- Details
- Hits: 6119
Πριν κάμποσα χρόνια δε θυμάμαι τραπέζι που να μην είχε απαραιτήτως το περίφημο ''σουφλέ'' το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο από ζυμαρικά με αλλαντικά , τυριά και μπόλικη κρέμα γάλακτος και όλα μαζί στο φούρνο. Ομολογώ πως ήταν πολύ νόστιμο κι εμένα προσωπικά μου άρεσε….Στη συνέχεια βέβαια άρχισαν οι παραλλαγές τόσο στην κατασκευή και τα υλικά όσο και στην ονομασία , άρχισαν οι ενστάσεις για τα λιπαρά και όχι άδικα , ωστόσο μια θέση στην κουζίνα μας και στο τραπέζι μας την κατέχει σίγουρα! Καθένας λοιπόν το ετοιμάζει με το δικό του τρόπο , βάζει τη δική του σφραγίδα κι εγώ έβαλα τη δική μου σ'αυτό το πιάτο:
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 6986
Eίναι γνωστό σε όλους μας ότι τα μανιτάρια είναι μια άριστη τροφή που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά , υδατάνθρακες και πολλές πρωτεϊνες χωρίς καθόλου λιπαρά. Ωστόσο είναι απαραίτητο να συνδυάζονται με δημητιακά ή ρύζι κλπ. ώστε να γίνεται η κατάλληλη σύνθεση και να έχουμε ένα πιάτο με μεγάλη πρωτεϊνική αξία.Φρόντίζω λοιπόν πάντα να ακολουθώ αυτό τον κανόνα , όχι με δυσκολία γιατί το ρύζι με τα μανιτάρια ''δένουν'' τέλεια.. Το πιάτο αυτό μάλιστα είναι εξαιρετική ιδέα σε περιόδους νηστείας...ή ειδικής διατροφής! Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 17631
Αυτό το φαγητό , το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού , το φτιάχνω πολύ συχνά , όπως όλοι μας άλλωστε. Εγώ το φτιάχνω όπως ακριβώς το έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό , χωρίς να προεθέσω ούτε να αφαιρέσω κάτι με σκοπό να το εξευγενίσω ή να το βελτιώσω , χωρίς τσιγαρίσματα , σωταρίσματα κλπ. Πολλοί το αποκαλούν "σύβραση" , κάπου έχω ακούσει να το αποκαλούν "τουρλού" και νομίζω πως η ονομασίες αυτές έχουν να κάνουν με την απλοποιημένη διαδιακσία μαγειρέματος : Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και απλά τα βράζουμε... Ακριβώς αυτά τα υλικά είναι που κάνουν τη διαφορά , είναι που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι , χωριό , κήπο και εξοχή! Το ζυμωτό ψωμί και το τυρί "φέτα" δεν τα προτείνω , τα επιβάλλω :
Ας το μαγειρέψουμε κι ας το απολαύσουμε :
Υλικά:
- Details
- Hits: 125880
Αν αρχίσω να γράφω για τη διατροφική αξία του ρεβυθιού δε θα τελειώσω ούτε αύριο. Σχεδόν επιγραμματικά αναφέρω ότι είναι άριστη πηγή πρωτεϊνης , φυτικών ινών , ασβεστίου , σιδήρου και φυλλικού οξέως (ομάδα βιταμίνης Β)! Διατροφολόγοι , γιατροί , διαιτολόγοι , αλλά και απλοί άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που διαθέτουν εμπειρική γνώση , προτρέπουν να τρώμε όσπρια και κυρίως ρεβύθια. Σήμερα θα δούμε την απλή αλλά πεντανόστιμη σούπα με ρεβύθια αλλά σε άλλη ευκαιρία θα τα δούμε σε σαλάτες , σε πήλινη γάστρα σιγομαγειρεμένα , ή σε περίφημους ρεβυθοκεφτέδες ( φαλάφελ).
Υλικά (για 4 πιάτα):