- Details
- Hits: 2622
Ποιός είπε ότι ένα πιάτο με λαχανικά και ρύζι είναι ένα απλό , εξουθενημένο και ταπεινό φαγητό; Για εμάς είναι ένα εξαιρετικό πιάτο και όταν το έχουμε για μεσημεριανό είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και φυσικά…χορτασμένοι…Το ριζότο είναι ένα υπέροχο φαγητό που η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στο χίλωμα του ρυζιού και φυσικά στα υλικά που χρησιμοποιούμε . Το χίλωμα αυτό το εξασφαλίζει η ποικιλία ρυζιού που θα επιλέξουμε : το αρμπόριο ή το καρναρόλι που περιέχουν πολλά άμυλα είναι η τέλεια επιλογή…Το σημερινό πιάτο το φτιάχνουμε με καρναρόλι και είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσουμε όσο δεν παίρνει…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 3301
Κι έρχεται η ώρα να ψήσω μπιφτέκια , όπως πολύ συχνά κάνω αφού τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή πιάτα της οικογένειας . Όμως θέλω κάτι διαφορετικό , μια επιπλέον πινελιά που θα κάνει τα μπιφτέκια μου διαφορετικά , νόστιμα και ξεχωριστά . Κοιτάζω στο ψυγείο και τα υλικά που διαθέτω μου δίνουν μια μικρή έμπνευση : Θα τα κάνω πιο….μεσογειακά και…παραγεμιστά…έτσι λοιπόν , ψιλόκοψα μια πιπεριά στον κιμά και τα γέμισα με την αγαπημένη , πεντανόστιμη και προσφιλή μας φέτα…Τα συνόδευσα με λίγη σαλάτα και λίγες πατάτες και απολαύσαμε ένα πιάτο για το οποίο εισέπραξα “ουκ ολίγους επαίνους”…
Δείτε τα :
- Details
- Hits: 9495
Είναι κλασικό , είναι παραδοσιακό , είναι αγαπημένο , είναι “μαμαδίστικο"…για να μην πω “γιαγιαδίστικο” . Όλοι το έχουμε απολαύσει μέχρι τελικής πτώσης , όλοι τρελαινόμαστε για τις “βούτες” μέσα σε αυτή την παχιά , μελωμένη σαλτσούλα του , όλοι το έχουμε παρακάνει μ’ αυτές τις “κολασμένες” πατατούλες που το συνοδεύουν . Αν και δεν είμαι λάτρης του αρνίσιου κρέατος , ομολογώ πως μπροστά σ’ αυτό το θεσπέσιο πιάτο δε μπορώ να αντισταθώ…Δε θα το φτιάξω πάνω από δυο-τρεις φορές το χρόνο …μα όταν το φτιάξω γίνεται πραγματικά της…”απόλαυσης” και λίγα λέω!
Δείτε το:
- Details
- Hits: 3122
Πόσο αγαπώ το ριζότο!…με λαχανικά , με αρώματα , με μανιτάρια , με θαλασσινά…γλασερό ρυζάκι , σιγομαγειρεμένο , εμπλουτισμένο με όλα τα αρώματα του κήπου , χιλωμένο και κρεμαριστό . Η βάση είναι απλή : σωτάρουμε τα υλικά που θέλουμε να ενσωματώσουμε , προετοιμάζουμε έναν αρωματικό ζωμό της προτίμησής μας και σιγομαγειρεύουμε , έτσι αργά και ηδονικά το ρύζι μας μέχρι να δώσει όλο του το άμυλο και να χιλώσει όσο δεν παίρνει…Αυτό με τις γαρίδες είναι το αγαπημένο μου…με απλά αλλά δυνατά αρώματα (αυτό του ούζου κι αυτό του μάραθου)…και με πιπέρι...μπόλικο πιπέρι στο σερβίρισμα και λίγο λευκό , δροσερό κρασί…