tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Aπ' ό,τι έχω ακούσει από φίλες που ασχολούνται με τη μαγειρική τέχνη , το να φτιάχνεις γεμιστά ζυμαρικά είναι συναρπαστικό. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι το κατέχω το θέμα αλλά πολύ σύντομα θα το επιχειρήσω γιατί αυτός ο καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς να κεντήσεις ό,τι βάλει ο νους είναι πραγματικά υπέροχος! Ωστόσο στο εμπόριο κυκλοφορούν κάποια ενδιαφέροντα γεμιστά ζυμαρικά , φρέσκα , του ψυγείου και αρκετές φορές τα τιμώ δεόντως… τις προάλλες βρήκα σε μεγάλο εμπορικό ζυμαρικά γεμιστά με ρικότα (παραδοσιακό , ιταλικό , μαλακό τυρί) και πορτσίνι (ποικιλία μανιταριών) και τα έκανα a la creme…Eιλικρινά ήταν υπέροχα…

tortelinia ala krem1
Υλικά :

Το χοιρινό κρέας όταν είναι καλής ποιότητας και όταν έχει ψηθεί σωστά είναι απολαυστικό…η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια παραλλαγή από εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη που παρακολούθησα ένα μεσημ.έρι μαζί με το σύζυγο και ομολογώ πως μας έτρεξαν τα σάλια…Την άλλη μέρα το πρωί , χωρίς να έχουμε προγραμματίσει κάτι , εμφανίστηκε ο σύζυγος με τη χαρακτηριστική , γαλάζια σακκούλα του χασάπη μας κι έιχε μέσα μια ολόφρεσκη και λαχταριστή πανσέτα…Τα υπόλοιπα δε χρειάζεται να τα φανατστείτε γιατί πολύ απλά …ακολουθούν πιο κάτω.…Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από άριστο. Δείτε και θα καταλάβετε:

panseta gastra1

Υλικά :

Η συγκεκριμένη , είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα , δική μου και όλης της οικογένειας…το καλύτερο , το πιο νόστιμο και αρωματικό πιάτο που το τρώνε όλοι με μεγάλη ευχαρίστηση….και το καλύτερο; είναι πιάτο εξπρές. Μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια είναι έτοιμα και τα τοματίνια . Η επιτυχία του , κατά τη γνώμη μου οφείλεται  στη "ζωντάνια " που έχουν τα υλικά . Κανένα δε χρειάζεται πολύ μαγείρεμα , κανένα δεν πρέπει να μείνει για πολύ στη φωτιά….έρχεται και η αγαπημένη παρμέζάνα στο τέλος και συμπληρώνει την πανδαισία ! Τα χρώματά του δε , είναι τόσο ζωηρά που βλέποντας το πιάτο φτιάχνει διάθεσή μας.
Δείτε τη:

spaggeti ntomatinia1
Υλικά :

Πότέ δε φανταζόμουν ότι ένα διαιτητικό φαγητό που θα μπορούσε κανείς να το δει σαν κοτόπουλο φιλέτο με βραστά κολοκυθάκια θα έκρυβε τόση νοστιμιά. Το κρέας το μαρινάρουμε για αρκετές ώρες και "ποτίζεται" με  υπέροχα αρώματα  και τα κολοκυθάκια τα μαγειρεύουμε κάπως πρωτότυπα και σίγουρα πολύ  εμφανίσιμα (γιατί και τα μάτια έχουν δικαίωμα στο γεύμα) αλλά και γευστικά… Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται περισσότερο από μισή ώρα παρασκευής για να βρεθεί έτοιμο στο πιάτο μας…και βέβαια είναι και η πιπεριά..αυτό το αρωματικό λαχανικό που δίνει κι αυτό τα δικά του έξοχα αρώματα..

Ας το δούμε και ας το μαγειρέψουμε :

kotopoylo me kolokythia1

Υλικά για τη μαρινάδα:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες