- Details
- Hits: 23480
Το σέσκουλο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό , με χοντρό βλαστό και μεγάλα , γυαλιστερά , καταπράσινα φύλλα . Έχει γενικά μεγάλο μέγεθος και είναι πολύ ζουμερό και χυμώδες…οι δυνατότητές του στη μαγειρική είναι πολλές και η γεύση του σπουδαία…εγώ προσωπικά αγαπώ τα σέσκουλα και τα έχω συνδέσει με ένα μοναδικό γεγονός της ζωής μου : μαζί τους , δοκίμασα για πρώτη φορά τυρί φέτα στα 20 χρόνια μου (πολύ ντρέπομαι γι’ αυτό…αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ) και από τότε τα λάτρεψα και τα δύο…συνδυάζονται έξοχα με όσπρια αλλά “τυλίγουν" εξαιρετικά ντολμάδες και “γεμίζουν" πίτες…
Δείτε τα :
- Details
- Hits: 8137
Αυτό το φαγητό , από όσο ξέρω , είναι το πρώτο που επιδιώκουν οι φοιτητές να μάθουν να μαγειρεύουν όταν βρεθούν μακριά από της μάνας την λατρεμένη και αναντικατάστατη κουζίνα ή που το έχουν απωθημένο καθώς η υστερική με τη υγιεινή διατροφή μάνα δεν το έφταχνε και πολύ συχνά . Υπάρχει βέβαια και μια άλλη περίπτωση : περιμένω φίλους το βράδυ για να δούμε ταινία και θέλω να φτιάξω κάτι εύκολα και γρήγορα ευχαριστώντας με το παραπάνω και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό της παρέας…. για κάθε περίπτωση , τα ζυμαρικά φούρνου με αλλαντικά , τυριά και κρέμα γάλακτος είναι all time classic!
Δείτε τα:
- Details
- Hits: 2071
Το παστό κρέας είναι ένας εξαιρετικός μεζές με τον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής του να διαφέρει από τόπο σε τόπο…Για μένα το σύγλινο Μάνης αγγίζει την κορυφή κι αυτό επειδή το χοιρινό κρέας αφού αλατιστεί , καπνίζεται για ώρες με κλαριά φασκομηλιάς και στη συνέχεια βράζεται μέ λάδι , κομμάτια πορτοκαλιού και ολόκληρα πιπέρια και φυλάσσεται σε λαΐνια σκεπασμένο με λάδι…για το αποτέλεσμα…δε χρειάζονται λόγια ούτε βαρύγδουπες περιγραφές…από την πρώτη μπουκιά γεμίζει το στόμα άρωμα και γεύση…Η μητέρα μου κατάγεται από τη Σελλασία Σπάρτης κι έχω την τύχη όλα αυτά να τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι…Σήμερα θα φτιάξουμε τον καγιανά…όπως ακριβώς τον έφτιαχνε η γιαγιά μου!
Δείτε τον :
- Details
- Hits: 2280
Αυτό το καλοκαιρινό φαγάκι είναι μια σκέτη απόλαυση με το άρωμά του , τη γεύση του και την υφή του . Βασικό στοιχείο της επιτυχίας του είναι το ρύζι καρναρόλι , ένα κορυφαίο ρύζι , ιταλικής προέλευσης , που περιέχει πολύ άμυλο και δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα . Το χρησιμοποιούν κορυφαίοι μάγειρες και θεωρείται ο βασιλιάς των ρυζιών κατά τους Πιεμοντέζους…στη θέση του βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αρμπόριο ή κάποιο άλλο ρύζι . Το κατίκι Δομοκού του δίνει τη δροσιά που του χρειάζεται και δεν πρέπει να του λείπει το φρεσκοτριμμένο πιπέρι…Είναι πραγματικά υπέροχο !
Δείτε το :