tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αυτό το φαγητό  με πηγαίνει πίσω στα χρόνια της γιαγιάς μου , όταν  μαγείρευε το καλοκαίρι στο χωριό που πηγαίναμε , μικρά παιδιά , και την έβλεπα να “μεγαλουργεί” στο κουζινάκι της με το πετρογκάζ , το αλουμίνιο τηγάνι και εκείνες τις παλιές , αξέχαστες κατσαρόλες….Δίπλα , στο τραπέζι , πάντα υπήρχε μια λεκάνη με ολόφρεσκα , φρεσκοκομμένα λαχανικά από τον κήπο που περίμεναν τη σειρά τους για να αξιοποιηθούν…Περιττεύει να πω ότι μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά…Σήμερα βέβαια , τα κολοκυθάκια μου δε θα τα τηγανίσω στο πετρογκάζ…αλλά θα τα ροδίσω στο φούρνο….

mosxari kolokyuakia1
Υλικά :

Το κρέας της γλώσσας (ψάρι)  είναι ιδιαίτερα αγαπητό κυρίως από τα παιδιά γιατί είναι ολόλευκο , αφράτο και νόστιμο ! Καλό είναι να το μαγειρεύουμε ψητό για λόγους υγιεινής διατροφής…αλλά και ευκολίας! Ετοιμάζουμε τις μερίδες μας όμορφα και εύκολα , τις καρικεύουμε , τις τυλίγουμε με αλεύρι και φρυγανιά , τις λαδώνουμε και…ξενοιάζουμε…Ούτε καμένα λάδια , ούτε θερμίδες , ούτε δυσάρεστες οσμές και κυρίως ούτε κορεσμένα λίπη… Συνοδεύουμε με μια δροσερή ή βραστή σαλάτα εποχής και απολαμβάνουμε το ψάρι…στα καλύτερά του! Ειδικά το καλοκαίρι το φαγητό αυτό είναι “super".
Δείτε το :

glosses pane1
Υλικά :

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα φαγητά , τόσο νόστιμο και απλό αλλά με τόσο δυνατή , μεσογειακή γεύση που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο! Οι πιπεριές , τα κρεμμύδια , τα μανιτάρια , τα ντοματίνια αλλά και η ρίγανη απογειώνουν το απλό , άπαχο κρέας του κοτόπουλου και το κάνουν έναν εξαιρετικό μεζέ που μπορεί να συνοδέψει πολύ όμορφα το κρασάκι ή τη μπύρα μας. Συνδυάζεται με πατάτες ψητές ή τηγανιτές ή ρύζι και χαρίζει ένα πλήρες νόστιμο και υγιεινό  γεύμα ενώ  στέκεται μια χαρά και μόνο του , ειδικά αν του προσθέσουμε λίγη φέτα και φρέσκο , ζυμωτό καψαλισμένο ψωμί…
Δείτε το :

kotopoylo xrvmata1
Υλικά :

Αυτό το πιάτο , παρόλο που φαίνεται ένα απλό κοκκινιστό με ζυμαρικά , έχει δύο σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει : το πρώτο είναι τα καλοκαιρινά αρώματά του (φρέσκια ρίγανη και βασιλικός)  και το δεύτερο είναι ο τρόπος μαγειρέματός του που μας επιβαρύνει βέβαια με το πλύσιμο ενός επιπλέον σκεύους αλλά μας απαλάσσει από το σωτάρισμα των υλικών…η γεύση του , πιστέψτε με , είναι πολύ διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα. Η παρμεζάνα στο τέλος το απογειώνει..
Δείτε το :

kotopoylo kalokairino1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες