tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων ήταν το “σνίτσελ” που η μαμά έφτιαχνε με χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας , παναρισμένο , ροδοτηγανισμένο και γκρατιναρισμένο με τυρί, σωστή “αμαρτία”. Όταν όμως άρχισα να ενημερώνομαι γύρω από τον υγιεινό τρόπο ζωής και γύρω από τη σωστή διατροφή , το αγαπημένο μου φαγάκι  που απολάμβανα σε εβδομαδιαία βάση μαζί με το τηγάνι, έπαψε να αποτελεί συνηθισμένη επιλογή. Ωστόσο , αν θέλουμε ,  πάντα υπάρχει ο τρόπος να απολαμβάνουμε αγαπημένες γεύσεις κι έτσι το κρέας αντικαταστάθηκε από φιλετάκι κοτόπουλου και το τηγανι  έδωσε τη θέση του στη λαδόκολλα και στο φούρνο. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό κι η ευκολία αξιοσημείωτη.
Σας διαβεβαιώνω ,  είναι τέλειo :

kotopoylo pane1
Υλικά :

Αγαπημένο φαγητό το σημερινό , αντικαθιστά άνετα το κλασικό παστίτσιο καθώς η γεύση του το θυμίζει πολύ αλλά έχει το πλεονέκτημα της πιο γρήγορης παρασκευής αλλά και της “μαστιχωτής” υφής λόγω των λιωμένων τυριών . Τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά δίνουν τη δική τους πινελιά σε ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα καθιερώσετε…
Δείτε το :

farfales fournou1
Υλικά

Με τα φυτά και τα λουλούδια δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά…φυτεύω κατά καιρούς , τα φροντίζω όσο περισσότερο μπορώ μα κάτι συμβαίνει και δεν φτάνω ποτέ  σε επίπεδο ... “κρεμστών κήπων της Βαβυλώνας” . Εκείνο όμως που πάντα πηγαίνει καλά , είναι οι αρωματικές γλάστρες μου με το βασιλικό , το δυόσμο , το θρούμπι , τη ρίγανη και το δεντρολίβανό μου…αυτά είναι εύρωστα και υπέροχα…τελικά ό,τι αγαπάμε αυτό και φροντίζουμε με όλη μας την ψυχή…σήμερα έφτιαξα πένες με ένα αρωματικό μπουκέτο απ' τις γλάστρες της αυλής μου κι έγιναν απολαυστικές .
Δείτε τις:

penes toy agroti1
Υλικά :

Το κρέας του κουνελιού είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες καί φτωχό σε θερμίδες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κρέατα . Είναι τρυφερό, εύπεπτο καί περιέχει πολύ λίγο λίπος . Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει το κουνέλι με το στιφάδο και όχι άδικα γιατί είναι ο πιο υπέροχος τρόπος να απολαύσουμε το κρέας του . Μπορούμε όμως  να το φτιάξουμε και λαδορίγανη , και κοκκινιστό και στη σχάρα και μοσταρδολεμονάτο…. θα τα δούμε όλα αυτά στην πορεία ..σήμερα θα το “παραγεμίσουμε” και θα το ψήσουμε στο φούρνο…

koyneli gemisto1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες