- Details
- Hits: 3837
Κανονικά πρέπει να ζητήσω άδεια από την Άννα , τη μεγάλη μου κόρη , για να δημοσιεύσω τη συνταγή αυτή μιας και τα πνευματικά διαιώματα της ανήκουν…Ομολογώ πως μου αρέσει πολύ η μαγειρική της και ο τρόπος που “κινείται” στην κουζίνα…έχει μια φρεσκάδα και μια ανάλαφρη διάθεση που ταιριάζει στην ηλικία της και καλά θα κάνουμε εμείς οι μαμάδες να συμμορφωνόμαστε λιγάκι με αυτό το "πνεύμα" γιατί όσο ανάγκη έχουν εκείνες τις δικές μας πείρες άλλο τόσο έχουμε κι εμείς ανάγκη τη δική τους φρεσκάδα , έμπνευση και ανανέωση.
Το πιάτο αυτό είναι ένα πιάτο express νόστιμο , αρωματικό και υπέροχο , ένα καλοκαιρινό πιάτο “δια χειρός Άννας” . Παρακάμπτω τις νόμιμες διαδικασίες , της το"κλέβω" και το μοιράζομαι μαζί σας…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2839
Μιλάμε για ένα φαγητό τόσο παραδοσιακό , τόσο “μαμαδίστικο” , τόσο κυριακάτικο και τόσο γιορτινό που δε χωράει αμφισβητήσεις…Αν με ρωτήσετε θα σας αποκαλυψω ότι αποτελεί το φαγητό που για χρόνια υποστηρίζω πως είναι το κορυφαίο κι αγαπημένο μου…Κοινότυπη ερώτηση : "Ποιό είναι το αγαπημένο σου φαγητό;” Απόλυτη και σταθερή η απάντησή μου : “λαχανοντολμάδες αυγολέμονο” έτσι γλυκείς και υπέροχοι , αρωματικοί , με μπόλικο λεμονάκι , φρέσκο πιπέρι κι ένα λάχανο μαγειρεμένο να γεμίζει το στόμα γλύκα και νοστιμιά. Η μητέρα μου το έφτιαχνε και ακόμα το φτιάχνει με κάθε ευκαιρία. Δεν εννοείται γιορτινό τραπέζι που να μην περιλαμβάνει τους λαχανοντολμάδες. Εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ να τη μιμηθώ...
- Details
- Hits: 2089
Μπορεί για τους περισσότερους η γαλοπούλα να είναι ένα είδος κρέατος που το θυμούνται μόνο μια φορά το χρόνο ή να το έχουν συνδυάσει με την ειδική διατροφή μιας και είναι απαλλαγμένο από λιπαρά και ίσως η γεύση του να είναι αδιάφορη αλλά για μένα είναι ένα αγαπημένο κρεατικό που το χρησιμοποιώ πολύ συχνά ενώ συνήθως φροντίζω να το εμπλουτίζω με υλικά που το αναδεικνύουν και το απογειώνουν. Απαραίτητη διαδικασία ωστόσο θεωρώ το μαρινάρισμά του…Σήμερα θα μαρινάρουμε το φιλέτο γαλοπούλας με το εκπληκτικό σουμάκ , με σκορδάκι , φρέσκια ρίγανη και άλλα πολλά , θα το ψήσουμε ολόκληρο και θα το απολαύσουμε κομμένο σε ζουμερές φέτες…
- Details
- Hits: 3060
Αυτή την περίφημη πίτσα όλοι τη γνωρίζουμε καθώς και την ιστορία που την πλαισιώνει…Κατ’ αρχήν πρόκειται για μια λιτή και απέριττη συνταγή κι εκεί για μένα είναι η ομορφιά της. Κατά τ’ άλλα η ιστορία της ξεκινάει κάπου στα τέλη του 18ου αι. όταν ο βασιλιάς Ουμπέρτος ο Α’ με τη σύζυγό του Μαργαρίτα επισκέφτηκε τη Νάπολη…Εκεί κάποιος Ιταλός μάγειρας για να ευχαριστήσει τη βασίλισσα έφτιαξε τρεις πίτσες . Οι δυο πρώτες ήταν με περίπλοκους συνδυασμούς υλικών ενώ την τρίτη την εμπνεύστηκε από τα χρώματα της ιταλικής σημαίας (πράσινο=βασιλικός , κόκκινο=ντομάτα , λευκό=μοτσαρέλα)…η βασίλισσα ενθουσιάστηκε από την τρίτη αυτή πίτσα και "τιμής ένεκεν" φυσικά δόθηκε στην περίφημη πίτσα το όνομά της…