- Details
- Hits: 1729
Τις μπάμιες είναι να μην τις αγαπήσει κανείς και να μη συνειδητοποιήσει πόσο ωφέλιμες είναι για τον οργανισμό…η γεύση τους και νοστιμιά τους είναι ασυναγώνιστες…όσο για το σχήμα τους και τα σπόρια που κρύβουν στο εσωτερικό τους…είναι τόσο παιχνιδιάρικα που μας προϊδεάζουν ότι αυτό το φαγητό δεν είναι ένα ακόμα λαδερό , καλοκαιρινό φαγητό αλλά ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ! Με μπόλικο πιπεράκι , το ξυδάκι να κάνει αισθητή την παρουσία του και συνοδεία ψωμιού και τυριού-φέτας…είναι ένα θαύμα :
Δείτε το :
- Details
- Hits: 2853
Αυτό το φαγητό έχει ταυτότητα , έχει καταγωγή , έχει δυνατή παράδοση… εγώ ωστόσο δεν τολμώ να το ονομάσω "σουτζουκάκια Πολίτικα" ή “Σμυρνέικα"… Κι αυτό γιατί πιστεύω πως αν δεν έχει κάποιος ρίζες από Μ. Ασία δεν έχει εκείνο το μαγικό χέρι να δώσει στο φαγητό τη γεύση και το άρωμα της Ανατολής…Έτσι λοιπόν αρκούμαι στο να βάλω τα δυνατά μου , να προσεγγίσω όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το υπέροχο , πικάντικο , αρωματικό πιάτο και να το απολαύσουμε με ρυζάκι και εκείνη την παχιά , κόκκινη σάλτσα και το κύμινο να μαγεύει….
Δείτε το :
- Details
- Hits: 4868
Δεν το ήξερα αυτό το φαγάκι αλλά το έμαθα καθότι κάτοικος Πύργου Ηλείας από 5 χρονών . Η μητέρα μου , από τη Λακωνία γαρ…ούτε σαν ονομασία δεν το ήξερε … Όταν αρραβωνιάστηκα όμως , η πεθερά μου μ' έμαθε αυτό το σούπερ καλοκαιρινό , ελαφρύ , υπέροχο πιάτο το οποίο γίνεται με φρέσκες ντομάτες που αφθονούν το καλοκαίρι και με φιδέ χονδρό (έτσι αναγράφεται στη συσκευασία). Κάθε ντόπια νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της , τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σερβίρει αυτό το φαγητό στην οικογένεια…με μπόλικη φέτα και πιπεράκι…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 25549
Απορώ δηλαδή με τον εαυτό μου μερικές φορές … μα να μην έχω δοκιμάσει αυτή την τεχνική νωρίτερα; Πού ήταν το δύσκολο; Μήπως δε ζυμώνουμε μπιφτέκια τουλάχιστον κάθε 15-20 μέρες ; Απλώς πρέπει να κλείσουμε στο εσωτερικό τους ένα “μπαστουνάκι” τυρί και συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής μας . Και να το θαύμα! Ένα ζουμερό , πεντανόστιμο μπιφτέκι που το ανοίγεις και εμφανίζεται από μέσα το τυράκι λιωμένο και γευστικό που έρχεται να “δέσει” με τον κιμά και να απογειώσει τη γεύση του…
Δείτε το :