- Details
- Hits: 2692
Φαγητό απλό , νόστιμο και αγαπημένο είναι το συγκεκριμένο! Σωταρισμένες , τραγανές γαριδούλες σβησμένες απολαυστικά με το τσίπουρο να δίνει τη δική του γευστική πινελιά και κριθαράκι γλασερό , πεντανόστιμο με μπόλικο πιπέρι και αρωματικό άνιθο… όλα μαζί συνθέτουν ένα κατά τ’ άλλα εύκολο πιάτο που ενδείκνυται για περιόδους νηστείας , αλλά και για καλοκαιρινά ελαφρά , θαλασσινά γεύματα! Γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς να μην τα πηγαίνει καλά με τις γαρίδες….Δείτε :
- Details
- Hits: 3194
Το ψάρι για κάποιους είναι μεγάλη αγάπη , για άλλους είναι απλά ένα ωφέλιμο αγαθό που επιβάλλεται να καταναλώνεται , για κάποιους είναι συνώνυμο της υγιεινής διατροφής ή ό,τι άλλο μπορεί να σημαίνει για τον καθένα…το συγκεκριμένο πιάτο όμως , αναμφισβήτητα είναι ΕΝΑ απολαυστικό πιάτο , το οποίο δύσκολα θα περιφρονήσει κανείς , όσο απαιτητικός κι αν είναι! Τις σταφίδες στη συνταγή αυτή τις έβαζε η γιαγιά μου και είναι πραγματικά …απογειωτικές…
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 6495
Τη συγκεκριμένη συνταγή την είδα σε εκπομπή μαγειρικής τέχνης και μου άρεσε πολύ , όχι τόσο για τα υλικά τα οποία άλλαξα και έφερα στα μέτρα και στα γούστα μας … όσο για τις οδηγίες κατασκευής και μαγειρέματος! Το κρέας αφού γεμιστεί πρέπει να “ξαφνιαστεί” σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές ώστε να κάνει κρούστα και να κρατήσει μέσα τα υγρά του. Έτσι θα γίνει μαλακό και ζουμερό….όσο για τα αρώματά του…το ένα καλύτερο από το άλλο : πικάντικη γραβιέρα , αρωματική πιπεριά και σκόρδο , κρασί και δεντρολίβανο….
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 110243
Αυτό το φαγητό το ονομάζω “το ψητό της πεθεράς” γιατί η πεθερά μου με έμαθε να το φτιάχνω! Όταν την είδα για πρώτη φορά να το ετοιμάζει παραξενεύτηκα….μα πατάτες μαζί με ψάρι στο φούρνο; (με πολλά ερωτηματικά) Εγώ ξέρω κρέας ή κοτόπουλο να ψήνω με πατάτες…"βάλε πατάτες στο ψάρι σου και θα με θυμηθείς " μου είπε , “θα γίνουν ολόγλυκες” …κι εγώ σαν υπάκουο κορίτσι την άκουσα και δεν έκανα λάθος! Το φαγάκι είναι σκέτη απόλαυση , συνηθίζουμε να το φτιάχνουμε με φιλεταρισμένο ψάρι , μπόλικο σκορδάκι και λεμονάκι και φυσικά μπόλικο ελαιόλαδο…Κανείς (ούτε οι πιο ιδιότροποι στο φαγητό) δε δυσανασχετούν όταν το μαγειρεύω…και πλέον είναι καθιερωμένο κι αγαπημένο!
Δείτε το:
Υλικά :