- Details
- Hits: 823
Όλοι γνωρίζουμε την τηγανιά και την απολαμβάνουμε καμωμένη με χοιρινό κρέας κατ’ εξοχήν “σβησμένο” με λεμόνι ή με κρασί. Είναι εξαιρετικό , κλασικό φαγητό που ενδείκνυται για κρασομεζές συνοδευμένο με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Κάποιες φορές κάνουμε τηγανιά κοτόπουλου. Νομίζω λοιπόν πως πρέπει σε αυτή την λίστα να προσθέσουμε και το μοσχαρίσιο κρέας! Επιλέγουμε λοιπόν ένα μαλακό κομμάτι , κατά προτίμηση "ελιά" , το αρωματίζουμε με φρέσκια , μυρωδάτη ρίγανη , το σβήνουμε με το κρασί και το καρικεύουμε με μπόλικο πιπεράκι και πάπρικα. σε αυτό το απλό και υπέροχο φαγητό οι τηγανιτές πατάτες και το παγωμένο , λευκό κρασί απλά…επιβάλλονται!
Υλικά:
- Details
- Hits: 5263
Το δοκίμασα ένα βράδυ σε ένα φιλικό μας σπίτι. Το είχε μαγειρέψει η κυρία Γιωργία και έγινε ανάρπαστο , έκλεψε την παράσταση και η γεύση του αποτυπώθηκε στη μνήμη μου μια για πάντα. Ήταν υπέροχο , μαλακό , ολόγλυκο , καλοψημένο με μπόλικο λαδάκι που το έκανε να μοιάζει μελωμένο , με μπόλικο σκορδάκι και χυμό πορτοκαλιού που του χάριζε μια ιδιαίτερη , ξεχωριστή γεύση . Αρκετό καιρό μετά , “πήγα γυρεύοντας” , της ζήτησα τη συνταγή και με χαρακτηριστική απλότητα μου την περιέγραψε…Το μαγείρεψα την επόμενη κι όλας μέρα. Ήταν παντανόστιμο , μα νομίζω πως το “χερικό” της κυρίας Γιωργίας έκανε τη διαφορά...
Υλικά:
- Details
- Hits: 27153
Η πίτσα θεωρείται επιτυχημένη και ιδανική όταν έχει ένα λεπτό και φίνο , αέρινο ζυμαράκι και σκεπάζεται απαλά με λίγα , εκλεκτά και καλοσυνδυασμένα υλικά. Έτσι την γνωρίζω και έτσι την αγαπώ την πίτσα αντλώντας την έμπνευση και τη μαγεία από τους πρώτους διαδάξαντες , γειτονές μας Ιταλούς…Είναι όμως και κάποιες φορές που αναζητώ κάτι πιο χορταστικό και κάτι πιο “γεμάτο” και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Στη περίπτωση αυτή έχω την ιδανική λύση : Ένα υπέροχο ζυμάρι φτιαγμένο με φαρίνα και γιαούρτι που δε χρειάζεται να το περιμένει κανείς να φουσκώσει , γιατί πολύ απλά φουσκώνει “μόνο του” μέσα στο φούρνο και χαρίζει ένα δελεαστικό και λαχταριστό αποτέλεσμα που ολοκληρώνεται με τα υλικά που εμείς θέλουμε να προσθέσουμε πάνω σ’ αυτό…Ας προθερμάνουμε το φούρνο κι ας ξεκινήσουμε…σε μια ώρα η πίτσα μας θα είναι στο τραπέζι!
Υλικά :
- Details
- Hits: 1271
Το λες χορτοφαγική μαγειρίτσα , το λες και πιάτο “δώρο της φύσης” εμπνευσμένο από την 'Ανοιξη και την παράδοση. Το λες ακόμα κι ένα φίνο , ελαφρύ πιάτο τόσο ελαφρύ και τόσο νόστιμο που δε σε βαραίνει και δε σε “χαλάει” ποτέ…Είναι η απάντηση σε όλους όσους δεν αγαπούν τα εντόσθια του αρνιού ή αποφεύγουν τα πιάτα που είναι φορτωμένα με πολλά λιπίδια ή απλά αγαπούν πολύ τα μανιτάρια…
Το μαρουλάκι επιβάλλεται καθώς και τα μυρωδικά , ενώ το λαδάκι και το λεμόνι μαζί με το πλιγούρι συμπληρώνουν τα συστατικά της επιτυχίας…Είναι ένα φαγητό που φτιάχνω και ξαναφτιάχνω πολύ συχνά και πάντα το απολαμβάνουμε με πολύ όρεξη και…συγκίνηση του ουρανίσκου!