tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Όταν μου μιλούν για “μπυρομεζέ” , εκτός από το λουκάνικο που διεκδικεί κλασικά τον τίτλο του απόλυτου μπυρομεζέ , το μυαλό μου πηγαίνει σε δυο νοστιμιές: Η μία είναι οι τυρομπουκιές τις οποίες αγαπώ ιδιεταίρως , και η άλλη είναι οι πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Τρελαίνομαι με τη διαδικασία ψησίματος καθώς τις παρατηρώ να μελώνουν και να χρυσίζουν , τρελαίνομαι με το “ξεκοκκάλισμα” τους , τρελαίνομαι και για την πικάντικη , γλυκοκαυτερή τους γεύση. Και απ’ ό,τι φαίνεται , δεν τρελαίνομαι μόνον εγώ γιατί κάθε φορά που τις σερβίρω γίνονται ανάρπαστες και κάθε φορά καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν έπρεπε να φτιάξω μόνον τόσες , μα τη διπλή ποσότητα. Η μπύρα που θα τις συνοδέψει θα είναι…"στα καλύτερά της" ενώ στο μεταξύ η χρήση πιρουνιού απαγορεύεται αυστηρά.

fteroyges barbekioy1
Υλικά:

Μα τόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διαδικασία του μαριναρίσματος; Τον πιο μεγάλο , μετά την ποιότητα του κρέατος , κατά τη γνώμη μου. Η σωστή μαρινάδα είναι το Α και το Ω προκειμένου να πετύχουμε μια μπριζόλα ζουμερή , μαλακιά , αρωματική και γευστική. Απαραίτητο στοιχείο το όξινο για να μαλακώσει το κρέας…Από’ κει και πέρα τη σκυτάλη παίρνουν τα αρώματα…Σήμερα λοιπόν , θα ραντίσουμε τις μπριζόλες μας με λευκό βαλσαμικό ξύδι , θα τις αλείψουμε με μουστάρδα , θα τις λαδώσουμε ελαφρά και θα τις αρωματίσουμε με θυμάρι και δετρολίβανο…Η παραμονή τους στο ψυγείο είναι θέμα δικό μας…΄Αντε τώρα να περιμένουμε 4-5 ώρες  μέχρι να έρθει η στιγμή να τις ψήσουμε! Γι' αυτό , μια καλή πρόταση είναι να τις έχουμε ετοιμάσει αποβραδίς...

mprizola dentrolivano moystarda1
Υλικά:

Τολμώ να πω ότι το φαγητό αυτό είναι το καλύτερο που υπάρχει! Ολόγλυκο , μυρωδάτο , πεντανόστιμο , ανοιξιάτικο και εξόχως αρωματικό. Είναι ένα φαγητό που δε συνηθίζω να φτιάχνω γιατί πολύ απλά , το μαγειρεύει η μαμά με τα “μαγικά” της χέρια….Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει φαγητό καμωμένο από τα χεράκια της…Με πολύ αγάπη , πολύ φροντίδα , πολύ νοστιμιά…όλα “πολύ” . Είναι αυτή η μαγική συνταγή που υπερβαίνει κάθε μαγειρκή τέχνη , απογειώνει τη γεύση  και ομορφαίνει το αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά όμως συμμετείχα κι εγώ στο μαγείρεμά του (με τη φωτογραφική μου μηχανή) κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της και τη μεγάλη αγάπη της…"Βάλε λάδι στο φαγητό" , μου είπε , "μην το λυπάσαι…εκεί είναι το μυστικό" κι εγώ ξέρω καλά πως εκτός από τα λάδι , το φαγητό για να γίνει νόστιμο χρειάζεται το μεράκι , την αγάπη και τη φροντίδα της μάνας....

soupies murvdies1

Υλικά:

Λατρεύω τις βελουτέ σούπες…μου αρέσει που παίζουν με τα χρώματα και τα αρώματα…Ανάλογα με τα υλικά που θα αναμίξει κανείς μέσα , μπορεί να πάρουν κοκκινωπό , ροζ , πορτοκαλί , κίτρινο , ακόμα και πράσινο χρώμα και δεν πρέπει να το αγνοούμε κι αυτό. Το πρώτο που χορταίνει , λένε , είναι το μάτι και τι πιο όμορφο από ένα πιάτο με γλυκό , πορτοκαλί χρώμα , στολισμένο με κόκκινες , μικρές νιφάδες από μπούκοβο…Παράλληλα η υφή τους με γοητεύει , ενώ η γεύση τους κρύβει ένα μυστήριο λόγω της ανάμιξης των υλικών. Τις προάλλες μια μικρή αδιαθεσία (θα το έλεγε κανείς και πρόφαση εκ μέρους μου) μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω μια υπέροχη βελουτέ ψαρόσουπα. Το μπούκοβο , το ψάρι , τα υπόλοιπα υλικά μα κυρίως το τζίντζερ μετέτρεψαν τη σούπα μου σε μια μοναδική βελούδινη απόλαυση με μόνη εναλλαγή του κόκκους από πλιγούρι που χάριζαν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση!

veloyte vakalaoy tzintzer1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες