- Details
- Hits: 2238
Όταν ήρθα σε επαφή για πρώτη φορά μ’ αυτό το μαγικό φαγητό κάποια χρόνια πριν , αναφώνησα όλο απορία: “Μα καλά , ο παστός βακαλάος δεν προορίζεται για να συνοδεύει τη σκορδαλιά;” Νόμιζα η φτωχή πως μόνο τηγανιτός υφίσταται ο παστός (υγράλατος) βακαλάος….Ήμουν πραγματικά φτωχή αφού αγνοούσα αυτό το πιάτο. Όταν το δοκίμασα , οι μυρωδιές των χορταρικών σε συνδυασμό με τη γλύκα του βακαλάου , το μπόλικο ελαιόλαδο και το πιπεράκι κατέκλυσαν τον ουρανίσκο μου και με τρέλαναν…Αυτό ήταν!…Το πιάτο αυτό το αγάπησα και το αγαπώ και δε χάνω ευκαιρία να το μαγειρεύω πολύ , πολύ συχνά όλο το χρόνο παρόλο που θεωρείται ένα κατεξοχήν ανοιξιάτικο πιάτο , αφού μπορούμε να έχουμε τα υλικά (κυρίως τις μυρωδιές) φυλαγμένα στην κατάψυξη.
Υλικά:
- Details
- Hits: 2886
Μιλάμε για ένα κλασικό , μεσογειακό πιάτο , ένα πιάτο που κλείνει μέσα του όλα τα αρώματα και της γεύσεις του καλοκαιριού και της μεσογειακής γης. Νομίζω πως κάθε οικογένεια γεύεται αυτό το φαγητό πολλές φορές κάθε καλοκαίρι , με τις δικές της παραλλαγές και τους δικούς της τρόπους μαγειρέματος…Τα υλικά , απλά και προσιτά κυκλοφορούν σε αφθονία στους πάγκους της λαΐκής αλλά και σε κάθε σπίτι που έχει τουλάχιστον μια μικρή αυλίτσα…Η ομορφιά της απλότητας είναι εδώ , έχει έντονο το χρώμα του καλοκαιριού! Όσες φορές κι αν το γευτώ , όσες φορές δεχτώ “πεσκέσι” με μια αγκαλιά , κηπευτικά δεν το βαριέμαι ποτέ και είναι πάντα καλοδεχούμενο…
Υλικά :
- Details
- Hits: 3942
Κανονικά πρέπει να ζητήσω άδεια από την Άννα , τη μεγάλη μου κόρη , για να δημοσιεύσω τη συνταγή αυτή μιας και τα πνευματικά διαιώματα της ανήκουν…Ομολογώ πως μου αρέσει πολύ η μαγειρική της και ο τρόπος που “κινείται” στην κουζίνα…έχει μια φρεσκάδα και μια ανάλαφρη διάθεση που ταιριάζει στην ηλικία της και καλά θα κάνουμε εμείς οι μαμάδες να συμμορφωνόμαστε λιγάκι με αυτό το "πνεύμα" γιατί όσο ανάγκη έχουν εκείνες τις δικές μας πείρες άλλο τόσο έχουμε κι εμείς ανάγκη τη δική τους φρεσκάδα , έμπνευση και ανανέωση.
Το πιάτο αυτό είναι ένα πιάτο express νόστιμο , αρωματικό και υπέροχο , ένα καλοκαιρινό πιάτο “δια χειρός Άννας” . Παρακάμπτω τις νόμιμες διαδικασίες , της το"κλέβω" και το μοιράζομαι μαζί σας…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2898
Μιλάμε για ένα φαγητό τόσο παραδοσιακό , τόσο “μαμαδίστικο” , τόσο κυριακάτικο και τόσο γιορτινό που δε χωράει αμφισβητήσεις…Αν με ρωτήσετε θα σας αποκαλυψω ότι αποτελεί το φαγητό που για χρόνια υποστηρίζω πως είναι το κορυφαίο κι αγαπημένο μου…Κοινότυπη ερώτηση : "Ποιό είναι το αγαπημένο σου φαγητό;” Απόλυτη και σταθερή η απάντησή μου : “λαχανοντολμάδες αυγολέμονο” έτσι γλυκείς και υπέροχοι , αρωματικοί , με μπόλικο λεμονάκι , φρέσκο πιπέρι κι ένα λάχανο μαγειρεμένο να γεμίζει το στόμα γλύκα και νοστιμιά. Η μητέρα μου το έφτιαχνε και ακόμα το φτιάχνει με κάθε ευκαιρία. Δεν εννοείται γιορτινό τραπέζι που να μην περιλαμβάνει τους λαχανοντολμάδες. Εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ να τη μιμηθώ...