- Details
- Hits: 3883
Όταν κάνουμε δίαιτα ή προσέχουμε τη διατροφή μας ή όταν θέλουμε να απολαύσουμε ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο αυτή η πρόταση είναι ό,τι καλύτερο. Ο βακαλάος είναι ένα από τα πιο ελαφρά και νόστιμα ψάρια ενώ τα λαχανικά τον συνοδεύουν τόσο ισορροπημένα . Όσο για τη σάλτσα που τα περιλούζει είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό λαδολέμονο καθώς η ελάχιστη μαγιονέζα που προσθέτουμε δίνει αυτό το…"κάτι" που κάνει τη διαφορά… Τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας είναι απολαυστικά και αποτελούν έτσι κι αλλιώς μια εξαιρετική σαλάτα από μόνα τους…
Πάμε να τον ετοιμάσουμε :
- Details
- Hits: 53683
Δεν ξέρω αν συνέβαινε και στο δικό σας σπίτι αυτό αλλά στο δικό μας η βραδιά της ντοματόσουπας αποτελούσε θεσμό! Όταν πεινούσαμε το βράδυ και δεν μας ικανοποιούσε καμμιά από τις προτάσεις της μητέρας , ερχόταν πανομοιότυπη η ερώτησή της : "να σας βράσω μια ντοματόσουπα ;" και άλλο τόσο πανομοιότυπη ερχόταν και η απάντηση : " Ναιιιιιιι!!!!" Η βραδιά της ντοματόσουπας κατέληξε μια αγαπημένη , οικογενειακή συνήθεια που ακολουθεί σαν ιερή παράδοση και το δικό μου σπίτι….Με καμάρι , λοιπόν σας παρουσιάζω αυτό το απλοϊκό αλλά πεντανόστιμο , φαγητό που μεγάλωσε εμάς , τα παιδιά μας και θα μεγαλώσει τα εγγόνια μας!
- Details
- Hits: 62948
Το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας ξεκινάει με την κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο. Γίνεται έξοχο , μελωμένο και ροδοψημένο και θεωρείται ένα κλασικό , "μαμαδίστικο" φαγητό. Η χρονοβόρα διαδικασία όμως καθώς και η φασαρία του με κάνει να μην το αποφασίζω και πολύ συχνά… επειδή όμως η γεύση του και η νοστιμιά του με προκαλούν , ακολουθώ τη μέθοδο της…"τεμπέλας" , προσέχοντας λίγο τις αναλογίες των υλικών . Έτσι πετυχαίνω ένα γιουβετσάκι στην κατσαρόλα σκέτο"μέλι"....Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 4110
Αυτό το φαγητό θα μπορούσε να είναι ένα συνηθισμένο , απλό ψητό με πατάτες στο φούρνο. Έχει όμως κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει και να γίνεται ένα απολαυστικό φαγητό που άνετα μπορεί να αποτελέσει ένα από τα γιορτινά , Χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Είναι οι φλούδες πορτοκαλιού που του δίνουν έξοχο άρωμα και τα ολόκληρα πιπέρια που το απογειώνουν . Τα αρώματα αυτά έχουν τις ρίζες τους στη Λακωνία όπου το πορτοκάλι είναι μέρος της παραγωγής τους και το παντρεύουν με το χοιρινό και στο παστό και στα λουκάνικά τους κι εμένα τουλάχιστον με ξετρελλαίνει… Ακολουθείστε τις οδηγίες ψησίματος και θα έχετε ένα απολαυστικό πιάτο :