tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πιο κλασικό απ’ αυτό το φαγητό δε γίνεται…Είναι αυτό που απαντούν τα πιτσιρίκια όταν τα ρωτούν ποιό είνια το αγαπημένο σου φαγητό , είναι αυτό που επιλέγουμε όταν δεν έχουμε πολλά χρονικά περιθώρια κια θέλουμε να “κάνουμε τραπέζι” σε κάποιον απρόσμενο επισκέπτη, είναι από τα πρώτα φαγητά που μαθαίνει να φτιάχνει ο καθένας στα φοιτητικά ακόμα χρόνια , τελικά είναι αυτό που λέμε : all time classic…Δεν έχω και πολλά να πω γι’ αυτό το φαγητό ως προς την κατασκευή αφού λίγο-πολύ όλοι το καταφέρνουμε. Θα σταθώ σε κάποια σημεία μόνο που απογειώνουν το φαγητό αυτό και το κάνουν σωστό “λουκούμι”

mprizoles foyrnoy1

Υλικά:

Από όσο ξέρω η καταγωγή αυτού του πιάτου είναι πολίτικη και η βάση της είναι οι περίφημες και ολόγλυκες αγκινάρες. Ο τρόπος που το μαγειρεύω είναι αυτός που θυμάμαι από παιδί από τη γιαγιά και τη μητέρα μου , που μας άρεσε πολύ και μας άφηνε αυτή τη γλύκα στο στόμα ενώ το λεμονάτο και πικάντικο ζουμάκι του  μας  παρέσυρε να καταναλώνουμε ένα καρβέλι ψωμί τη φορά. Δεν είμαι σίγουρη ότι η αυθεντική συνταγή είναι αυτή που περιγράφω (κάποιοι το φτιάχνουν ακόμα κι αυγολέμονο) εκείνο για το οποίο είμαι σίγουρη είναι ότι πρόκειται για ένα υπέροχο , ανοιξιάτικο φαγάκι που το λατρεύουμε και το προτιμάμε πολλές φορές το χρόνο (κυρίως σε περιόδους νηστείας).

agkinares ala polita1

Υλικά:

Το κουνέλι δεν ξέρω αν το αγαπούν όλοι..Απ’ ό,τι ξέρω είναι και αρκετοί που το αποφεύγουν ή το προτιμούν μόνο μαγειρεμένο στιφάδο κι αυτό μια-δυο φορές το χρόνο…Αυτό ωστόσο δε θα’πρεπε να συμβαίνει , αφενός γιατί το κρέας του είναι υπέροχο , ολόλευκο , άπαχο και μαλακό , αφετέρου γιατί προσφέρεται για ένα σωρό τρόπους μαγειρέματος (τόσους , όσους και το κοτόπουλο) και είναι κρίμα να μην το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας τόσο συχνά. Σήμερα θα το φτιάξουμε τόσο νόστιμο και εξόχως αρωματικό , με τόσο ιδιαίτερα υλικά και τόσο δυνατούς συνδυασμούς που δε χωράει ούτε αμφιβολία ότι θα αρέσει σε όλους , ούτε δικαιολογία προς αποφυγή…

koyneli gastra1

Υλικά :

Η κολοκύθα , αναμφισβήτητα είναι ένα υπέροχο προϊόν της γης , λατρεμένο και αγαπημένο στην κουζίνα…Θεωρώ πως είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά στην κουζίνα και στον ερύτερο χώρο της μαγειρικής τέχνης...Το χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες , οι μαμάδες , οι απλές νοικοκυρές στην κουζίνα τους αλλά και οι καλύτεροι γαστρονόμοι , μεγάλοι (ή μικροί)  σεφ αφού πρόκειται για ένα υλικό με απίστευτες δυνατότητες και απίστευτη υφή , γεύση αλλά και χρώμα…Η φίλη Αννίτα Ριγανά μοιράστηκε μαζί μας τις προάλλες μια εξαιρετική φωτογραφία με κολοκυθόσουπα βελουτέ η οποία δε με άφησε ασυγκίνητη…Το αποτέλεσμα; Με δυο λόγια η συνταγή στα σχόλια που ακολουθούν τη φωτογραφία και η βελούδινη απόλαυση στο πιάτο , λίγες μέρες μετά…

kolokyuosoypa1


Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες