- Details
- Hits: 2980
Τα θαλασσινά αγαπούν τα ζυμαρκά κι αυτό το ξέρουμε όλοι μας! Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα αν με ρωτήσετε ποιά είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα …δε θα απαντήσω ούτε μπολοναίζ , ούτε καρμπονάρα ούτε 4 τυριά…ούτε μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας…"μαρινάρα" είναι η αγαπημένη μου με ποικιλία θαλασσινών…αυτό το μαμαδίστικο φαγητό που η μητέρα μου το έφτιαχνε μόνο τις περιόδους νηστείας και το περίμενα πως και πως….τώρα λοιπόν που πήρα …"την κουτάλα στα χέρια” το φτιάχνω πολύ συχνά και το απολαμβάνω! (τα περί χοληστερίνης και χταποδιού είναι απλά ένας μύθος )
Ας το δούμε :
- Details
- Hits: 4358
Τη συγκεκριμένη σούπα ανακάλυψα πριν λίγο καιρό κι αμέσως μου κίνησε το ενδιαφέρον! Πρόκειται για πολλά όσπρια μαζί επιλεγμένα σε μια συσκευασία . Η βασική συνταγή προτείνει μια εξαιρετική σούπα την οποία και έφτιαξα αμέσως και ομολογώ πως ενθουσιάστηκα….διαβάζοντας , ανακάλυψα ότι σούπα με ποικιλία οσπρίων έβραζαν στην αρχαιότητα προς τιμή του θεού Απόλλωνα με σκοπό να ευνοήσει τη σοδιά αλλά και στους νεότερους χρόνους ακολούθησε παρόμοια διαδικασία τον Νοέμβριο , προς τιμή της Θεοτόκου! Όπως και να έχει πάντως , το πολυσπόρι είναι μια εξαιρετικής ποιότητας τροφή πλούσια σε πρωτεϊνες και σίδηρο , χαμηλή σε σάκχαρα και λιπαρά… και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νόστιμη:
- Details
- Hits: 7494
Το σουβλάκι αυτό , το δοκίμασα στο σπίτι μιας φίλης ένα βράδυ και ξετρελάθηκα…πρόκειται για ένα μεγάλο σουβλάκι ,παραγεμιστό , σχεδόν τηγανιτό αρκετά πικάντικο , μαλακό και περιλουσμένο με μια σάλτσα Ketcup Hot….αρκετά …αμαρτωλό και υπέροχο….Το κρέας μέσα από την ιδιαίτερη διαδικασία παρασκευής του λιώνει στο στόμα και παράλληλα συνοδεύεται από γλυκά και πικάντικα αρώματα που συγκλονίζουν τον ουρανίσκο…εκείνο το βράδυ την παρακάλεσα να έρθει στο σπίτι μου , να το φτιάξουμε παρέα και εγώ με τη σειρά μου να το μοιραστώ με όλους εσάς….η προθυμία της και η γλυκύτητά της είχαν άμεσα αποτελέσματα κι έτσι σήμερα με χαρά σας παρουσιάζω το σασλίκ…που για μένα είναι …"το σουβλάκι της Γιάννας"
Υλικά (για 6 μεγάλα σουβλάκια) :
- Details
- Hits: 2200
Αυτός είναι ο τίτλος του σημερινού πιάτου αλλά τα υλικά του είναι περισσότερα και διαλεχτά , ένα κι ένα! Φρέσκα , ολοζώντανα τοματάκια τσέρυ , φρέσκια , πικάντικη , πράσινη ρόκα και φυσικά μπόλικο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο! Ένα φαγητό που φέρνει στη μνήμη μας παραδοσιακά αρώματα και γεύσεις χωριάτικες ….Είναι τόσο ενδιαφέρον όσο και γρήγορο στην παρασκευή του. Εγώ το έχω ονομάσει…"το ελληνικό a la creme" μιας και το Κατίκι λιώνει και τυλίγει απολαυστικά σα βελούδινη κρέμα τα ζυμαρικά! Και όταν το ετοιμάσουμε και το βάλουμε στο πιάτο απολαμβάνουμε τα εξαιρετικά του χρώματα που πραγματικά μας προϊδεάζουν ευχάριστα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει ...
Δείτε το :