- Details
- Hits: 17452
Αυτό το φαγητό , το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού , το φτιάχνω πολύ συχνά , όπως όλοι μας άλλωστε. Εγώ το φτιάχνω όπως ακριβώς το έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό , χωρίς να προεθέσω ούτε να αφαιρέσω κάτι με σκοπό να το εξευγενίσω ή να το βελτιώσω , χωρίς τσιγαρίσματα , σωταρίσματα κλπ. Πολλοί το αποκαλούν "σύβραση" , κάπου έχω ακούσει να το αποκαλούν "τουρλού" και νομίζω πως η ονομασίες αυτές έχουν να κάνουν με την απλοποιημένη διαδιακσία μαγειρέματος : Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και απλά τα βράζουμε... Ακριβώς αυτά τα υλικά είναι που κάνουν τη διαφορά , είναι που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι , χωριό , κήπο και εξοχή! Το ζυμωτό ψωμί και το τυρί "φέτα" δεν τα προτείνω , τα επιβάλλω :
Ας το μαγειρέψουμε κι ας το απολαύσουμε :
Υλικά:
- Details
- Hits: 125522
Αν αρχίσω να γράφω για τη διατροφική αξία του ρεβυθιού δε θα τελειώσω ούτε αύριο. Σχεδόν επιγραμματικά αναφέρω ότι είναι άριστη πηγή πρωτεϊνης , φυτικών ινών , ασβεστίου , σιδήρου και φυλλικού οξέως (ομάδα βιταμίνης Β)! Διατροφολόγοι , γιατροί , διαιτολόγοι , αλλά και απλοί άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που διαθέτουν εμπειρική γνώση , προτρέπουν να τρώμε όσπρια και κυρίως ρεβύθια. Σήμερα θα δούμε την απλή αλλά πεντανόστιμη σούπα με ρεβύθια αλλά σε άλλη ευκαιρία θα τα δούμε σε σαλάτες , σε πήλινη γάστρα σιγομαγειρεμένα , ή σε περίφημους ρεβυθοκεφτέδες ( φαλάφελ).
Υλικά (για 4 πιάτα):
- Details
- Hits: 22723
Αυτό το φαγητό μου προέκυψε κάποτε καταλάθος ...για άλλο ξεκίνησα και τελικά έφτιαξα αυτό το πικάντικο πιάτο που έχει ελάχιστα λιπαρά , πολύ δυνατή γεύση και δεν θέλει ούτε χρόνο ούτε κόπο. . . Όταν δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου ή όταν είμαι σε περιόδο διατροφής ή όταν θέλω δυνατή γεύση χωρίς θερμίδες μαγειρεύω το αγαπημένο μου "μουσταρδολεμονάτο" κοτόπουλο ...Θέλει προσοχή όμως γιατί η σαλτσούλα του είναι εθιστική και αυτά που γλιτώνουμε από το φαγητό ... κινδυνεύουμε να τα ..."φορτωθούμε" από το ψωμί και τις περίφημες βούτες .
Δείτε το και δοκιμάστε το:
Υλικά:
- Details
- Hits: 3234
Eίναι μερικά φαγητά που δε χρειάζονται συστάσεις. . . με το που τα αναφέρεις ο νους πάει αμέσως σε συγκεκριμένες γεύσεις , αρώματα , εικόνες , εποχές. Το μπριάμ για όλους είναι συνώνυμο της λέξης ''καλοκαίρι'' και δε νομίζω πως θα με διαψεύσει κανείς γι' αυτό που λέω. Οι ελιές , το τυρί φέτα και το ζυμωτό ψωμί επιβάλλονται και οι "βούτες" στο αρωματικό λαδάκι του είναι μια απόλαυση. Ο δυόσμος και ο μαϊντανός κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ένα φαγητό -θρύλο που εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα μας από γιαγιά σε μαμά και πάει λέγοντας...Μιας και φέτος έπιασαν κάτι ξαφνικές και πρόωρες ζέστες η ανάγκη μου για μπριαμάκι ξύπνησε μια ώρα αρχύτερα.
Το έφτιαξα λοιπόν και σας το παρουσιάζω , έτσι απλό , καλοψημένο κι υπέροχο.
Δείτε το :
Yλικά: