυτήν την περίφημη τούρτα σοκολάτας με γέμιση μαρμελάδα βερύκοκο και παρόλο που δεν αναγνωρίστηκε άμεσα , με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε τούρτα - σφραγίδα της Βιεννέζικης ζαχαρπολστικής τέχνης αλλά και της γιορτής των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο…
Δείτε τη:
Υλικά :
- Details
- Hits: 10103
Θυμάμαι το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου όταν ήμουν παιδί. Μοσχοβολούσε η γειτονιά βανίλια και βούτυρο…ήταν κάθε μέρα γιορτή! κάποιες φορές , θυμάμαι , τρύπωνα στο εργαστήριό του και εκεί μ' έπιανε δέος….Τεράστιοι αναδευτήρες και μεγάλες κατσαρόλες , τεράστια εργαλεία και κάτι σπάτουλες που φάνταζαν στα χέρια μου υπερφυσικές….και τα υλικά;;; τα θυμάμαι ακόμα: αυγά , αλέυρι , ζάχαρη , γάλα , κακάο και αγνό βούτυρο μόνο για τις μέρες των εορτών , για κουλούρια , κουραμπιέδες και βασιλόπιτες…. τόσο αγνά , τόσο απλά….δεν την ήξερε την κρέμα γάλακτος , ούτε το τυρί μασκαρπόνε , ούτε τη σουρ- κρεμ…
Αυτή την τούρτα θα προσπαθήσω να προσεγγίσω σήμερα , με μόνο νεωτεριστικό στοιχείο την κρέμα κακάο σε σκόνη , ΧΩΡΙΣ καθόλου μαργαρίνη ή κάτι παραπλήσιο…