- Details
- Hits: 18247
Ομολογώ πως το κρεμμύδι δεν το συμπαθώ και πολύ και συστέλλομαι γι' αυτό , γιατί είναι ένα εκλεκτό προϊόν της φύσης , πολύ νόστιμο και άκρως ευεργετικό… το συγγενικό του όμως πράσο το λατρεύω… τρελαίνομαι για πρασόρυζο , για αρμυρές τάρτες με πράσο , για χοιρινή τηγανιά με πράσο , για χοιρινό με πράσο αυγολέμονο …κλπ… όλα αυτά έπονται , καθώς ο χείμώνας είναι "επί θύρας" ... Το πρασόρυζο δεν το βάζω με όλα τα …γκουρμέ του κόσμου…κι είναι τόσο απλό φαγητό .
Δείτε το :
- Details
- Hits: 5054
Αυτή τη σούπα τη γνωρίζουμε όλοι κι είναι πασίγνωστη σούπα ιταλικής προέλευσης. Αν με ρωτήσουν να απαριθμήσω τα πιο γνωστά ιταλικά πιάτα που μου έρχονται στο μυαλό , θα πω : πίτσα , καρμπονάρα και σούπα μινεστρόνε… Τι είναι το μινεστρόνε; απ' ό,τι έχω διαβάσει , είναι ό,τι και για μας το καλοκαιρινό "τουρλού" δηλ. "όλα μαζί" μέσα στην κατσαρόλα αλλά σε μορφή σούπας. Είναι εύκολη στην κατασκευή , τρώγεται ευχάριστα και είναι ιδανική για τις κρύες βραδιές του χειμώνα αλλά και για τη δίαιτα…
Δείτε την :
- Details
- Hits: 2678
Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ όταν δω πιάτο με λιαστή ντομάτα τρελαίνομαι . Θεωρώ τη γεύσης της αξεπέραστη και διακριτικά πικάντικη .΄Οπου τρυπώσει κάνει θαύματα….Το ίδιο και το δεντρολίβανο… Με δυο τέτοια υλικά , χωρίς καθόλου κόπο και με λίγα λιπαρά θα μεταμορφώσουμε ένα απλό , άτονο και αδιάφορο φιλέτο κοτόπουλου σε ένα πιάτο πραγματικά γευστικό . Ο πουρές είναι γι' αυτό το φαγάκι το τέλειο συνοδευτικό με τη βελούδινη υφή και τη διακριτική γεύση . Δίνει ισορροπία και παράλληλα το κάνει ευχάριστο και χορταστικό !
Δείτε το :
- Details
- Hits: 4828
Τα μπαρμπούνια είναι εκλεκτά , απολαυστικά ψάρια που έχουν πάρα πολλούς φανατικούς φίλους… Τη σάλτσα αυτή που θα φτιάξουμε σήμερα την είχε μάθει στη μητέρα μου πριν πολλά χρόνια ένας ψαράς από τη Μαραθούπολη Μεσσηνίας όπου κάναμε τις διακοπές μας σαν παιδιά τα καλοκαίρια. Όταν θέλουμε να απογειώσουμε ένα ψάρι ακόμα περισσότερο και να το απολαύσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αλλά και όταν θέλουμε να τρέξουμε πίσω , στα παιδικά τα χρόνια και στα αρώματα εκείνων των ξένοιαστων καιρών , ψήνουμε τα ψάρια μας , φτιάχνουμε αυτή τη σάλτσα …και..ταξιδεύουμε….
Ας τα δούμε :