tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Νηστίσιμο , γλυκό κέρασμα!

Καθώς διάγουμε τις μέρες της νηστείας είπα κι εγώ να φτιάξω ένα νηστίσιμο κέικ να έχουμε για κολατσιό . Φυσικά το κέικ αυτό δε μπορεί να περιέχει αυγά κι έτσι η συνοχή του κρέμεται από μια κλωστή . Αν μάλιστα η νοικοκυρά (η αφεντιά μου εν προκειμένω) προβεί σε …απανωτές απερισκεψίες και το ψήσει σε μαλακή φόρμα σιλικόνης και προσπαθήσει να το ξεφορμάρει γρήγορα-γρήγορα… τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον τραγικά…έλα όμως που τα συντρίμια αυτού του κέικ είναι πεντανόστιμα , δε διανοούμαστε να τα πετάξουμε….και οδηγούν σε ένα υπέροχο , νηστίσιμο , γλυκό αποτέλεσμα αρκεί να δουλέψει λίγο η φαντασία….

mpalakia nistisima1

Δείτε και θα καταλάβετε:


Υλικά:
 (Αυτά διαμορφώνονται με το μάτι ανάλογα με την ποσότητα του κέικ που έχουμε στη διάθεσή μας. Το κέικ αυτό μπορεί να προκύψει από μια αποτυχία σαν τη δικιά μου ή από ένα μισοτελειωμένο κέικ που δεν είχε την τύχη να γίνει ανάρπαστο) :
1 μπωλ διαλυμένο , νηστίσιμο κέικ σε τρίμματα
3-4 κ.σ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
2 χούφτες χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ασπρισμένα , καρύδια και φουντούκια)
1-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι για περίβλημα
Τα υλικά αυτά διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της παρασκευής με τις απαραίτητες δοκιμές…

{webgallery}

mpalakia nistisima2mpalakia nistisima3mpalakia nistisima4mpalakia nistisima5mpalakia nistisima6mpalakia nistisima7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Τρίβουμε εντελώς το κέικ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι . Τα ζυμώνουμε με τα χέρια και πλάθουμε όμορφα μπαλάκια που τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα . Τέλος καβουρδίζουμε το σουσάμι για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι , το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και “κυλάμε” μέσα τα μπαλάκια ! Τα τοποθετούμε σε ειδικές , χάρτινες θηκούλες και τα αφήνουμε για λίγες ώρες  στο ψυγείο για να σφίξουν. Τα γλυκάκια μας είναι έτοιμα!
Τώρα τι να ευχηθώ;" Καλή επιτυχία”  ή "καλή αποτυχία” σε κάποιο κέικ ;
Να είστε  όλοι καλά !  :D

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ