tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πλεξούδες με σκορδάτα μανιτάρια

Όταν ήμουν παιδί , στο ράφι του μπακάλη της γειτονιάς , υπήρχαν μόνο τριών ειδών μακαρόνια : τα πιο ψιλά ( spaghettini No10) , τα μέτρια (spaghetti No6) και τα χοντρά (Νο 3) απλά και ξεκάθαρα…το ένα είδος για μια απλή μακαρονάδα , το άλλο για τα μακαρόνια με κρέας ή κιμά και το τελευταίο για το παστίτσιο….Τώρα πια , όταν στέκομαι μπροστά στα ράφια του super market στον τομέα των ζυμαρικών μπορώ να χαθώ για πολλή ώρα καθώς τα σχέδια και τα είδη των ζυμαρικών που διατίθενται είναι τόσα πολλά που δίνουν απίστευτες αφορμές να δημιουργήσει κανείς ένα σωρό πιάτα…Σήμερα οι παιχνιδιάρικες αυτές πλεξούδες με οδήγησαν σε ένα απλό αλλά πολύ gourmet πιάτο το οποίο απολαύσαμε δεόντως.
Δείτε το :

plexoudes manitaria1
Υλικά :


500 γρ. πλεξούδες ή (άλλο ζυμαρικό )
500 γρ. λευκά , φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
10 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σησαμέλαιο (ή αν το επιτρέπει ο τρόπος διατροφής , βούτυρο)
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ροδέλες
1/2 ποτήρι του κρασιού , λευκό κρασί
3/4 ποτηριού του κρασιού , νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα :
1 χούφτα χοντροτριμμένα καρύδια
1 χούφτα φρέσκο , ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τριμμένη παρμεζάνα

plexoudes manitaria2plexoudes manitaria4plexoudes manitaria5plexoudes manitaria6plexoudes manitaria7plexoudes manitaria8plexoudes manitaria9plexoudes manitaria10

Εκτέλεση :
Βράζουμε τις πλεξούδες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας , τις σουρώνουμε , τις γυρίζουμε πίσω στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε να περιμένουν (δεν ξεχνάμε να φυλάξουμε λίγο απ’ το νερό που βράσαμε τις πλεξούδες). Παράλληλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το λάδι με το σησαμέλαιο και προσθέτουμε το σκόρδο . Το αφήνουμε για λίγη ώρα ώστε να μαραθεί και να δώσει το άρωμά του χωρίς να καεί , να μαυρίσει και να πικρίσει . Τότε δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν σε δύο δόσεις (δεν τα βάζουμε όλα μαζί γιατί δεν θα προλάβουν να σωταριστούν και να “ξαφνιαστούν “ από το καυτό λάδι με αποτέλεσμα να αφήσουν υγρά) . Όταν σωτάρουμε όλα τα μανιτάρια σβήνουμε με το κρασί , ανακατεύουμε , αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά . Προσθέτουμε τότε και το υγρό που φυλάξαμε κατά το βράσιμο των ζυμαρικών , ανακατεύουμε , περιμένουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά .  Ενώνουμε τότε τα μανιτάρια (ας μας φαίνεται ότι έχει πολλά υγρά το φαγητό , μετά από λίγη ώρα χιλώνει) με τις βρασμένες πλεξούδες και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά . Σερβίρουμε αμέσως , πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με λίγα καρύδια , μαϊντανό , παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...