tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ριζότο με μανιτάρια

Το ρύζι είναι ένα εξαιρετικό γέννημα της φύσης  και αποτελεί ένα από τα βασικά διατροφικά είδη του ανθρώπου . Το συναντάμε σε πολλές μορφές , με διαφορετικά σχήματα , χρώματα κι αρώματα και βέβαια έχει πάμπολλες δυνατότητες στην κουζίνα…Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο ριζότο που θα το συνοδέψουμε με φρέσκα μανιτάρια , θα το αρωματίσουμε και θα το γευτούμε με μια γενναία ποσότητα πιπεριού και παρμεζάνας και θα το απολαύσουμε, γλασερό και υπέροχο…

Ας το δούμε :

rizoto manitaria1

Υλικά :


250 γρ. ρύζι νυχάκι
250 γρ, λευκά μανιτάρια σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 και κάτι λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή κρεατικών
1 ποτηράκι (του κρασιού) λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Μπόλικη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα (απαραίτητη)

rizoto manitaria3rizoto manitaria2rizoto manitaria4rizoto manitaria5rizoto manitaria6rizoto manitaria7
Εκτέλεση :
Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε για αρκετή ώρα τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν και να μοσχοβολήσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε για λίγο . Σβήνουμε με το κρασί , ανακατεύουμε και περιμένουμε για ένα-δυο λεπτά. Αλατίζουμε. Τότε αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο -λίγο το ζεστό ζωμό με την κουτάλα της σούπας , ανακατεύοντας συνέχεια. . Περιμένουμε να απορροφήσει την πρώτη κουταλιά και τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα , ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να απορροφήσει  όλο το ζωμό και να βεβαιωθούμε ότι το ρύζι μας έχει "γίνει" . Θα δούμε ότι θα είναι γλασερό , βελούδινο και θα στέκεται… Περιμένουμε λίγο και σερβίρουμε , πασπαλίζοντας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικες νιφάδες παρμεζάνας. Είναι από τις ελάχιστες φορές που επιμένω ότι η παρμεζάνα είναι το μοναδικό τυρί που συνοδεύει απόλυτα και μοναδικά αυτό το πιάτο..
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...