- Details
- Hits: 2460
Είναι ένα ζεστό πρωινό Σαββάτου κι ο Σεπτέμβρης έχει προχωρήσει αρκετά…Η διάθεση χαλαρή κι εμένα μου γεννήθηκε έντονα η επιθυμία να πάω στη θάλασσα να κάνω μια βουτιά και όλα συνεργούν προς αυτή την κατεύθυνση: Κάποιες δουλίτσες που μπορούν να μετατεθούν , κάποιο ραντεβού που αναβλήθηκε , κάποιες υποχρεώσεις που μπορούν να περιμένουν. Το μόνο που δεν έχω προνοήσει είναι το μεσημεριανό φαγητό και σ’ αυτό δεν κάνω εκπτώσεις αφού μ’ αρέσει τόσο να ασχολούμαι με την κουζίνα μου. Μπορεί να είναι κάτι γρήγορο και να μη θέλει χρόνο προετοιμασίας και μαγειρέματος αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είναι κάτι πρόχειρο και βιαστικό…Ετοίμασα λοιπόν μια ομελέτα με σωταρισμένα μανιτάρια , ντοματίνια και πιπεριές , κορφολόγησα και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό από τη γλάστρα μου και γύρισα το χρόνο λίγο πίσω φέρνοντας για λίγο το καλοκαίρι που μόλις αφήσαμε…ανάλαφρο και δροσερό όπως το πιάτο που ετοίμασα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1151
Θέλω να είμαι ειλικρινής: Δε συμπαθώ και πολύ τον αρακά κι ο λόγος που τον μαγειρεύω είναι τα πολλαπλά οφέλη του στον οργανισμό. Αντιοξειδωτική , αντιγηραντική δράση , συμβολή στον έλεγχο πίεσης , σακχάρου , χοληστερίνης , ρύθμιση καλής λειτουργίας του εντέρου και ένα σωρό άλλες …….όπως όλα τα αγνά και ευλογημένα προϊόντα της φύσης…Όμως αυτή εδώ η πρότασή μου , είναι τόσο ενδιαφέρουσα και τόσο νόστιμη που με έκανε να αναθεωρήσω και να δω τον αρακά με θετική ματιά που αγγίζει τα όρια της συμπάθειας. Τα τρυφερά , μικρά κολοκυθάκια , η φρέσκια ντοματούλα και το μπόλικο ελαιόλαδο συμπληρώνουν τη γεύση και συνθέτουν ένα πιάτο που πραγματικά αξίζει μια καλή θέση στην κουζίνα μας…
Υλικά:
- Details
- Hits: 945
Ο βασιλικός στη γλάστρα μου στέκει πλούσιος , ολόδροσος , καταπράσινος και καμαρωτός…Τον χαϊδεύω απαλά κι έτσι όπως ανεμίζουν τα κλαδιά του αναδίνουν αυτό το μαγικό , μεθυστικό και σπάνιο άρωμά του που με ταξιδεύει σε γειτονιές , σε αυλές με ασπρισμένα περβάζια όπου οι γλάστρες από τσίγκο φιλοξενούσαν αγκαλιές βασιλικών που μοσχοβολούσαν….Όμως με ταξιδεύει και κάπου αλλού…στη γειτονική μας Ιταλία όπου το άρωμα του βασιλικού , μαζί με το σκόρδο και το αγνό ελαιόλαδο δεσπόζουν στη μαγειρική της. Έτσι κι αλλιώς ο βασιλικός μου έχει “οργιάσει” και θέλει “κορφολόγημα"…Θα ξεδιαλέξω τα παχιά , καταπράσινα φύλλα του , θα τα ξεπλύνω και θα ετοιμάσω μια σάλτσα pesto που θα πλαισιώσει τα ζυμαρικά μου , τόσο απλά , τόσο απολαυστικά...
Υλικά:
- Details
- Hits: 929
Πόσο μα πόσο λατρεύω αυτό το φαγητό! Ο γαύρος στα καλυτερά του…Ένα ψαράκι αγαπημένο , ωφέλιμο και πεντανόστιμο , ένα ψάρι ταυτόσημο με το καλοκαίρι και τη γέυση της αλμύρας και της θάλασσας! Το ψήνουμε με μπόλικο φρέσκο ελαιόλαδο , το εμπλουτίζουμε με τους χυμούς της φρέσκιας ντομάτας , το αρωματίζουμε με σκορδάκι και το απογειώνουμε με το αξεπέραστο άρωμα του βασιλικού. Απο 'κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά…Σερβίρουμε το φαγητό μας με αγάπη , το συνοδεύουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί , το συνδυάζουμε με ένα παγωμένο λευκό ή ροζέ κρασί και το απολαμβάνουμε γεμάτοι ευγνωμοσύνη για τις απλές μα σπουδαίες στιγμές που μας χαρίζει το ελληνικό καλοκαίρι….
Υλικά: