- Details
- Hits: 8692
Τι να κάνουμε;…Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένεις . Η γρίπη , αμείλικτη χτυπά την πόρτα μας και παρ’ όλο που είναι ανεπιθύμητη θρονιάζεται χωρίς ίχνος συστολής και μας αναστατώνει…Οι γιατροί προειδοποιούν : Προσοχή στη διατροφή! Είναι ώρα για πολλά φρούτα για πρόσληψη βιταμίνης C οπότε προτιμάμε πορτοκάλια , μανταρίνια και ακτινίδια , ώρα για γιαούρτι , κυρίως αν έχει μπει στο πρόγραμμα και η αντιβίωση , ζεστά ροφήματα για ενυδάτωση του οργανισμού και τέλος η σούπα...η απαραίτητη δυναμωτική σούπα η οποία πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες και σ’ αυτή την περίπτωση προτιμάμε το κοτόπουλο…
Φτιάχνουμε λοιπόν την πεντανόστιμη , δυναμωτική και ελαφριά σουπίτσα της “γρίπης”
- Details
- Hits: 4113
Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι αρωματική μια σάλτσα ντομάτας παρά με το αξεπέραστο άρωμα του σκόρδου σε συνδυασμό με το βασιλικό…δε βρίσκω κάτι καλύτερο απ’ αυτό! Έτσι , τα μανιτάρια μας , απογειώνονται , αρωματίζονται , πλαισιώνονται με ντοματούλες , συνοδεύονται με σπειρωτό ρύζι , καρικεύονται και σχηματίζουν ένα γεύμα εξόχως απολαυστικό και παράλληλα θρεπτικό , ελαφρύ και διαιτητικό…
Αυτό το πιάτο είναι το αγαπημένο μας τις μέρες εκείνες που θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ αλλά που θα μας δώσει την ικανοποίηση ότι ασχοληθήκαμε όσο έπρεπε με τη διατροφή , τη δίαιτά μας αλλά και την απόλαυση που προσφέρει ένα καλομαγειρεμένο πιάτο…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 2790
Αυτό το πιάτο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και την οικογένειά μου όταν το έφτιαξα για πρώτη φορά . Συνήθως έφτιαχνα το υπέροχο , κλασικό πρασόρυζο με τη σάλτσα ντομάτας το οποίο μας αρέσει πάρα πολύ . Αλλά αυτή η εκδοχή του στην κυριολεξία μας ξετρέλανε . Πιο ανάλαφρο , πιο γλασερό , πιο νόστιμο τολμώ να πω θυμίζει πιο πολύ ριζότο λαχανικών με το άρωμα και τη γλύκα του πράσου να κυριαρχεί , πάρα ένα συνηθισμένο λαδερό φαγητό , όπως το σπανακόρυζο ή το λαχανόρυζο . Αν το συνοδέψουμε μάλιστα με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή λίγο Κατίκι Δομοκού , το πιάτο μετατρέπεται σε μια υπέροχη , μεσημεριανή απόλαυση !
Δείτε το :
- Details
- Hits: 4918
Το έχω δηλώσει αρκετές φορές , θα το αναφέρω για μια φορά ακόμα ότι το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας που αγαπώ ιδιαιτέρως γιατί είναι ένα μέρος του χοιρινού χωρίς λίπος , πολύ τρυφερό , με ελαφριά γεύση και με πάρα πολλές δυνατότητες μαγειρέματος . Σήμερα θα μαγειρέψουμε το ψαρονέφρι με μια βελούδινη και νόστιμη κρέμα , ενισχυμένη με αρώματα και μπόλικα ολόκληρα πιπέρια που κάνουν το φαγητό αυτό σωστή απόλαυση . Το συνδυάζουμε με ανάλαφρο ρύζι πιλάφι , το περιλούζουμε με την πλούσια , κρεμώδη σάλτσα του και το σερβίρουμε! Ειναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει τους συνδαιτυμόνες και θα γίνει το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας και της παρέας…
Δείτε το , φτιάξτε το και απολαύστε το :
Υλικά :