tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ετοίμασα κι εγώ το μοσχάρι μου από το Σάββατο το βράδυ , για να μαγειρέψω γιουβέτσι την άλλη μέρα το πρωί . Λίγο αργά ανακάλυψα ότι στο ντουλάπι μου δεν υπήρχε κριθαράκι . Υπήρχαν όμως μακαρόνια….υπήρχε και η ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων απ’ αυτό το καλοκαιρινό , Κυριακάτικο φαγητό που έφτιαχνε η μητέρα μου κι εγώ σαν πιτσιρίκι τη θαύμαζα και απορούσα : “Μα καλά , ψητά μακαρόνια; “ Μάλιστα , ψητά! Τόσο ωραία , νόστιμα , με γεμάτη γεύση και άρωμα φούρνου , μπόλικο τριμμένο τυράκι και πιπεράκι…και δε θέλεις τίποτε άλλο…
Δείτε τα :

mosxari spagetti1
Υλικά :

Καλοκαίρι….και πάλι καλοκαίρι! η καλύτερη εποχή του χρόνου , τουλάχιστον για έμας που έχουμε την ευλογία να ζούμε κάτω από τον γαλανό , ελληνικό ουρανό και τον ήλιο , να απολαμβάνουμε τη θάλασσα και φυσικά τα γεννήματα της Ελληνικής γης! Το πιάτο που ετοιμάζουμε σήμερα έχει τα υπέρτατα καλοκαιρινά αρώματα και τις κορυφαίες γεύσεις του καλοκαιριού…μελιτζάνες , πιπεριές , βασιλικό και δυόσμο…και όλα αυτά δεμένα με μια σάλτσα ντομάτας όνειρο , γκρατιναρισμένα με τυριά  και μάλιστα…χωρίς τηγάνι….
Δείτε το :

melitzanes ograten1
Υλικά :

Αυτό το φαγητό  με πηγαίνει πίσω στα χρόνια της γιαγιάς μου , όταν  μαγείρευε το καλοκαίρι στο χωριό που πηγαίναμε , μικρά παιδιά , και την έβλεπα να “μεγαλουργεί” στο κουζινάκι της με το πετρογκάζ , το αλουμίνιο τηγάνι και εκείνες τις παλιές , αξέχαστες κατσαρόλες….Δίπλα , στο τραπέζι , πάντα υπήρχε μια λεκάνη με ολόφρεσκα , φρεσκοκομμένα λαχανικά από τον κήπο που περίμεναν τη σειρά τους για να αξιοποιηθούν…Περιττεύει να πω ότι μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά…Σήμερα βέβαια , τα κολοκυθάκια μου δε θα τα τηγανίσω στο πετρογκάζ…αλλά θα τα ροδίσω στο φούρνο….

mosxari kolokyuakia1
Υλικά :

Το κρέας της γλώσσας (ψάρι)  είναι ιδιαίτερα αγαπητό κυρίως από τα παιδιά γιατί είναι ολόλευκο , αφράτο και νόστιμο ! Καλό είναι να το μαγειρεύουμε ψητό για λόγους υγιεινής διατροφής…αλλά και ευκολίας! Ετοιμάζουμε τις μερίδες μας όμορφα και εύκολα , τις καρικεύουμε , τις τυλίγουμε με αλεύρι και φρυγανιά , τις λαδώνουμε και…ξενοιάζουμε…Ούτε καμένα λάδια , ούτε θερμίδες , ούτε δυσάρεστες οσμές και κυρίως ούτε κορεσμένα λίπη… Συνοδεύουμε με μια δροσερή ή βραστή σαλάτα εποχής και απολαμβάνουμε το ψάρι…στα καλύτερά του! Ειδικά το καλοκαίρι το φαγητό αυτό είναι “super".
Δείτε το :

glosses pane1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες