- Details
- Hits: 4831
Τώρα γι' αυτό το φαγητό , τι πρόλογο να κάνει κανείς; Δε χρειάζονται εισαγωγές και ενημερωτικές σημειώσεις , τα θεωρώ περιττά . Μια βόλτα να βγεις στις γειτονιές ολόκληρης της χώρας θα σου μυρίσουν τα αρώματα του φαγητού αυτού , αρώματα καλοκαιριού , κήπου , Ελλάδας….και χρώματα ... και υλικά….όλα ζωντανά και απολαυστικά σαν την Ελληνική γη που μας χαρίζει απλόχερα ένα σωρό αγαθά. Το ελαιόλαδο , το σκόρδο , η γλύκα της ντομάτας και της μελιτζάνας και το ξεχωριστό άρωμα της πιπεριάς , ακόμα ο μαϊντανός , ο δυόσμος , ο βασιλικός όλα μαζί συνθέτουν ένα μοναδικό πιάτο που το γευτήκαμε και το αγαπήσαμε από παιδιά και εξακολουθούμε να το αγαπάμε και να το απολαμβάνουμε πάρα πολύ συχνά χωρίς ποτέ να το βαριόμαστε...
Ας τα δούμε :
Yλικά για 10 κομμάτια περίπου :
- Details
- Hits: 4829
Αυτό το φαγητό είναι μια παραλλαγή του κλασικού ''κοτόπουλο με χιλοπίτες '' . Νόστιμο, εύκολο , γρήγορο , ελαφρύ , θρεπτικό και υγιεινό….Τι άλλο να προσφέρει πια ένα πιάτο ; Θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε ζυμαρικό από χωριάτικες χιλοπίτες μέχρι κριθαράκι ή ακόμα και κοφτό μακαρονάκι , αλλά το συγκεκριμένο είναι τέλειο καθώς τρυπώνει ανάμεσα η σαλτσούλα και το κάνει πολύ ελκυστικό . Θέλει μπόλικο λαδάκι στο μαγείρεμα και φυσικά πιπέρι και τριμμένο τυράκι . Είναι εξαιρετικό , δείτε το :
Υλικά:
- Details
- Hits: 3254
Πρόκειται για έναν πανεύκολο τρόπο παρασκευής του μοσχαρίσιου κρέατος που όμως είναι πολύ εντυπωσιακό , πολύ γευστικό , πολύ ωφέλιμο και ελαφρύ! Το ανακάλυψα πριν χρόνια σε ένα διαφημιστικό βιβλιαράκι με συνταγές και από τότε το τιμώ δεόντως! Είναι λίγο κοκκινιστό , λίγο κρασάτο , λίγο ψητό της κατσαρόλας με λαχανικά και...πολύ νόστιμο . Συνδυάζεται τέλεια με ρύζι σπιρωτό και είναι από τις λίγες συνταγές όπου χρησιμοποιώ μανιτάρια σε κονσέρβα...ωστόσο είναι ό,τι χρειάζεται . Συμπληρώνουμε τη γεύση με τριμμένη γραβιέρα και μπόλικο πιπέρι και έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο .
Δείτε το :
Yλικά:
- Details
- Hits: 8538
Είναι καλοκαίρι , κάνω διακοπές στην Ελλάδα και τρώω μετά το μπάνιο σε γραφικό ταβερνάκι , σε τραπέζι με καρό τραπεζομάντηλο και κληματαριά πλεγμένη πάνω στην πέργκολα. Τα τζιτζίκια τραγουδούν και το ποτήρι με το παγωμένο λευκό κρασί ιδρώνει από τη ζέστη...Πες μου ποιά είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό. Μη μου πεις πως δεν είναι ο μουσακάς , θα πεις ψέμματα...Ελληνικό καλοκαίρι και μουσακάς είναι έννοιες άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Το μόνο που θα κάνουμε εδώ , σήμερα , είναι να παραλείψουμε το τηγάνι και να ψήσουμε τις μελιτζάνες και τα λαχανικά στο φούρνο. Η γεύση υπέροχη και το αποτέλεσμα απλά πιο ελαφρύ.
Ας το δούμε :
Yλικά: (για ένα μέτριο ταψί 25x35)