- Details
- Hits: 30608
Αυτό το φαγητό είναι ένα κλασικό , παραδοσιακό φαγητό , "μαμαδίστικο" το λέμε στον κύκλο μας και δε θέλει και πολλές οδηγίες , ούτε και ιδιαίτερες συστάσεις. Ποιό παιδάκι όταν το ρωτάμε να μας πει τα αγαπημένα του φαγητά δε θα αναφέρει με γεμάτο το στόμα : ¨κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο" ; Πρόκειται για ένα πολυαγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων που αξίζει να φροντίζουμε να το φτιάχνουμε περιποιημένο κι όχι βαρετά , διεκπεραιωτικά.. Τα υλικά που θα του βάλουμε αλλά και ο τρόπος που θα το ψήσουμε , πιστέψτε με , κάνουν τη διαφορά και πιστέψτε με αξίζει τον κόπο .
Δείτε το :
- Details
- Hits: 2632
Αυτό το τόσο συνηθισμένο και ταπεινό φαγητό αξίζει πολλά. Όταν ήμουν μικρή πολύ δυσφορούσα την ώρα που με σέρβιρε η μητέρα…δεν έτρωγα ούτε το τυρί φέτα και όλα έμοιαζαν βαρετά και δυσάρεστα εκείνη τη μέρα….. Άλλαξαν όμως τα πράγματα με τον καιρό και όταν άρχισα να μαγειρεύω μόνη μου είπα να του κάνω το χατίρι και την…τιμή να τον μαγειρέψω κι αυτόν. Τότε ανακάλυψα ένα φαγητό-θαύμα!Μα τόσο γλυκός , γευστικός , αρωματικός και τόσο ταιριαστός με το τυρί και το ψωμί....Παραδέχτηκα πως είχα κάνει λάθος να τον περιφρονώ και φροντίζω τώρα πια να του αποδίδω τη ...χαμένη τιμή!
Ας το φτιάξουμε κι ας τον απολαύσουμε :
- Details
- Hits: 21165
Το κάρβουνο είναι μαγικό! Απογειώνει ό,τι κι αν ψήσουμε πάνω….από το ταπεινό κολοκύθι και όλα τα λαχανικά , τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια , μέχρι το ψωμί , τα ψάρια και τα κρεατικά… Εκείνο όμως που κατά τη γνώμη μου απογειώνεται κυριολεκτικά είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα… Τη μαρινάρουμε λίγο με κρασί για να μαλακώσει το κρέας της , την αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και την ψήνουμε σωστά ώστε να διατηρηθεί μαλακή και ζουμερή! Η απόλαυση λοιπόν δεν έχει προηγούμενο…..
Ας τις απολαύσουμε :
- Details
- Hits: 2505
Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στίς γειτονιές της περιοχής μου , Κυριακή πρωί θα διαπιστώσει ότι μοσχοβολάει ο τόπος αρώματα κουζίνας και μπαχαρικά…κι όχι ό,τι αρώματα να' ναι….Για να γίνω πιο σαφής , το μεγαλύτερο ποσοστό οικογενειών που εμμένουν σταθερά στις παραδόσεις , την Κυριακή το μεσημέρι απολαμβάνουν με "ευλάβεια" τον παραδοσιακό κόκορα μακαρονάδα με την παχιά σαλτσούλα του και την κανέλα και το γαρύφαλλο, να σου παίρνει το μυαλό…Το καλό , κόκκινο κρασί επιβάλλεται!
Ας τον φτιάξουμε :