- Details
- Hits: 3128
Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων ήταν το “σνίτσελ” που η μαμά έφτιαχνε με χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας , παναρισμένο , ροδοτηγανισμένο και γκρατιναρισμένο με τυρί, σωστή “αμαρτία”. Όταν όμως άρχισα να ενημερώνομαι γύρω από τον υγιεινό τρόπο ζωής και γύρω από τη σωστή διατροφή , το αγαπημένο μου φαγάκι που απολάμβανα σε εβδομαδιαία βάση μαζί με το τηγάνι, έπαψε να αποτελεί συνηθισμένη επιλογή. Ωστόσο , αν θέλουμε , πάντα υπάρχει ο τρόπος να απολαμβάνουμε αγαπημένες γεύσεις κι έτσι το κρέας αντικαταστάθηκε από φιλετάκι κοτόπουλου και το τηγανι έδωσε τη θέση του στη λαδόκολλα και στο φούρνο. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό κι η ευκολία αξιοσημείωτη.
Σας διαβεβαιώνω , είναι τέλειo :
- Details
- Hits: 3016
Αγαπημένο φαγητό το σημερινό , αντικαθιστά άνετα το κλασικό παστίτσιο καθώς η γεύση του το θυμίζει πολύ αλλά έχει το πλεονέκτημα της πιο γρήγορης παρασκευής αλλά και της “μαστιχωτής” υφής λόγω των λιωμένων τυριών . Τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά δίνουν τη δική τους πινελιά σε ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα καθιερώσετε…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 4079
Με τα φυτά και τα λουλούδια δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά…φυτεύω κατά καιρούς , τα φροντίζω όσο περισσότερο μπορώ μα κάτι συμβαίνει και δεν φτάνω ποτέ σε επίπεδο ... “κρεμστών κήπων της Βαβυλώνας” . Εκείνο όμως που πάντα πηγαίνει καλά , είναι οι αρωματικές γλάστρες μου με το βασιλικό , το δυόσμο , το θρούμπι , τη ρίγανη και το δεντρολίβανό μου…αυτά είναι εύρωστα και υπέροχα…τελικά ό,τι αγαπάμε αυτό και φροντίζουμε με όλη μας την ψυχή…σήμερα έφτιαξα πένες με ένα αρωματικό μπουκέτο απ' τις γλάστρες της αυλής μου κι έγιναν απολαυστικές .
Δείτε τις:
- Details
- Hits: 11322
Το κρέας του κουνελιού είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες καί φτωχό σε θερμίδες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κρέατα . Είναι τρυφερό, εύπεπτο καί περιέχει πολύ λίγο λίπος . Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει το κουνέλι με το στιφάδο και όχι άδικα γιατί είναι ο πιο υπέροχος τρόπος να απολαύσουμε το κρέας του . Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε και λαδορίγανη , και κοκκινιστό και στη σχάρα και μοσταρδολεμονάτο…. θα τα δούμε όλα αυτά στην πορεία ..σήμερα θα το “παραγεμίσουμε” και θα το ψήσουμε στο φούρνο…