- Details
- Hits: 5095
Καλοκαιράκι , θαλασσινή αύρα , καταγάλανος ελληνικός ουρανός , ανεμελιά , ήλιος λαμπερός ή ατμοσφαιρικό ηλιοβασίλεμα ή δροσερή βραδιά…Ουζάκι και γαυράκι τηγανιτό…Όχι δεν ετοιμάζω τον πρόλογο σε ρομαντική νουβέλα αλλά περιγράφω όμορφες , απλές στιγμές από την καθημερινότητά μας (και το κάνω τώρα που σα λαός περνάμε δύσκολες ώρες και λίγα περιθώρια για αναψυχή και ανεμελιά μας έχουν μείνει παρ’ όλο που ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο)…Ας επανέλθουμε όμως στο γαυράκι μας : το αλευρώνουμε , το λαδώνουμε και το ψήνουμε…Γίνεται τόσο τραγανό και νόστιμο χωρίς να έχει να στερηθεί τίποτα από το τηγανιτό εκτός από τις θερμίδες.
- Details
- Hits: 6200
Υπέροχο , απλό κι εύκολο είναι το σημερινό πιάτο . Το φτιάχνω χρόνια και το αγαπάμε πολύ . Περιέχει ψητά λαχανικά , τυριά και μια αφράτη κρέμα με αυγά , γάλα και καλαμποκάλευρο…τόσο απλά! Είναι ένα καλοκαιρινό φαγάκι που η γεύση του κερδίζει και φαντάζει μοναδικός μεζές στο τραπέζι συνοδευόμενος με μια παγωμένη μπύρα ή σαν κολαστιό αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα…Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι οι μπαξέδες μας είναι γεμάτοι κολοκυθάκια , μελιτζάνες , πιπεριές και τα αρώματά τους και οι γεύσεις τους κατακλύζουν την κουζίνα μας κάθε τέτοια εποχή . Τα απολαμβάνουμε λοιπόν με το παραπάνω και τα μαγειρεύουμε με αγάπη και μεράκι.
- Details
- Hits: 2661
Η πίτσα δεν είναι μόνο τεχνική και αφράτο , αέρινο , καλοψημένο ζυμάρι…είναι και συνδυασμός υλικών . Αυτό την κάνει τόσο αγαπητή και περιζήτητη! Με την πίτσα δε βαριέσαι ποτέ...
Μια από τις αγαπημένες μου εκδοχές για πίτσα είναι η σημερινή : Μια πίτσα με πιο ελληνική γεύση , με υλικά αγαπημένα και παραδοσιακά , με νοστιμιά απίστευτη και ξεχωριστή . Η σαλτσούλα της είναι απλή και μυρωδάτη με το ελαιόλαδο , το σκορδάκι , το κρεμμύδι να την αρωματίζουν και το καρότο να δίνει τη γλύκα του ενώ το σαλάμι αέρος , το αγαπημένο αλλαντικό και η πικάντικη γραβιέρα συνθέτουν μια υπέροχη πίτσα που φτιάχνω και ξαναφτιάχνω και πάντα την απολαμβάνουμε .
Δείτε τη:
- Details
- Hits: 2990
Η μπεσαμέλ είνια μια εξαιρετική και κλασική σάλτσα που έχει την ικανότητα να “παντρεύει” με τον πιο αποτελεσματικό και σίγουρο τρόπο ό,τι υλικά βάζει ο νους… Έτσι κι εγώ σήμερα μετά από περιήγηση στο ψυγείο και στο καλάθι μου για να δω τι υλικά διαθέτω , αποφάσισα να "παντρέψω" το φιλεταρισμένο κοτόπουλο με τα λαχανικά μου αφού πρώτα τα αρωματίσω με βασιλικό και σκόρδο και τα ενισχύσω με μπόλικη γραβιέρα κι άλλη τόση παρμεζάνα… Όπως καταλαβαίνετε το φαγάκι που προέκυψε ήταν “super” , μια υπερπαραγωγή που αποκόμισε “ουκ ολίγους επαίνους” από τους συνδαιτυμόνες μου…
Δείτε το :