Ντοματόρυζο με πιπεριές και κατίκι Δομοκού
- Hits: 2212
Αυτό το καλοκαιρινό φαγάκι είναι μια σκέτη απόλαυση με το άρωμά του , τη γεύση του και την υφή του . Βασικό στοιχείο της επιτυχίας του είναι το ρύζι καρναρόλι , ένα κορυφαίο ρύζι , ιταλικής προέλευσης , που περιέχει πολύ άμυλο και δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα . Το χρησιμοποιούν κορυφαίοι μάγειρες και θεωρείται ο βασιλιάς των ρυζιών κατά τους Πιεμοντέζους…στη θέση του βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αρμπόριο ή κάποιο άλλο ρύζι . Το κατίκι Δομοκού του δίνει τη δροσιά που του χρειάζεται και δεν πρέπει να του λείπει το φρεσκοτριμμένο πιπέρι…Είναι πραγματικά υπέροχο !
Δείτε το :
300 γρ . ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο ή άλλο λευκό ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
1 κιλό φρέσκες , ώριμες ντομάτες
8 κ.σ. λάδι
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Κατίκι Δομοκού για το σερβίρισμα
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν . Προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε κι αυτό . Τρίβουμε τη φρέσκια ντομάτα και την προσθέτουμε στο φαγητό με όλα τα υγρά της . Αλατοπιπερώνουμε και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το ρύζι ανακατεύοντας συχνά μέχρι να “γίνει" και να πιεί τα υγρά του . Δε θέλουμε να παραβράσει , να σπάσει και να κολλήσει . Αν δούμε ότι στεγνώνει , προσθέτουμε λίγο βραστό νερό . Σερβίρουμε τρίβοντας φρέσκο πιπέρι και τοποθετώντας στο κάθε πιάτο μια κουταλιά της σούπας κατίκι Δομοκού .
Καλή όρεξη !
Σημ. : -Κατά το γούστο μας μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα μυρωδικά όπως μαΪντανό , δυόσμο , βασιλικό , ρίγανη (φρέσκια) και σκορδάκι .
Τη συνταγή βρήκα στη στήλη μαγειρικής του site imommy.gr την οποία τροποποίησα ελαφρά και μου άρεσε πραγματικά πολύ!