- Details
- Hits: 2561
Η συγκεκριμένη , είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα , δική μου και όλης της οικογένειας…το καλύτερο , το πιο νόστιμο και αρωματικό πιάτο που το τρώνε όλοι με μεγάλη ευχαρίστηση….και το καλύτερο; είναι πιάτο εξπρές. Μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια είναι έτοιμα και τα τοματίνια . Η επιτυχία του , κατά τη γνώμη μου οφείλεται στη "ζωντάνια " που έχουν τα υλικά . Κανένα δε χρειάζεται πολύ μαγείρεμα , κανένα δεν πρέπει να μείνει για πολύ στη φωτιά….έρχεται και η αγαπημένη παρμέζάνα στο τέλος και συμπληρώνει την πανδαισία ! Τα χρώματά του δε , είναι τόσο ζωηρά που βλέποντας το πιάτο φτιάχνει διάθεσή μας.
Δείτε τη:
- Details
- Hits: 2261
Πότέ δε φανταζόμουν ότι ένα διαιτητικό φαγητό που θα μπορούσε κανείς να το δει σαν κοτόπουλο φιλέτο με βραστά κολοκυθάκια θα έκρυβε τόση νοστιμιά. Το κρέας το μαρινάρουμε για αρκετές ώρες και "ποτίζεται" με υπέροχα αρώματα και τα κολοκυθάκια τα μαγειρεύουμε κάπως πρωτότυπα και σίγουρα πολύ εμφανίσιμα (γιατί και τα μάτια έχουν δικαίωμα στο γεύμα) αλλά και γευστικά… Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται περισσότερο από μισή ώρα παρασκευής για να βρεθεί έτοιμο στο πιάτο μας…και βέβαια είναι και η πιπεριά..αυτό το αρωματικό λαχανικό που δίνει κι αυτό τα δικά του έξοχα αρώματα..
Ας το δούμε και ας το μαγειρέψουμε :
Υλικά για τη μαρινάδα:
- Details
- Hits: 2312
Όταν λέμε ότι τρώμε ελαφρά δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε πρόχειρα , βαρετά και μίζερα…υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ πιάτο με όλη του τη γεύση έτσι ώστε να μη χάνουμε το κέφι , το ενδιαφέρον και την ευρηματικότητά μας στην κουζίνα… η σούπα αυτή προέκυψε τυχαία καθώς "ξεφύλλιζα" ένα site μαγειρικού ενδιαφέροντος . Μια εικόνα μου έδωσε την έμπνευση και αυτοσχεδίασα αφού πήρα αφορμή απ' αυτή. Το αποτέλεσμα; πεντανόστιμο και τα τορτελίνια που όλοι τα ξέρουμε και τα τρώμε κάπως …αλλιώς μας ξάφνιασαν ευχάριστα….από τότε αυτή η πεντανόστιμη και ιδιαίτερη σουπίτσα έχει καθιερωθεί…
Δείτε τη :
Υλικά (για 4 πιάτα) :
- Details
- Hits: 3866
Το απόλυτο χειμωνιάτικο , παραδοσιακό , απολαυστικό , κλασικό φαγητό είναι αυτή η σούπα….τέτοιος συνδυασμός υλικών , τέτοια αρμονία γεύσεων …δεν υπάρχει! Για μένα , βέβαια , απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χωριάτικη , ελευθέρας βοσκής κότα καθώς το κρέας της έχει άλλο άρωμα , ο ζωμός της σούπας είναι εύγευστος και το τελικό αποτέλεσμα…απογειωτικό . Πολλοί την προτιμούν με κριθαράκι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό. Ωσόσο το ρύζι το θεωρώ αξεπέραστο. Γίνεται μια βελούδινη κρέμα και δε νομίζω να είναι εύκολο να σταματήσει κανείς στο πρώτο πιάτο . Η κοτόσουπα αυγολέμονο που για πολλούς από εμάς είναι ταυτόσημη με το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι εδώ !
Ας τη φτιάξουμε λοιπόν κι ας την απολαύσουμε με μπόλικο λεμόνι και μπόλικο πιπέρι…