tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ριζότο λαχανικών

Ποιός είπε ότι  ένα πιάτο με λαχανικά και ρύζι είναι ένα απλό , εξουθενημένο και ταπεινό φαγητό; Για εμάς είναι ένα εξαιρετικό πιάτο και όταν το έχουμε για μεσημεριανό είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και φυσικά…χορτασμένοι…Το ριζότο είναι ένα υπέροχο φαγητό που η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στο χίλωμα του ρυζιού και φυσικά στα υλικά που χρησιμοποιούμε . Το χίλωμα αυτό το εξασφαλίζει η ποικιλία ρυζιού που θα επιλέξουμε : το αρμπόριο ή το καρναρόλι που περιέχουν πολλά άμυλα είναι η τέλεια επιλογή…Το σημερινό πιάτο το φτιάχνουμε με καρναρόλι και είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσουμε όσο δεν παίρνει…
Δείτε το :

rizoto laxanikon1
Υλικά :


300 γρ. ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο ή καρολίνα
300 γρ. ποικιλία φρέσκων μανιταριών
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 κίτρινη πιπεριά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα ντοματίνια τσέρρυ
10 κ.σ. λάδι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή 1 λίτρο βραστό νερό με 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 χούφτα δεντρολίβανο
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

rizoto laxanikon2rizoto laxanikon3rizoto laxanikon4rizoto laxanikon5rizoto laxanikon6rizoto laxanikon7rizoto laxanikon8rizoto laxanikon9rizoto laxanikon10rizoto laxanikon11


Εκτέλεση :
Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά . Τα καθαρίζουμε από κοτσάνια , φλούδες , σπόρια και τα ψιλοκόβουμε . Σε βαθιά , απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο . Το γυροφέρνουμε στη φωτιά να σωταριστεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο . Τα σωτάρουμε κι αυτά μέχρι να ροδίσουν και συνεχίζουμε με τις πιπεριές και με τα κολοκυθάκια . Τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίουν κι αυτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι . Το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας και τότε σβήνουμε με το κρασί . Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και τα ντοματίνια . Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό . Όταν τον απορροφήσει το φαγητό , προσθέτουμε ανακατεύοντας μια ακόμα μικρή ποσότητα ζωμού . Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και το ρύζι να έχει “γίνει” και το φαγητό να έχει κρεμώσει (περίπου 20 λεπτά). Προσθέτουμε τέλος και το δεντρολίβανο , ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά .
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...