tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Όταν ήμουν παιδί , στο ράφι του μπακάλη της γειτονιάς , υπήρχαν μόνο τριών ειδών μακαρόνια : τα πιο ψιλά ( spaghettini No10) , τα μέτρια (spaghetti No6) και τα χοντρά (Νο 3) απλά και ξεκάθαρα…το ένα είδος για μια απλή μακαρονάδα , το άλλο για τα μακαρόνια με κρέας ή κιμά και το τελευταίο για το παστίτσιο….Τώρα πια , όταν στέκομαι μπροστά στα ράφια του super market στον τομέα των ζυμαρικών μπορώ να χαθώ για πολλή ώρα καθώς τα σχέδια και τα είδη των ζυμαρικών που διατίθενται είναι τόσα πολλά που δίνουν απίστευτες αφορμές να δημιουργήσει κανείς ένα σωρό πιάτα…Σήμερα οι παιχνιδιάρικες αυτές πλεξούδες με οδήγησαν σε ένα απλό αλλά πολύ gourmet πιάτο το οποίο απολαύσαμε δεόντως.
Δείτε το :

plexoudes manitaria1
Υλικά :

Το χοιρινό είναι το κρέας εκείνο που …ή το αγαπάς ή σ’ αφήνει αδιάφορο. Εγώ μάλλον ανήκω στην πρώτη  κατηγορία και από καιρού εις καιρόν το τιμώ δεόντως , όσο βέβαια το επιτρέπει το πρόγραμμα διατροφής μας . Αλλά όταν έρχεται …"η σειρά του" το απολαμβάνουμε με όσο περισσότερους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό . Αυτή τη φορά το ψήνουμε με υλικά και αρώματα που το κάνουν ακαταμάχητο . Το βάζουμε  στο φούρνο με πατατούλες και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει κάτι ανάμεσα σε... λουκούμι και σε…. κάστανο…Αυτοί  ήταν πάντα οι δυο γλαφυροί χαρακτηρισμοί που έδινε η γιαγιά μου στο καλοψημένο και νόστιμο φαγητό…
Δείτε το :

xoirino gyros1
Υλικά :

Αυτό το άρθρο δεν το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας κάποια ιδιαίτερη συνταγή με εξαιρετικό  τρόπο παρασκευής και πρωτότυπη μέθοδο μαγειρέματος . Το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας τη χρήση άγριου ρυζιού που καλά θα κάνουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα διατροφής μας . Πρόκειται για αναποφλοίωτο ρύζι , πλούσιο σε φυτικές ίνες , χαμηλό σε γλυκαιμικό δείκτη , πλούσιο σε βιταμίνες , μαγνήσιο και φώσφορο.  Είναι θησαυρός για την υγεία τόσο της καρδιάς όσο και του πεχέος εντέρου . Θέλει αρκετή ώρα βράσιμο ακριβώς επειδή δεν έχει υποστεί επεξεργασίες και η γεύση του θυμίζει βρασμένο σιτάρι ή πλιγούρι…Το συνδύασα λοιπόν με μαριναρισμένα ψητά πλευρώτους και ομολογώ πως μας εξέπληξε ευχάριστα.

agrio ryzi1
Υλικά :

Όταν κάνουμε δίαιτα ή προσέχουμε τη διατροφή μας δε σημαίνει ότι πρέπει να βασανίζουμε τον εαυτό μας με νερόβραστα , άπαχα κρεατικά και άνοστα , στεγνά ψαρικά και βραστά , άχρωμα λαχανικά….Όπως λέει και μια φίλη : “δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο” . Μπορούμε να "εμπλουτίζουμε" το πιάτο μας με χρώμα κι άρωμα…χωρίς απαραίτητα να το επιβαρύνουμε σε λιπαρά ή θερμίδες….Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και τα υπέροχα αυτά σουβλάκια κοτόπουλου και αποτελεί κορυφαία επιλογή στη λίστα των αγαπημένων μας φαγητών !
Δείτε τα :

kotosoyvlaki1
Υλικά (για 8 μεγάλα σουβλάκια) :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες