- Details
- Hits: 1005
Το γκαράμ μασάλα δεν είναι μπαχαρικό , είναι ένα μίγμα πολλών , αγαπημένων μπαχαρικών που παραπέμπει στην ινδική κουζίνα με την πικάντικη , δυνατή γεύση και τα αρώματα να ξεχειλίζουν και να μεθούν όποιον τα δοκιμάσει. Αποτελείται κυρίως από δάφνη , κύμινο , μπαχάρι , μοσχοκάρυδο , κανέλα , γαρύφαλλο και μπόλικο πιπέρι. Μεταμορφώνει το υλικό που συνοδεύει και απογειώνει το πιάτο. Το αδιάφορο και άνοστο κομμάτι από φιλέτο κοτόπουλου που φτιάχνουμε σήμερα θα μετατραπεί σε ένα υπέροχο πιάτο με μεθυστική γεύση και μια μελωμένη σαλτσα που θα το κάνει ανεπανάληπτο.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1385
Πριν καιρό κάπου πήρε το μάτι μου μια συνταγή για κεφτεδάκια με ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα στη ζύμη. Εκείνο που δέσποζε ήταν το πράσο. Καλή ιδέα , σκέφτηκα μα θα γίνουν “βαριά” και δεν το θέλω. Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να αποφύγω τη σπιρτάδα του πράσου αλλά να πετύχω τη γεύση αυτού του πολλά υποσχόμενου φαγητού; Μα να βάλω σχοινόπρασο βεβαίως…Με την ίδια ακριβώς γεύση , το ίδιο άρωμα αλλά τόσο φίνο , τόσο ντελικάτο , τόσο ελαφρύ. Προχώρησα στην εκτέλεση της συνταγής και το αποτέλεσμα με δικαίωσε εντελώς . Ένα μπιφτέκι αρωματικό , εύγευστο και υπέροχο με αυτό το “κάτι” που κάνει τη διαφορά!
Υλικά για 5-6 μεγάλα μπιφτέκια:
- Details
- Hits: 8013
Πέρασαν μέρες με πολλή δουλειά… Μέρες “γεμάτες” , από εκείνες που δε βρίσκεις χρόνο ούτε να σκεφτείς ότι πρέπει να γκρινιάξεις λίγο για την κούρασή σου. Αντε τώρα να σκεφτείς ότι κάπου σε μια γωνιά του ιντερνετικού κόσμου υπάρχει σαν απειροελάχιστη κουκίδα ένα site με μια μικρή συλλογή συνταγών μαγειρικής , την οποία συλλογή πρέπει να τροφοδοτείς με έμπνευση , μεράκι και κέφι κάπου-κάπου. Αστεία λέμε; Εδώ δεν προλαβαίνεις να τηγανίσεις δυο αυγά να φας , η έμπνευση σου έλειπε; Κι όμως , στην καρδιά της “σεζον” εκεί που δεν προλαβαίνεις να πεις ουτε το ονόμά σου , εκεί θα σου σκάσει η φαεινή ιδέα και θα προλάβεις ΜΑΛΙΣΤΑ να την εκτελέσεις κιόλας …και να γίνει και ανάρπαστη . Παραμύθια και ιστοριούλες ; Όχι , είναι γεγονός. Μετά από δυο μήνες επιτέλους βρέθηκε κι ο χρόνος να καταγραφεί κι επισήμως η συνταγή…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1952
Το αγαπημένο μπουγιουρντί το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε πολύ. Πρόκειται για το θαυμάσιο αυτό ορεκτικό με την ψητή ντομάτα , την αρωματική πιπεριά και την πλούσια γεύση της “φέτας” που όταν γκρατιναριστρεί κάνει θαύματα. Σήμερα θα μετατρέψουμε το ορεκτικό αυτό σε υπέροχο κυρίως πιάτο διατηρώντας την απλότητα αλλά και τη μοναδικότητα των παραπάνω υλικών , προσθέτοντας φιλεταρισμένες μερίδες κοτόπουλου. Θα ακολουθήσουμε απλά βήματα μαγειρευτού φαγητού και θα απολαύσουμε το εκπληκτικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζει το πάντερμα αυτό. Προτείνω ζυμωτό ψωμάκι κι ένα καλό , ροζέ παγωμένο κρασάκι..Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο!
Υλικά: