- Details
- Hits: 31401
Αυτό το τόσο μυστηριώδες θαλάσσιο είδος με τα πολλά πλοκάμια , το κοκκινωπό του χρώμα , το ολόλευκο σα βαμβάκι κρέας του και την ιδιαίτερη γεύση οι περισσότεροι το αγαπάμε και το προτιμάμε . Έχει τεράστιες δυνατότητες στο χώρο της μαγειρικής καθώς μπορούμε να το ψήσουμε , να το παραγεμίσουμε , να το τηγανίσουμε , να το μαγειρέψουμε με μυρωδικά και ρύζι ή να το απολαύσουμε σε γιουβέτσι και ό,τι άλλο βάζει ο νους . Με δυο βασικές στιγμές το συνδέω πάντα στο μυαλό μου : τη νηστεία και τις ουζοκαταστάσεις…Σήμερα , θα ψήσουμε λαχταριστά καλαμάρια στο σχαροτήγανο , θα τα περιλούσουμε με πλούσιο λαδολέμονο και θα τα απολαύσουμε δεόντως….
- Details
- Hits: 4107
Τα λαζάνια είναι ένα εξαιρετικό υλικό με το οποίο μπορούμε να κάνουμε θαύματα . Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε απίστευτα μαζί τους , φτιάχνοντας σάλτσες , με ποικιλία υλικών και ετοιμάζοντας ένα σωρό πιάτα . Μπορούμε ακόμα να ανακυκλώσουμε φαγητά και να τα ενσωματώσουμε μαζί με λαζάνια σε ένα υπέροχο σουφλέ… εγώ σήμερα θέλησα με τη βοήθειά τους να φτιάξω κάτι που να θυμίζει σουφλέ , παστίτσιο και μουσακά…Ένωσα λοιπόν τα αγπημένα μου ζυμαρικά με κιμά , ψητά λαχανικά και μπεσαμέλ και δημιούργησα ένα πιάτο που ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν και τόσο τα λαχανικά…δεν “ξεδιάλεξαν” ούτε ψιχουλάκι.
Δείτε το :
- Details
- Hits: 2825
Φαγητό λατρεμένο , υπέροχο και ωφέλιμο το συγκεκριμένο , μου άρεσε από παιδί…Πάντα τρελαινόμουν γι’ αυτή την ωραία κρούστα που έκαναν οι γίγαντες μόλις έβγαιναν από το φούρνο καθώς ψήνονταν , μέλωναν και χίλωναν αλλά και για την πηχτή γευστικότατη σαλτσούλα τους . Ακόμα τρελαίνομαι γι’ αυτό το φαγητό και δεν ησυχάζω αν δεν εξαφανιστεί και το τελευταίο ψίχουλο!
Είναι απ’ αυτά τα “ταπεινά” φαγητά που όμως κατέχουν εξαίρετη θέση στην κουζίνα μας και στο πρόγραμμα διατροφής μας , ή τουλάχιστον πρέπει να κατέχουν γιατί αποτελούν διατροφικό και γευστικό θησαυρό. Συνοδεύεται με φρέσκο , ζυμωτό ψωμάκι και τυρί φέτα και είναι πραγματική απόλαυση :
Δείτε το :
- Details
- Hits: 3636
Το πλιγούρι ή πουργούρι ή μπλουγούρι είναι ένα πολύτιμο δημητριακό ή πολύ απλά είναι σιτάρι αλεσμένο , έτοιμο για μαγειρική χρήση , πλούσιο σε φυτικές ίνες , βιταμίνες και υδατάνθρακες . Είναι τόσο υγιεινό , χορταστικό , γευστικό , κατάλληλο για ειδική διατροφή και όχι μόνο . Παλιότερα η παρουσία του στην κουζίνα ήταν δυνατή από τις παραδοσιακές νοικοκυρές αλλά στην πορεία αντικαταστάθηκε από το ρύζι και τα ζυμαρικά και η χρήση του περιορίστηκε … Ομολογώ πως αγνοούσα την ύπαρξή του καθώς ούτε η μητέρα μου , ούτε οι γιαγιάδες μου, ούτε η πεθερά μου το χρησιμοπούσαν . Ωστόσο η αναζήτησή μου και η περιέργεια με έκαναν να το ψάξω , να το δοκιμάσω και να το χρησιμοποιήσω…το αποτέλεσμα…εκπληκτικό!