tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Η αλήθεια είναι πως δε μπορεί να χωρέσει κανείς όλα τα καλά του συγκεκριμένου πιάτου στον τίτλο. Αν μπορούσα να τα συμπεριλάβω όλα , θα έγραφα : Βουτυρένιο σάντουιτς με διπλό cheddar , καραμελωμένα κρεμμύδια , αρωματικά ντοματίνια , σερβιρισμένο με σωταρισμένα , σκορδάτα μανιτάρια…Επειδή λοιπόν αυτό δεν είναι τίτλος αλλά λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας επέλεξα να αναφέρω τα πιο βασικά και πιο δελεαστικά από τα υλικά που “κάνουν τη διαφορά”. Το σάντουιτς αυτό είναι ένα πεντανόστιμο “πιάτο” και θεωρείται πλήρες γεύμα. Η διαδικασία της ετοιμασίας του δε, είναι απολαυστική!

santouits tsedar kremmydia1
Υλικά:

Macaroni & cheese σημαίνει μακαρόνια με τυρί! Μα τι φαντάζεστε; Απλά , βρασμένα ζυμαρικά με τυρί από πάνω; όχι βέβαια…Όταν λέμε mac & cheese μιλάμε για την τυπική Αμερικάνικη συνταγή με κοφτό μακαρονάκι και ποικιλία τυριών , λιωμένα σε μια βουτυρένια κρέμα που συνθέτουν ένα δελεαστικό πιάτο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για αυτό το περίφημο φαγητό , βασισμένες στην προσθήκη ποικιλίας τυριών μα και σε άλλα υλικά και μπαχαρικά . Πολλοί μάλιστα το γκρατινάρουν για λίγο στο φούρνο. Εγώ ωστόσο παραμένω στη βασική , αξεπέραστη λιτή εκδοχή της με τρία λατρεμένα τυριά και την κρεμώδη σάλτσα τους να γεμίζει το στόμα άρωμα και γεύση…Αν….λέω , αν μείνει μια ποσότητα , τότε μπορούμε  να την γκρατινάρουμε και να έχουμε μια ακόμα γευστική εμπειρία.

maccheese16
Υλικά:

Όταν μου μιλούν για “μπυρομεζέ” , εκτός από το λουκάνικο που διεκδικεί κλασικά τον τίτλο του απόλυτου μπυρομεζέ , το μυαλό μου πηγαίνει σε δυο νοστιμιές: Η μία είναι οι τυρομπουκιές τις οποίες αγαπώ ιδιεταίρως , και η άλλη είναι οι πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Τρελαίνομαι με τη διαδικασία ψησίματος καθώς τις παρατηρώ να μελώνουν και να χρυσίζουν , τρελαίνομαι με το “ξεκοκκάλισμα” τους , τρελαίνομαι και για την πικάντικη , γλυκοκαυτερή τους γεύση. Και απ’ ό,τι φαίνεται , δεν τρελαίνομαι μόνον εγώ γιατί κάθε φορά που τις σερβίρω γίνονται ανάρπαστες και κάθε φορά καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν έπρεπε να φτιάξω μόνον τόσες , μα τη διπλή ποσότητα. Η μπύρα που θα τις συνοδέψει θα είναι…"στα καλύτερά της" ενώ στο μεταξύ η χρήση πιρουνιού απαγορεύεται αυστηρά.

fteroyges barbekioy1
Υλικά:

Μα τόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διαδικασία του μαριναρίσματος; Τον πιο μεγάλο , μετά την ποιότητα του κρέατος , κατά τη γνώμη μου. Η σωστή μαρινάδα είναι το Α και το Ω προκειμένου να πετύχουμε μια μπριζόλα ζουμερή , μαλακιά , αρωματική και γευστική. Απαραίτητο στοιχείο το όξινο για να μαλακώσει το κρέας…Από’ κει και πέρα τη σκυτάλη παίρνουν τα αρώματα…Σήμερα λοιπόν , θα ραντίσουμε τις μπριζόλες μας με λευκό βαλσαμικό ξύδι , θα τις αλείψουμε με μουστάρδα , θα τις λαδώσουμε ελαφρά και θα τις αρωματίσουμε με θυμάρι και δετρολίβανο…Η παραμονή τους στο ψυγείο είναι θέμα δικό μας…΄Αντε τώρα να περιμένουμε 4-5 ώρες  μέχρι να έρθει η στιγμή να τις ψήσουμε! Γι' αυτό , μια καλή πρόταση είναι να τις έχουμε ετοιμάσει αποβραδίς...

mprizola dentrolivano moystarda1
Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες