tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ντοματόρυζο με πιπεριές και κατίκι Δομοκού

Αυτό το καλοκαιρινό φαγάκι είναι μια σκέτη απόλαυση με το άρωμά του , τη γεύση του και την υφή του . Βασικό στοιχείο της επιτυχίας του είναι το ρύζι καρναρόλι , ένα κορυφαίο ρύζι , ιταλικής προέλευσης , που περιέχει πολύ άμυλο και δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα . Το χρησιμοποιούν κορυφαίοι μάγειρες και θεωρείται ο βασιλιάς των ρυζιών κατά τους Πιεμοντέζους…στη θέση του βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αρμπόριο ή κάποιο άλλο ρύζι  . Το κατίκι Δομοκού του δίνει τη δροσιά που του χρειάζεται και δεν πρέπει να του λείπει το φρεσκοτριμμένο πιπέρι…Είναι πραγματικά υπέροχο !
Δείτε το :

ntomatopiperoryzo1
Υλικά :


300 γρ . ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο ή άλλο λευκό ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
1 κιλό φρέσκες , ώριμες ντομάτες
8 κ.σ. λάδι
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Κατίκι Δομοκού για το σερβίρισμα

{webgallery}

ntomatopiperoryzo2ntomatopiperoryzo3IMG 8189ntomatopiperoryzo4ntomatopiperoryzo5

ntomatopiperoryzo6ntomatopiperoryzo7{/webgallery}
Εκτέλεση :
Σε απλωτή κατσαρόλα  ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν . Προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε κι αυτό . Τρίβουμε τη φρέσκια ντομάτα και την προσθέτουμε στο φαγητό με όλα τα υγρά της . Αλατοπιπερώνουμε και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το ρύζι ανακατεύοντας συχνά μέχρι να “γίνει" και να πιεί τα υγρά του . Δε θέλουμε να παραβράσει , να σπάσει και να κολλήσει . Αν δούμε ότι στεγνώνει , προσθέτουμε λίγο βραστό νερό . Σερβίρουμε τρίβοντας φρέσκο πιπέρι και τοποθετώντας στο κάθε πιάτο μια κουταλιά της σούπας κατίκι Δομοκού .
Καλή όρεξη !
Σημ. : -Κατά το γούστο μας μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα μυρωδικά όπως μαΪντανό , δυόσμο , βασιλικό , ρίγανη (φρέσκια) και σκορδάκι .
Τη συνταγή βρήκα στη στήλη μαγειρικής του site imommy.gr την οποία τροποποίησα ελαφρά και μου άρεσε πραγματικά πολύ!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...