tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Από τη μία που ο καιρός είναι τόσο γλυκός παρόλο που διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη , από την άλλη το πανέρι με τις όψιμες μελιτζάνες από τον κήπο του θείου του Παναγιώτη που άφησε έξω από την πόρτα μου τις προάλλες μου έδωσαν την έμπνευση: Σκέφτηκα να ψήσω λοιπόν τον πολύτιμο καρπό , να τον αρωματίσω και να τον χρησιμοποιήσω σαν κύριο υλικό που θα πλαισιώσει την πίτσα μου μαζί με λίγες πιπεριές και λίγα μανιτάρια. Η προσθήκη των τυριών και αλλαντικών ήταν εύκολη υπόθεση…Χωρίς πολλή σκέψη και με διάθεση για ένα μικρό πείραμα προχώρησα στο “δια ταύτα”…Το αποτέλεσμα μας εξέπληξε ευχάριστα και η πίτσα αυτή καταχωρήθηκε στα αγαπημένα…

pitsa melitzanes1
Υλικά:

Κοντέυει να χειμωνιάσει κι εγώ ακόμα με τα κολοκυθάκια ασχολούμαι…Είναι που τους έχω αδυναμία…Μου αρέσουν που είναι έτσι ζουμερά κι ανάλφρα στη γεύση , τρυφερά και βουτυρένια στην υφή. Μου αρέσει να φτιάχνω σαλάτα με κολοκυθάκια στον ατμό , μου αρέσει να προσθέτω δυο-τρία ολόκληρα , μικρά μέσα στο ταψί με το ψητό και τις πατάτες , μου αρέσει να τα προσθέτω στις πίτες , στην ποικιλία ψητών λαχανικών , στα λαδερά…Μου αρέσει τέλος να τα προσθέτω στην ομελέτα μαζί με πατατούλες , τριμμένα στον τρίφτη , ροδισμένα με ελαιόλαδο , ξεροψημένα και τραγανά…Το τυράκι και το σκορδάκι θα απογειώσουν το σύνολο και θα το μετατρέψουν σε μια ξεχωριστή νοστιμιά…

omeleta kolokyui1
Υλικά :

Ίσως και να θυμίζει τη γνώριμη γεύση του παστίτσιου αυτό το φαγητό. Ίσως και να μοιάζει συνηθισμένο ή κλασικό γιατί τα υλικά του είναι γνώριμα , απλά και καθημερινά. Το σίγουρό πάντως είναι ότι αυτό το φαγητό κάνει τη διαφορά γιατί τα κομμάτια του κρέατος ειναι χορταστικά και κάνουν αισθητή την παρουσία τους σκορπισμένα ανάμεσα στις πένες ολικής άλεσης και δεμένα τόσο απολαυστικά και μοναδικά με μια παχιά σάλτσα που θυμίζει έντονα τη μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε το κρέας , βράζουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε γκραντινάροντας το σύνολο με μια μοναδική κρέμα και μπόλικα τυριά.

mosxari penes ogratin1
Υλικά:

Πάντα πίστευα πως τα πιάτα διαίτης δεν πρέπει να είνα στεγνά , αδιάφορα κι άνοστα…Λίγη φαντασία χρειάζεται και κανα-δυο υλικά που κάνουν τη διαφορά. Το σημερινό πιάτο τα έχει όλα : γεύση ενδιαφέρουσα μιας και το λεμόνι δένει τόσο αρμονικά με την καπνιστή πάπρικα , πλούσια αλλά άπαχη σάλτσα αφού η βάση της είναι ένα γιαούρτι με 0% λιπαρά και ευκολία αφού είναι ένα φαγητό που ετοιμάζεται σε πολύ λίγη ώρα . Θέλει λίγη προσοχή βέβαια γιατί αυτή η περίφημη σαλτσούλα που το πλαισιώνει εύκολα μπορεί να μας παρασύρει στην κατανάλωση ενός καρβελιού ψωμί και λίγα λέω…Γι’ αυτό καλό είναι να το συνοδεύουμε με μια σαλάτα και να κρύβουμε το ψωμί τη μέρα που θα το σερβίουμε στο τραπέζι…

kotopoylo me saltsa giaoyrtioy1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες