tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο με μπάμιες.

Αυτό το φαγητό δε χρειάζεται μεγάλους προλόγους, ούτε ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα υπέροχο κλασικό και αγαπημένο πιάτο , μόνο που για λόγους "λιπιδίων" και ελαφριάς γεύσης δε θα το μαγειρέψουμε τόσο παραδοσιακά αλλά θα χρησιμοποιήσουμε φιλεταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου και δε θα τσιγαρίσουμε-τηγανίσουμε κανένα από τα υλικά του.  Ωστόσο , θα το κάνουμε πολύ , πολύ γευστικό ….το υπόσχομαι.  Επιπλέον , αν  επιλέξουμε κι ένα τυράκι ελεγχόμενων λιπαρών και το συνδυάσουμε με  ζυμωτό ψωμί ολικής άλεσης θα το απολαύσουμε περιχαρείς  και θα πούμε: "πιο ωφέλιμα και πιο απολαυστικά παράλληλα δε γίνεται".

Δείτε το :

kotopoulo mpamies1
Υλικά :


700 γρ. φιλεταρισμένο κοτόπουλο και κομμένο σε μικρές μερίδες
500 γρ. μπάμιες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
500 γρ. τριφτή ντομάτα
2 κρεμμύδια
1 σφηνάκι ξύδι
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι

Προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό

kotopoulo mpamies2akotopoulo mpamies2bkotopoulo mpamieskotopoulo mpamies3kotopoulo mpamies4kotopoulo mpamies5

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε , πλένουμε και ετοιμάζουμε τις μπάμιες . Τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι , τις ραντίζουμε με το ξύδι και τις αφήνουμε κατά μέρος.
Σε απλώτη κατσαρόλα ροδίζουμε τις μερίδες  κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά με λίγο από το λάδι . Όταν κοντεύει να ροδίσει προσθέτουμε και το κρεμμύδι να γυαλίσει κι αυτό λίγο και συνεχίζουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα τη ντομάτα και το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε το κρέας για 30 λεπτά περίπου. Τότε προσθέτουμε και τις μπάμιες (και τον μαϊντανό) , ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα για να σκορπιστούν ανάμεσα στους μεζέδες , αλατίζουμε άλλο λίγο με προσοχή , περιμένουμε να πάρει μια βράση , ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα . Περιμένουμε να πιει τα υγρά του και να μελώσει και σερβίρουμε με μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι.
Καλή όρεξη.
Και μια σημείωση : Αν οι μπάμιες είναι φρέσκιες , καλό είναι όταν τις ραντίσουμε με το ξύδι να τις αφήσουμε στον ήλιο να περιμένουν για να αποφύγουμε την κόλλα που βγάζουν . Με τις κατεψυγμένες δε συμβαίνει το ίδιο.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...